Kattis Dockor

Alla inlägg under december 2016

Av Katti - 26 december 2016 21:19

En av våra överskottsbutiker fick in nya dockor när dottern och jag var där. En kompis till henne höll precis på att plocka upp dem när vi kom. Oj! Nya Ever After High! Spring Unsprung. Jag kikade i lådorna han hade o av sex dockor var det fyra tjejer fördelade om 2-2-1-1. Lite i valet och kvalet om jag skulle köpa eller inte. Väntade några dagar innan jag for dit igen - o det var i sista stund för det fanns bara en kvar av en av dockorna. Inte den här. Med Cedar Wood är en av de karaktärer jag inte hade sen innan. Hon är dotter till Pinocchio, hur nu det gick till. Eftersom hon inte är prinsessa, tillhör hon rebellerna. 


Cedar är en av få färgade EAH-dockor och hon är trä-ådrad :) Hon är alltså inte skrynklig, även om man kan tänka sig det när man ser hennes randiga "hy". 


CDM51 Ever After High, Spring Unsprung - Cedar Wood, 2014 

Av Katti - 26 december 2016 13:00

Hasbros Star Wars-figurer är egentligen urtråkiga. Gjutna i enfärgad plast och sedan målade. Jag har inte sett filmen än, så jag har egentligen inget förhållande till Rogue One ännu. Har bara sett diverse trailers för filmen. 


Dockan i sig är rätt lik Felicity Jones, som spelar Jyn Erso, även om hon är närapå helt livlös i ansiktet. 


 

Star Wars - Rogue One, Sergeant Jyn Erson (Jedha) 

Av Katti - 25 december 2016 17:24

Den här tjejen har stått på min, ska jag, ska jag inte-lista. Men så fick jag chansen att köpa henne billigare och jag slog till. Letade igenom alla dockorna för att hitta en som var OK i sminket och som hade en klänning sydd i synk med mönstret. Ormskinnmönstret är en smal sträng och låg lite hur som helst på de andra dockorna. Hittade två OK kandidater men valde den här till slut. 


Fashionistas nr 21 är en av "original"-tjejerna. Dvs hon har Barbies original-30 centimeters-kropp. Hennes klänning har som nämnts, ett tryck i ormskinnsmönster, rosa sådan't. En liten volang nedtill och bara ett enkelt "sidenband" som kant upptill 


DGY56 Fashionistas 17 - Pretty in Python, 2015


Hon kallas "Grace" bland samlarna. Mbilis ansikte. Grace är en av So in Style-tjejerna och hon kom in i Barbies värld för något år sen, men jag har aldrig sett hennes namn på nån box. 


Hennes blonda slingor syns inte lika tydligt som på alla andra dockor. Jag har inte hunnit deboxa henne ännu så jag kan inte avgöra om det är lika många som på andra Python Grace o bara mörkare eller om hon faktiskt har färre ljusa strån.

 

Hon bär ett dubbelt silverhalsband. 


Pretty in Python har klackstövlar, o således "påtåfötter" - high heels. 


 -

Av Katti - 25 december 2016 15:15

Idag firar mina vänner i USA sin jul. Tomorrow's Xmas Day som nissarna sjunger i Tomtens julverkstad. På julafton alltså. Så vi tar väl en liten julhälsning till då. Eller två. 


Ännu ett ornament, den här gången en Santa Kelly med tomtedräkt och svarta stövlar. Kelly har böjbara ben, vilket gör att många köpte henne för att sno kroppen till andra dockor. 


B1347 I'm an ornament too! - Santa Kelly


Peek-a-Boo Santa

En av mina Kellyresenärer på besök lekte med tomtar o kikade in i det lilla bruna huset...  

Av Katti - 24 december 2016 13:15

Många barn fick/får nog en docka i sitt paket idag. :) Säkerligen inte en Tutti, men antagligen en och annan Barbiedocka, förhoppningsvis av det "äkta" slaget o inte nån vidrig kinaklon med pinnben. *rys* 


Här är Tutti i Let's Play Barbie. Tutti har fått sin alldeles egen Barbiedocka och en liten väska med Barbietryck. Dockan är en blond ponytail och trycket på väskan visar en brunhårig American Girl. Tuttis klänning är sydd med röd topp till en blå-vitrutig kjol och ett par röda underbyxor i samma tyg. Hennes hårband matchar i rött sidenband med vit spets. Vita strumpor och röda skor avslutar det hela. 

Barbiedockan finns i flera olika set. Hennes storasyster Skipper har en egen docka också, i Day at the Fair, i matchande kläder till deras storasyster Barbie i sin Fun at the Fair. 


 -

Buffy and Mrs Beasley

Buffy i original med sin dockversion av Mrs Beasley - den här har inga händer eller fötter och givetvis inte heller sina glasögon. De finns sällan kvar när dockan en gång kommit ur sin box

Den andra är en docka som såldes som en Kiddle. Iofs är det förmodligen en Liddle Kiddle, men hon har ett Buffyhuvud. Det är inte en "omgjord Kiddle" som annonsen sa. Hennes klänning är jättesöt i alla fall och sydd för att likna Buffys originalklänning, med vitprickig topp till röd kjol.

Många av Kiddle-dockornas huvuden är lika stora som Tutti och de andras, så det är inte helt out of scale. 

 -

Ett par repriser:

 Så ser Mrs Beasley ut när hon har sina fötter och händer intakta. De är sydda i filt o går lätt sönder.

 -

Av Katti - 24 december 2016 12:00

Han ser onekligen ut som man föreställer sig en tvättäkta Hollywoodtomte. Stor o tjock i röda kläder. O är det nåt Coca-Cola Co gör, är det att spela på julkänslorna i sin julreklam. Mattel gick ihop med dem för att skapa denna klassiska reklamtomte i 3D. 


23288 Coca-Cola Santa, 1948 Hospitality, 1999


-

Av Katti - 23 december 2016 19:22

Hon är tillverkad under licens. Görs inte av Mattel själva. *Hon*, är Best Fashion Friend Barbie. BFF. En gigantisk docka, men fortfarande liten jämfört med My Size. My Size var 3ft/ca 90 cm o BFF är 28 tum/ca 70 cm. Vi fick bara den blonda versionen i Skandinavien, men hon har vänner i olika hudtoner och hårfärger - o framför allt ansikten! I alla fall har den svarta versionen en större variant av Nikkis ansikte.  


 

Best Fashion Friend Barbie 

Ansiktet är väldigt likt Endless Hair Kingdom Barbie, fast något större då.  

Skorna är gjutna direkt "på foten" - o alltså ett stycke. O de är pyttesmå, jämfört med hur stor dockan är!

Dockan är gjord i ihålig hårdplast och kan inte böja benen eller annat. Jag har bara öppnat boxen för att ta några närbilder så jag har inte studerat henne närmare än så.


Barnbarnet studerar den gigantiska Barbiedockan... Hon nådde honom till axlarna här. 

Av Katti - 23 december 2016 12:00

Bakom lucka 23 hittar vi en hyllning till Pelle Kanin och hans hundraårsdag. När jag växte upp, visades Sagovärld på teve kring jul sedan den gjordes 1971, många gånger just den 23e. Sagovärld är spelfilm som börjar med Beatrix Potter där hon sitter och skriver sina historier vid en mur på engelska landsbygen. Sen går den över i en baletthistoria med alla figurerna hon skrev om, en av dem Peter Rabbit, eller Pelle Kanin som han heter på svenska. Dockan är den andra Mattel gjort med koppling till Beatrix Potters älskade lilla kanin. 


I boxen finns en liten sagobok om Pelle, som har ramlat från sin plats intill Barbies huvud. Hon bär en himmelsblå jacka med solgul krage och manschetter, kantade i vit spets. Runt den rutiga kjolen i samma färger, visas olika Pelle Kanin-figurer från Beatrix egna illustrationer. Kring det gyllenblonda håret är knutet ett blått band i en rosett. 


53872 Peter Rabbit 100th Year Celebration Barbie, 2001

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards