Alla inlägg under december 2016

Av Katti - 12 december 2016 12:00

2004 års jul-Kellydockor inkluderade en söt liten Tommy med pussmärken på kinden. Klart det, när han bär en liten mistletoekvist i handen. Visserligen ska den hänga ovanför huvudet för att man ska få en puss, men vem kan undvika att slänga åt den här godingen en puss på kinden? Han ser ut som en liten "Jester", eller gycklare då, med sina harlekinrutor och näbbskor. 


C3674 I'm a tree ornament! - Mistletoe Kisses Tommy, 2004

Av Katti - 11 december 2016 12:00

Holiday Barbie fortsatte sitt segertåg över världen. De vanliga versionerna är en blond eller svart docka. K*Mart har fått äran att ha en egen version, oftast en brunett som här. Hon är lite tilltufsad efter att ha legat hopknölad i en kartong sen jag fick henne, men i år fick hon komma ut och göra några andra dockor sällskap kring silvergranen. Klänningen är vikt runt en kartongskiva i boxen och hon har sett ut så sen jag fick hem henne, med kartongskivan intakt under kjolen. 

Barbie är ljushyad med mörkbrunt hår och lackröda läppar. Klänningen är i en urläcker julröd färg och har allt en festlig julklänning stolt kan visa upp. Jacquard, satin, tyll, intrikat tryck i silverglitter och en jätterosett. Hon är så vacker! 


W3538 2012 Holiday Barbie,  

Av Katti - 10 december 2016 15:15

Oj, oj, oj vad mycket man inte vet att det finns. Eller jo, nu vet jag ju. Har lite svårt att motstå Hello Kitty. Oftast när det är små figurer. Sådär ett par tre cm höga. Den här är lite större än så... Jämför med den yttiga PEZ-figuren intill. Det är en vanlig. Den stora tar hela PAZ-paket! Köpte en annan åt barnbarnet i julklapp o sprang på den här Hello Kitty-versionen o klickade hem den. Kan ju bara inte låta bli! 


Hello Kitty PEZ

Av Katti - 10 december 2016 12:00

Bakom lucka nummer tio gömmer sig två dockor. Barbie i Nötknäpparen är en av många Barbiefilmer som gjorts och till den här filmen gjordes även en uppsjö med dockor. Det var nog största antalet Kellydockor nånsin i en och samma serie. Här är Pepparkakspojkarna Tommy och Tommy :) Hela Kellyserien gjordes i både svart och vit version - utom en pojke, som bara fanns i färgad upplaga! Det är skillnad i namnen på originalutgåvan från USA och den som såldes i Europa i Shellyboxen. Våra boxar har sällan namnen på figurerna som den amerikanska har. Tommy är namngiven, men inte hans pepparkaksfigur. 


#50794 Nötknäpparen - Tommy, 2001

#53451 Barbie in The Nutcracker - Tommy as Gingerbread Boy AA, 2001


Mer bilder här.

Av Katti - 9 december 2016 16:15

Tog fram min Supersize Bead so Pretty Pocahontas att jämföra EHK Barbie med. Det skiljer en hel del, dem emellan! Jag var lite osäker på längden på EHK men 43 cm översätter till ungefär 17 tum o jag kommer ju ihåg att nån sa att det var så lång hon var. Supersize är 18 tum eller ca 45 cm. 


Bead so Pretty Pocahontas / Endless Hair Kingdom Barbie


~~~~~~~~~~~~~~~

 Tog av dem kläderna för att kunna jämföra kroppstyperna och nu är det än mer tydligt att de är olika. 


Supersize-kroppen är som en förvuxen Superstarkropp ungefär, medan EHK har en större Fashionistasversion. De är givetvis inte helt översättningsbara från deras 30 cm original, när proportionerna är annorlunda i den här större versionen. Armarna är ungefär lika långa i de båda typerna. 

 Profilen och formerna är jämförbara med 30 cm-dockorna, med en kurvigare Pocahontas.


~~~~~~~~~~~~~~~

 Märkningarna:
~~~~~~~~~~~~~~~

 Mer jämförelser: 


 Här syns det tydligt hur mycket större EHKs huvud är mot kroppen jämfört med sin tidigare kompis. 


 Händerna är ungefär lika stora mellan dockorna. 


Fötterna däremot... Här skiljer det jättemycket! 


~~~~~~~~~~~~~~~


Ingen av de här dockorna kan sitta särskilt "bekvämt", rakt upp o ner. EHK lutar lite bakåt, inte bara av hårsvallet, utan för att hennes ben inte kan böja så mycket som kanske vore önskvärt av en artikulerad docka. Hon har en vridbar bröstsköld, vilket ger ännu en artikulationspunkt. Hon kan vrida lite på överkroppen. 

Av Katti - 9 december 2016 12:00

Vi öppnar lucka nr 9 och hittar ännu en europeisk utgåva av en Happy Holidays/Gala. I USA såldes en liknande docka som Store Special, minns inte vilken butik idag. På boxen är tryckt många språk. Barbie har gyllene lockar, uppsatt med en stor rosett med en guldfärgad julros. Hennes klänning har ett grönt satinliv korsettknutet med band i guld och rött, till skotskrutig "sidenkjol", allt kantat med vit päls. Hennes guldfärgade droppörhängen har fått sig en röd dutt längst ner. 


#15816 Happy Holidays/Gala Barbie, 1995


 -

 -

 -

-

Av Katti - 8 december 2016 19:17

AJ! Hon satt fast med fyra nitar i huvudet, Endless Hair Kingdom Barbie. F Y R A! Eftersom hennes huvud är stenhårt (hårdare plast) så går det inte att få tag i de där nitarna o dra ut dem, som oftast funkar på vanliga Barbiedockor. Jag brukar försöka sätta tänderna i nitarna o dra ut dem ur huvudet, men här funkade det inte alls. Det enda det orsakade var onda läppar för jag stack mig på de andra piggarna i försöket att få tag i en. Jävla vansinne. Små barnhänder kan ju inte hantera såna här utan att göra illa sig! Av Katti - 8 december 2016 15:49

Njae. Det har hon väl inte, men det är vad Mattel kallar henne - eller snarare platsen där hon bor. Endless Hair Kingdom. Kungadömet av oändligt hår? Jisses. Hennes huvud känns oändligt stort i alla fall. Måste jämföra henne med Supersize-dockorna - när jag deboxat. Just nu sitter hon kvar i sin box. Hennes ynkligt lilla överkropp gör att huvudet känns gigantiskt. Tror inte den biten skiljer så mycket från Supersize, men kroppen har nog en hel del skillnader. Inte bara det uppenbara med böjbara armar och handleder, utan storleksmässigt också. Blir lite Monster High över henne, om än inte så överdrivet stort huvud jämfört med överkroppen. 


OK, deboxing ska ske. Snarast! Under tiden får ni se henne med tillbehör i sin låda. Borsten dubblerar som behållare för spännen, kammar och diadem. Hårsmycken. Det är också de enda smycken hon kommer med. Inga örhängen, inget halsband. Ingenting. 


DKR09 Endless Hair Kingdom Barbie, 2015

 -

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se