Kattis Dockor

Alla inlägg under december 2016

Av Katti - 22 december 2016 20:55

Så blev det några nya dockor igen. Julhandeln kan ge den lilla bonusen att man får leksaker för halva priset - o dagens julmathandel gav mig just det. Förutom lite julklappar eller kommande födelsedagspresenter till barnbarnet (trist bara att det är först i oktober) köpte mommo några dockor. En är dubblett för att jag behöver kroppen - till nånting. Man ser inte den där bleka hudtonen så ofta så jag ville verkligen ha en till som backup. Dockorna är ju inte superbilliga på vårt COOP-varuhus i vanliga fall, så de blev väl sådär prisvärda till halva priset. Men billigare hur som helst.  


Fler bilder på "Grace", i mitten kommer så småningom. Letade igenom alla boxarna för att få det där trycket någotsånär i synk med klänningen - o det gav en docka med få synliga blonda slingor. Inte mig emot.

Av Katti - 22 december 2016 12:00

Bakom lucka 22 hittar vi två av tomtens små hjälpredor. Kelly som tomtenisse, i två versioner. De är också från första året av Kellydockor med jultema. De är så söta i sina gröna Elf-kläder med polkarandiga strumpor och hatt. Riktiga tyrolerbyxor. Fast fusk. Det är bara sydda band kring toppen för att ge intryck av hängslen.  


50376 I'm an Ornament too! - Elf Kelly, 2001

52985 I'm an Ornament too! - Elf Kelly AA, 2001

 

Se mer här.

Av Katti - 21 december 2016 12:00

Vi öppnar lucka 21 och hittar tre systrar decking the halls. Barbie med sina då, yngsta systrar Stacie och Kelly är klädda för julfest. Barbie har en klänning med svart sammetsliv till kjol i skotskrutig lamé. Ärmarna är långa och kantade med päls och kring midjan sitter en stor guldrosett. Stacie har en hängselkjol i samma tyg till en svart polotröja och Kelly har en röd overall med pälskanter. I håret har hon ett band i samma tyg som sina systrars kjolar. Alla tjejerna är blonda med gröna ögon i olika nyanser. Kelly är fräknig. De håller varsin julkula i papp för att hänga upp i granen som följer med boxen. Det är en granmodell i papp att montera och det finns även en gunghäst till Kelly att sätta ihop. 


19809 Holiday Sisters Barbie, Kelly & Stacie Gift Set, 1998 

Av Katti - 20 december 2016 12:00

Bakom den tjugonde luckan hittar vi 2010 års Holiday Barbie. Jag har henne i båda versionerna men tror inte jag har inte kläderna till två, så den svarta ligger nerstoppad i en låda. De är fantastiskt vackra, båda två. Den blonda är en Mackie med stora lockar och blå ögon. Hennes läppar är för ovanlighetens skull, i en dov rosa nyans och likaså hennes naglar. I håret sitter ett blomdiadem. Hennes klänning har ett brokadliv i vitt, guld och rött. Kjolen är av vit satin med ett lager tyll. Kring midjan sitter ett långt krullat satinband knutet och hon bär en lång röd sjal kring axlarna. Ett par guldörhängen med en röd sten längst ner kompletterar det hela. 


R4545 2010 Holiday Barbie 

Av Katti - 19 december 2016 12:00

Hämtat från den första serien med Kellydockor i jultema, kommer här ett par renar. Chelsie är den docka det tog mig längst tid att få tag i, men till slut hittade även hon hem till mig, för att ansluta sig till de andra granhängena :) 

De är klädda i en brun dräkt med ljusare päls på magen - och en röd näsa. Givetvis föreställer de Rudolf! På huvudet har de horn i papp med jullampslingor tryckta. Båda tjejerna är fräkniga med två råttsvansar och en lös slinga i pannan. 


50374 I'm an ornament too! - Reindeer Chelsie, 2001

52983 I'm an ornament too! - Reindeer Keeya, 2001

 

Fler dockor här.

Av Katti - 18 december 2016 18:00

Lite docklek såhär några få dagar före jul. Har knappt haft tid att "leka" nåt i december med massor av jobb och annat att göra de få dagar man varit ledig däremellan. Det gäller att passa på när andan faller på och tiden hittat några extra minuter att dela med sig. 


Jag sålde originalkroppen till en Glam Style Teresa och letade fram nåt annat att ge henne. Tänkte ta nån av alla Fashionistas jag har liggande, men hittade en Model Muse utan huvud o den passade sådär i nyansen o den var närmast, så den fick det bli. Tills vidare i alla fall. Letade efter nåt helt annat när Britto-klänningen plötsligt dök upp o jag ville sätta den på nån(ting). Varför inte Teresa då? Den är ju gjord för en Muse. Tittade om jag skulle hitta några sportiga skor, men det fick bli ett par blåvita sandaletter. Passar ju det med! 

Klänningen kommer från en Barbie som släpptes i samband med Fotbolls-VM i Brasilien för ett par år sen. Romero Britto designade hennes klänning och box tillsammans med Lina Kyaw från Mattel. Urläckert. 


Min andra bild visar ett par urläckra tjejer, båda köpta utan sina originalkläder. Eller delvis med dem. Cali Girl Christie till höger hade sin bandana, men inget annat ur sin garderob. Benetton New York kom i andra kläder men jag fick med hennes tröja, väst och benvärmare. När jag väl fick hem henne letade jag igenom påsen med byxor och skolådan där sportskorna är sorterade. Hittade ett par jeans som kunde funka som ersättning, om o till jag får tag i hennes. Lite besvärliga att få på, när jag vek upp benen nertill. Fick lirka o böka innan de kom såpass högt upp att hon inte såg skitnödig ut. Hennes skor ska vara vita med rosa detaljer, men ett par dito grå i annan modell får duga sålänge. Jag älskar håret på de här tjejerna, men det är omöjligt att få ordning på, när man är lat som jag - om det trasslar till sig. Lite rufs gör inget. 

 

Av Katti - 18 december 2016 12:00

2009 var det året Barbie fyllde 50 år och det firades året igenom med den ena snyggare skapelsen efter den andra. Sharon Zuckerman plockade en docka ur Barbies julfilm Barbie in a Christmas Carol och gjorde henne i 3D. En vacker Mackie Barbie i silverklänning. Topen är i vit satin med tunn stjärntryckt organza och långa ärmar. Kjolen är i veckad silverlamé och runt midjan är ett långt tyllband knutet. Allt går i silver och vitt, inte smyckena att förglömma. Hennes hår, däremot är gyllenblont och hon har snygg sminkning med mörkt röda läppar och silverglittrig ögonskugga ovanför långa rotade ögonfransar. Runt handleden hänger en tag som säger 50th Anniversary Holiday Barbie. Som sagt, det är Barbies femtionde år, inte femtionde året för en juldocka. 


L9643 2008 Holiday Barbie 

Av Katti - 17 december 2016 14:25

Fick en komplett överraskning i brevlådan häromdagen och blev så vansinnigt glad när jag öppnade o såg vad som låg i! Fantastiska Helena har sytt en ursnygg klänning i femtiotalsstuk. Vi har diskuterat en annan klänning som jag fick låna av en tjej o rita av mönstret till. Sen sprang jag på en sida med häftiga retro-klänningar (en av all denna irriterande reklam på Facebook, men den här gången blev jag glad av spammet) - skickade länken till Helena o hon fick inspiration att sy. SÅ GLAD! 


Var inte lika lätt att hitta modeller som kan bära klänningen. Här en Barbie Basics med Model Muse-kropp. Den kroppstypen är alldeles för spinkig för att bära upp den här klänningen. Ville ha en Steffie jag har med hästsvans  - förvisso också en Basics/Model Muse, men håret är mer 50-tal. Lådan är på rymmen just nu, så det fick bli en korthårig tjej i stället - som behövde kläder hur som helst. Åsså hitta ett par passande skor... Inte heller så lätt. Körde på prickarna så det blev "nitar" på skorna. Lite extra rock'n roll. Väskan har hon lånat från Steffi Love. 

Tack Helena! 


Kika gärna in på Helenas blogg.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards