Kattis Dockor

Alla inlägg den 7 mars 2017

Av Katti - 7 mars 2017 21:18

En klon jag glömt att jag hade. Ja, inte direkt, men att hon ser ut som hon gör. Den här tjejen har samma huvud som de tyska Karinadockorna. Carina hade hittat en klon på nån loppis o funderade vem hon var. Kroppen sa mig att det inte var Karina, då de har samma typ av armar som exempelvis Living Barbie, mjuka, böjbara armar med händer i hårdare plast. Armarna ser annorlunda ut på den här dockan, Tina. 



Boxen ligger undandstuvad nånstans så jag kan inte undersöka henne närmare utan måste lita till fotona jag tagit. Groovy 70-talstryck på boxen :D Ser ingen tillverkare på de foton jag tagit, så jag är osäker på var hon hör hemma, exakt. Googlade runt lite och hittade tre dockor, Tina, Tanya och Karina som alla delar ansikte, Tanya och Karina dessutom armtyper. 

Av Katti - 7 mars 2017 20:46

Det är krig om Disneykläder. Jag har samlat dessa sen, i princip jag började samla och hittade de första. Från början var jag tyvärr "Barbieren" och vägrade köpa nåt annat än Mattel och man missade många guldkorn på det viset. Några av de här seten har jag hittat i random loter och några separat, men med fler Disneysamlare blir de lätt ganska dyra. 


Seten nedan är Steffi Love och bilderna är scannade ur en gammal booklet som följde med dockor jag köpte åt tjejerna när de var små. Steffi Love har haft samarbete med Disney på senare tid också. För några år sen fanns ju en serie med Mimmi-tema till både Steffi och Evi. Rött o prickigt med svarta, grå o vita accenter. 





Mattel gjorde Disneykläder åt Barbie också och jag har några få plagg märkta med Barbie-tag. Annars är det mest Shillman som har gjort kläder med Disneytryck av olika slag. Har några lösa set från dem också, liksom ett par i förpackning. De påminner lite om Steffi Love ovan men har nog aningen bättre passform. Många av de ovan ser ut som mammaklänningar. Tyvärr försvinner ofta nederdelarna (kjolar o byxor) eftersom de sällan helt matchar toppen, så det är svårt att veta om de hör ihop eller inte. 
Japanska Kurhn har också tillverkat lite Disneykläder, mest med Mimmi-tema. Har några set från dem som jag köpte direkt från nån japansk sida. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards