Kattis Dockor

Alla inlägg under april 2015

Av Katti - 25 april 2015 13:00


Vandringarna runt i fotoarkiven gav mig en del. Bland annat hittade jag de här bilderna. Tjejerna är supersuddiga i helbilden o närbilderna visar ett par rufsiga brudar. Just nu har jag tappat namnet på dem men de är Jakk's-dockor. Den ena såldes bland annat via Paradise som modeller till deras virkbeskrivningar (borde vara den med vita trosorna). Jag måste leta fram dem igen! Om inte annat, för att kolla o jämföra lite detaljer med nyare dockor. 

Redigerat: Jakk's Girl Force Bianca är namnet på en av tjejerna, den mörkare. Den ljusare, grönögda har jag sett under namnet Lola, men med tvåfärgat hår. 


De har en lite mer gummiaktig yta än Barbiedockor, stora händer och ganska stora fötter. Om jag minns rätt kan de inte ha Barbies skor. Idag finns det så många olika dockor att någon annans docka borde kunna dela garderob och framför allt skodon med de här. Skor är ju alltid ett problem när det kommer till udda modeller. 


Lite irriterande är det, att jag inte kommer ihåg vad de heter. Man tror att informationen ska finnas tillgänglig för evigt men när minnet sviker och man inte ens vet vad man ska googla på, då blir det besvärligt! Jag vet så väl men det ligger precis utom räckhåll för minnet. 


Lola?  


Girl Force Bianca

Av Katti - 25 april 2015 12:30


Det här setet pockade liksom på en dubblering. Visserligen följer det med två knallrosa tallrikar och gröna slushglas (kan ju inte vara cola i alla fall, när glas o sugrör är i samma färg som det osynliga innehållet - som sagt. helgjuten plast...)

Sushibrickan (i trämönstrad plast) är i alla fall kul o ser ut som lite ris och lax inrullat i svart sjögräs. Dock är det tryckt på små "puckar". Ätpinnarna är av modellen klädnypa och sitter ihop i ena änden. En japan jag känner hade just såna ätpinnar, fast de försvann vid nåt tillfälle, så han fick nöja sig med gaffel o kniv som oss andra. Eller om han åt med sked? Minns inte. Han har en skada som gör att han inte kan hantera dubbla bestick, så han får maten färdigskuren. 


Sushi! 

Av Katti - 25 april 2015 12:15

...här bor i staden...

Priserna skiljer något mellan Sverige och Norge ser jag. Vår egen butik i stan tar 59 kronor för tillbehörsseten. Kläderna har de inte så de kan inte jämföra. Köpte bagaruniformen för att ha tillsammans med baksetet. Mössan är gjuten i plast. Fusk. Det är långt från Kens grillförkläde med metallverktyg och hög hatt i tyg. Idag är allt helsytt/tryckt och gjutet i plast. 


 

 Köpte ju setet med muffinsplåten tidigare men ville ha bagardressen också. 


Måttsatsen är i formen av rosa hjärtan... Vispen funkar givetvis inte alls, men den är i alla fall gjord i flerfärgad plast och inte helt i rosa, eller turkost, eller gult eller lila, eller nån annan knasfärg tillbehören haft under åren. Den ser nästan ut som nåt riktigt! 


Har hittat lite fler bagare i mina arkiv. Titta här

Av Katti - 23 april 2015 14:36


Jag köpte nyligen ännu en indisk Barbie i sari. Hon är lite smutsig om näsan och saknar sina skor men det senare är lätt åtgärdat med alla miljoner skor som tillverkats till Barbie. Smutsen kräver lite jobb men ska väl fixa sig det med. 


Henns sari är sydd i ett vändbart tyg, ena sidan guldig, den andra röd. Guldprickarna på röda sidan är givetvis röda på den guldfärgade. Tror att den röda är rätan! 



 Lite galen ögonfärg har hon, med det blålila... 

Lite ur fokus... Har sett de där örhängena förr, på Barbie in India-dockor. Tror jag har minst en till som bär nåt liknande - om inte likadana. Guld, röd emalj och en vit sten. 

 En guldfärgad, stel halsring med fuskstenar runt om, mitt fram sitter en röd, glittrande. 

 Hmmm... En fjäril. Varför det? Röda armringar på båda armarna. 

Av Katti - 23 april 2015 14:25


Den här bruden (bokstavligen) är den första svarta versionen av KayLeas ansikte. En av mina sajtbesökare gav mig tipset om henne. Hon är den svarta versionen av den tredje dockan i samlarserien The Bridal Collection som startade två år tidigare med Millennium Wedding och följde upp med Romantic Wedding. Det här är Sophisticated Wedding 2002



 Så läcker!!

(lite lösa strån o dammtussar i bilden, hon har inget konstigt kring näsan egentligen!)

Av Katti - 22 april 2015 13:00

Vi pratade pojkar häromdagen o jag samlade ihop mina actionkillar, nåja, de flesta av dem (och en udda fågel, i formen av en namnlös modedocka). Actionkillarna har ofta väldigt kantiga utseenden, råbarkade, lite "bråkiga" sådär. Fast mycket egna. När vår mellandotter och hennes kompis lekte med Barbiedockor kom de ofta till mig o frågade "Får vi låna dina mördarpappor?". Nån av dem är väl kanske yrkesmördare, men oftast är de bara dråpare till yrket, som militärer eller agenter. Du vet, Agent 007, med rätt att döda. Ska försöka få ihop ett ID på dem nedan. Några vet jag vad de heter, andra har jag förträngt och några har jag inte en susning. Power Team-killarna köptes lösa med en massa tillbehör men jag är osäker på vem som är vem av dem. Får googla lite. 

Om man nu inte samlar dem för de actionfigurer de är, är de ju ursnygga följeslagare till alla tjejerna. Att bara släpa på Ken, Ryan och Steven kan bli lite långrandigt kanske. Det är ju så många tjejer, o få killar! O för att hitta asiatiska killar MÅSTE man nästan ge sig in i actionbranschen. Den enda Mattel gjort, räcker inte heller långt. 


1 M&C Power Team 

2 M&C Power Team Diver? 

3 Hasbro Action Man - kan vara Operation Jungle

4 Hasbro Action Man

5 Lanard Ultra Corps! Dragon Han, Ninja 


6  just nu namnlös slädförare (Ken-klon)

7 Lanard Ultra Corps! Buried Treasure 

8 M&C Power Team Fire Fighter? 

9 Top Toy namnlös modedockskille 


10 Lanard Ultra Corps! Large Sarge, Swamp Scout 

11 G.I Joe

12 Lanard Ultra Corps! Junk Yard, Mountain Recon

13 Lanard Ultra Corps! FlashFire, Jungle Beret 


Minns inte vad den där killen i vinterkläderna heter. Eller tja,. Han har nog inget namn men jag hittar inget när jag googlar runt på alla möjliga sökord, gällande slädförare och vinterräddare. Det jag vet är att han kom med en stålgrå släde i plast och en stor husky, mer av modell grönländare än husky. Han är kopia av vissa åttiotals-Ken. Vill minnas att boxen han kom i, var blå, men det är ungefär det jag får fram ur minnesbanken. I fotoarkiven hittar jag inget. Han är antagligen från tiden före mina digitala kameror. Skannade inte alla foton jag tog. De, i sin tur ligger nog i källaren, om inte Maken fått för sig att städa bort fotolådorna. Köpte honom (vinterkillen, inte Maken) i vår första leksaksaffär, som just då hade flyttat till nya lokaler o så småningom la ner hela verksamheten. Men ett namn på honom, får jag inte fram. 


"Mördarpappor". Dagissnuten, kanske? Eller "The Pacifier"? 

Av Katti - 22 april 2015 10:26


En kompis skickade mig fyra tjejer o de kom medan jag var bortrest, så de väntade på mig när jag kom hem igen. Det ska vara de tre första My Scene-tjejerna, plus en fjärde jag är lite osäker på. Hon ger mig strandvibbar men jag kan ha fel. Ska se vad jag kan hitta. 



Hon behövde bara deras kläder så jag fick allt annat som hörde till. Visserligen hade jag inte deppat ihop om jag fått deras kläder, då My Scene-kläder oftast är fantastiska kreationer. Jag har delar av deras garderob, då jag fått/köpt dem i diverse lotter men de är långt ifrån kompletta, eller ens i superskick. Vällekta kläder. Inte väl som i välbevarat, utan väl som i mycket. Tolkningsfråga det där. Kan lätt bli fel. 


En snabbkoll sa mig det jag trodde, de är från första omgången My Scene, 2002, Barbie (B2230), Madison (B2231) och Chelsea (B2232) och tjejen med flätorna är Barbie från andra serien, 2003 (B2230). O det fick mig ju att fundera, hade de samma artikelnummer?? Tror jag inte. Plockade dem ur Augustyniak's The Barbie Doll Photo Album

Av Katti - 21 april 2015 10:45


Ett par års korta era (bokstavligen) är över. Vi fick tillbaks Barbie i rätt storlek - och inte nog med det, hon har ledade armar och handleder! Framsidan säger inget om Fashion Fever, men baksidan har fortfarande samma illustrationer och rubrik som tidigare utgåvor. 


 

L9572 Fashion Fever Raquelle, 2007

Asst. M54227


Jag behöver Nikki från den här serien! Äger ingen Nikki med Ashas ansikte ännu... 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards