Kattis Dockor

Alla inlägg den 4 april 2015

Av Katti - 4 april 2015 22:15

Barnum's Animals är ett kexföretag i USA, likt vårt Mariekes, eller kanske man hellre ska jämföra med Kalle Anka-kex. Fast de finns väl inte längre. Tom & Jerry har gjorts som figurkex. Likaså Mumin. Men inte dessa cirkusdjur. Jag minns inte vem som sålde de här Kellydockorna men jag fick i alla fall tag i alla fyra, med hjälp av mina Kellysamlande vänner i USA. 

Dockorna kommer med en varsin kartong "kex" och de är klädda som djur. Det är Kelly som elefant, Kayla som lejon, Jenny som tiger och Deidre som lejon. 

Barnum's Animal Crackers 


På baksidan visas bara ett lejon, endera Kayla eller Deidre. Ovanligt nog är det inte Kelly som är i antingen vit eller svart version utan en kompis. Eller två då. 



puh

Av Katti - 4 april 2015 21:45

Jag har alltid gillar Disney och Nalle Puh är inget undantag. När då Mattel kombinerar dockor med dessa figurer kan man inte annat än smälta. Jag har bara två av tre dockor ur den här serien, saknar Whitney av någon anledning. Tror jag bad min bror köpa dem i USA när det begav sig och givetvis var Janet viktigast. Den svarta tjejen med Tigger i släp. Stacie hade med sig Nalle Puh så hon var väl viktig också. Åsså är hon ju huvudfigur bland de tre vännerna, lillasyster till Barbie som hon är. Saknar verkligen den här tiden och alla dockorna med sina vänner i samma storlek. Som dessutom kunde byta garderob för det fanns extra kläder att köpa till. Till alla utom möjligtvis Todd. Idag finns det inga extra kläder att köpa till andra dockor än Barbie o Kenstora dockor. Chelsea exempelvis har nog aldrig haft extra kläder. Nåja, nu var det Stacie och Janet det gällde. 


Klädda för pyjamasparty med en puhfigur och ficklampa för nattligt bus. Flashlight Fun Stacie och Janet. 

#19669 Flashlight Fun Stacie & Pooh, 1997





#19670 Flashlight Fun Janet & Tigger, 1997





 Givetvis finns även en Whitney! 

Av Katti - 4 april 2015 20:30

Lite gamla arkivbilder. Det här setet är lite speciellt. Tror att det bara såldes på Toys'r Us en gång i tiden. Kan minnas fel men ids inte ta reda på det just nu så jag kör på det :) 
Det som är speciellt är Chelsie. Hon besöker Kelly på födelsedagskalaset, hu rmycket det nu är Kelly fyller. Tre? Med tre ballonger och tre rosor på tårtan är det kanske så. Annars är hon för alltid fyra år. Ungefär. Här borde hon vara yngre än fyra, då hon har den där söta plutmunnen som är gjord för att suga på en napp eller nappflaska. O Chelsie har samma ansikte. Enda utgåvan där hon har det. Förutom Kelly, är det annars Tommy som gjorts med detta ansiktet


#15610 Birthday Fun Kelly Giftset, 1996


Både Kellys och Chelsies klänningar matchar Barbies. Förvisso med olika färger men mönstren är desamma. Det har alltid varit en grej bland Kellysamlare (Kelly Kollectors) att hitta matchande kläder till Barbie och Kelly, inte bara bland de Fashion Avenue som är gjorda så. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6
7 8 9
10
11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards