Senaste inläggen

Av Katti - Måndag 3 maj 08:45

Har inte sett något namn på den här dockan alls. De har förvisso inga egna namn, annat än sina siffror och ID-nummer, men ändå. Nåt brukar de få, från kläderna. 

Nr 157 har nästan självlysande ögon. Jag för konstant tankarna till en vampyr med den där igenomträngande isblå blicken hon har - om man kan bortse från pixlarna. För de är väldigt framträdande i min docka. Jag förstår inte hur Mattel kan tillåta dem att se ut på det viset. Stickers jag samlade på 70-talet, hade bättre PPI, täthet i trycket än dessa. 
157 är en curvy tjej med lila hår (polypropylene) och som sagt, isblå ögon och skrattgropar. Hon har en solbränd hudton, vilket gör att hennes ögon framträder ännu mer. Klänningen är lårkort (*suck*) i rödrutigt tryck med vita stjärnor och volanger över axlarna. Hon har ursnygga vita cowboyboots och en mintgrön "midjeväska" över axeln i formen av en kaktus. 

Mattels egen rubricering: "Barbie®Fashionistas™ Doll #157, Curvy with Lavender Hair Wearing Red Plaid Dress, White Cowboy Boots & Teal Cross-Body Cactus Bag". Kort och konsist...? 


 

GRB49 Fashionistas 157 (Curvy), ©2020

-

 -

 -

  

 -

Ansikte: ©2018 Dimples/Violet 


 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2018 Dimples/Violet
Kropp: ©2015 Curvy
Armar: Båda raka
Fötter: Välvda för klackar


Av Katti - Söndag 2 maj 09:30

Hon känns lite som en variation på en av de tidigare Fashionistas-dockorna. Nr 16 Glam Team, med sin sportklänning. Givetvis är de helt olika, men temat lite detsamma. Nr 101 är en garderobsdocka med extra kläder. Hon har som sagt en sportig klänning i Barbies signaturrosa färg och 84 tryckt framtill (vad det då står för, det brukar vara Barbies ursprungsår - 59), med nätärmar. Därav namnet förmodar jag. Hot Mesh. För tankarna till hot mess, men hon är rätt OK sammansatt i garderoben. Hennes extra är en kortärmad svart-vit randig top med bara axlar och en pärlemorskimrande kjol, sydd omlott med bred slits. Den har en sportig linning i rosa med tryck; GOALS runt om. Vita platåsandaler och silverfärgad keps, som sitter tufft bakofram med kärmen i nacken i kartongen. Dockan själv är en Curvy med Pizazz ansikte - och ser ut som henne nästan rakt av, förutom kurvorna. Hon är väldigt blek i hyn. 


 

FRY81 Fashionistas 101 - Hot Mesh Wardrobe, ©2018

Asst. FJF67

 -

Ansikte: 2015 Pizzazz


 -

 -

 -

 

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2015 Smiley/Pizzazz
Kropp: ©2015 Curvy
Armar: Vänster böjd, höger rak
Fötter: Platta 


Av Katti - Söndag 2 maj 09:00

Nr 100 är en garderobsdocka med extra kläder. Hon älskar daisies, eller tusenköna som är dess svenska namn, dockan kallas Daisy Love, men jag kan inte säga om detta är ett officiellt namn eller inte. Ibland står namnen tryckta på boxarna, ibland inte, aldrig i Europa. 

Denna docka liknar en tidigare docka och det grymtades lite om bristen på fantasi att ge henne "likadant hår som nr 33", men det skiljer en hel del nyansmässigt. Och frisyren för den delen. 

Nr 100 har en gudinnas ansikte med rotat afrohår i en röd nyans. Den blå "denimöverdelen" i klänningen sitter lite illa, tror den är något snedsydd i ena armhålet så det drar sig. 


  

FRY80 Fashionistas 100 - Daisy Love Wardrobe, ©2018

Asst. FJF67

 -

 -

 

 -

 -

 

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©1998 Goddess
Kropp: ©2015 Original
Armar: Vänster böjd, höger rak
Fötter: Platta


Av Katti - Söndag 2 maj 08:30

Fashionistas nr 99 är en av "garderobsdockorna", dvs de som kom med extra kläder. Denna är en blond Millie med hästsvans på sidan och en fläta i densamma. Hon har en holkärmad (två volanger) ljus denimklänning med rosa blomspets i halsringningen. Hennes extra kläder består av en blå blommig kjol med rosa tyllvolang nertill och en grå top med blommönstrat ok. Hon har bruna sandaler, rosa glasögon i kattmodell, ett gult armband och en tegelbrun handväska i formen av ett hjärta. 


 

FRY79 Fashionistas 99 - Sweet Bloom Wardrobe, ©2017

Asst. FJF67

 -

 -

Min docka måste ha haft ett hårstrå i ögat när hon fick ansiktet, då det är en jätteful rispa tvärs över ena ögat. Det är knappt synligt för ett mänskligt öga, men kameran är obarmhärtig. 

 -

 -

 

 -

 -

 -

-

-

Av Katti - Lördag 1 maj 18:53

Fashionistas nr 17. Den här bruden är svår att hitta med ansiktet på rätt plats. Hon är ofta sned på något sätt - och min är inget undantag. Köpte henne second hand, men hon är komplett i sin korta byxdress med glassmönster över hela och volanger i rosa. På huvudet ett par ljusblå glasögon och på fötterna har hon ett par pärlemorskimrande sportiga kängor. Nr 17, Ice Cream Romper som hon kallas, har en speciell röd nyans på håret, lite åt vinröda hållet. Det är rotat i ett par olika nyanser som ger detta intryck, en rostbrun/vinröd färg och en rosaaktig nyans. I nacken är det bara rosa. 


 

DGY60 Fashionistas 17 - Ice Cream Romper, ©2015

Asst. 

 Ansikte: 1998 Goddess


 -

 -

Ansikte: ©1998 Goddess
Kropp: ©2013 Model, rak
Armar: Vänster böjd, höger rak
Ben: Raka
Fötter: Välvda


~~~~~~~~~~~~~~Foton: Mattels produktbilder


 -

-

Av Katti - Lördag 1 maj 18:31

Barbie drömmer. Om en karriär som modell? Eller nåt annat? Lös loppis/auktionsdocka utan annat än sin originalklänning. Hon saknar sin mörkrosa väska med gjutet "pärltyg" och vita skor. Denna nr2 Millie har guldblont hår (limskalle). Klänningen är sydd i en rosa jersey i överdelen med laskad halsringning och DREAM tryckt över bröstet. Kjoldelen är sydd i en blommig lamé, grön botten med rosa rosor. Hennes "bälte" är ett rosa satinband sytt mellan delarna. 


 

CLN60 Fashionistas 2 - Dream Floral, ©2014

Asst. 

-

-


Ansikte: ©2013 Millie
Kropp: ©2013 Model, rak
Armar: Vänster böjd, höger rak
Ben: raka
Fötter: Välvda


~~~~~~~~~~~~~~~


 Mattels produktfoton


-

Av Katti - Lördag 1 maj 18:26

En naken tjej. Eller tja. Hon har sin kjol. Men inget annat. Utom en rackarns limskalle. Och ett blekt huvud. Av någon anledning köpte jag inte henne när hon var ny, så jag har letat en på andrahandsmarknaden, därav hennes saknade kläder och tillbehör. Hon har sin kjol som sagt, en ljusblå denimkjol med vita prickar och bred volang i samma tyg längs den snedsydda nederkanten. Hon saknar sin t-shirt med munktryck framtill, ett par höga sandaletter i rosa, en dito handväska dekorerad med en jätterosett och ett par genomskinliga blå glasögon. 


CLN69 Fashionistas 4 - Donut Top, ©2014

Asst. BCN36


Ansikte: ©2010 Skipper
Kropp: ©2013 Model, höger höft
Armar: Vänster rak, höger böjd
Ben: Höger böjt
Fötter: Välvda för klackar

~~~~~~~~~~~~~~~


Mattels produktfoton

 

-

Av Katti - Lördag 1 maj 12:30

En av få dockor jag köpt i butik på sistone. Hans nya ansikte drog i mig så han fick följa med hem. Fashionistas Ken 163 är en "Slim" med något överdimensionerat huvud. De blir lätt så, playline-huvudena med de mindre kroppstyperna. Han är en välkammad yngling med skrattgropar i kinderna med ett stort och brett leende, om än med stängd mun. Han påminner lite om de gamla originaldockorna från 60-talet, när Ken en gång introducerades, fast i en mycket modernare look (tack o lov!). Är inte överförtjust i hans garderob med de tryckta rutorna i anoraken/tröjan - som också har ett gummiband i linningen nertill (för att ge ett bulligt intryck?), till mörkblå shorts. Det jag gillar absolut minst med hela hans look är dock de stora skorna med GJUTNA STRUMPOR...! Skorna är rätt najs, men de där strumporna tar bort hela coolheten i dem. Undrar hur många som kommer att skära bort strumpdelen i skorna på de här? 

Jag gillar skarpt hans urgulliga leende med skrattgroparna. Han ser lite busig ut. Har lite svårt att bestämma ögonfärg på honom, och detta beroende på pixligheten i trycket. Brungröna? Hazel på engelska? 

-

 

GRB88 Fashionistas Ken, ©2020

Asst. DWK44

 -

 -

Ansikte: Ken 2020 (Smile & Dimples)

 -

 -

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2020 Ken Smile & Dimples
Kropp: ©2017 Slim


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se