Kattis Dockor

Senaste inläggen

Av Katti - Måndag 28 aug 09:16

Jag har haft en naken Spanish Barbie i åratal. Köpte hennes kläder löst några år senare, men har nyligen fått tag i setet i kartong. Tyvärr är plasten gulnad, men det är sån't som händer med vissa dockor från den här tiden - oavsett om de stått i ljus eller inte. Spanish Barbie II har Steffis ansikte och är en favorit bland många, även om hon på senare år anses vara lite daterad med sina stora 90-talsögon. 


 

4963 Spanish Barbie II, ©1991

Dolls of the World

 -

Ansikte: 1971 Steffie 


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

De lösa kläderna jag haft i några år. De har fått ett par "laceup boots", fast dockan i kartong har ett par svarta pumps, och det kan man även se i Mattels reklamfoto nedan. 


~~~~~~~~~~~~~~~

 

Mattels reklamfoto av Spanish visar en guldfärgad hårkam, medan den i kartongen är röd. 


 Foto: Mattel promo


Av Katti - Måndag 28 aug 09:10

Har haft en lös version av den här dockan i flera år men nyligen fått tag i henne i (en knölig) kartong. Hon är komplett med sitt COA. 

Statue of Liberty är en dockorna i Landmark Collection ur Dolls of the World med ©2009. Frihetsgudinnan är gjord i koppar som ärgat med åren, så Barbie har en grön klänning med gulddetaljer - och tryck av Ms Liberty på fronten. Barbie bär en matchande väska i ena handen med texten July IV och det romerska årtalet MDCCLXXVI, dvs 4 juli 1776 som är det datum de engelska kolonierna förklarade sig oavhängiga från Storbritannien och sedan det som grundade USA (Wikipedia). Väskan motsvarar tavlan Frihetsgudinnan håller i ena handen. Facklan som statyn håller i andra handen, är i dockans version en axeldekoration, där eldsflamman är guldfärgad. Statyns krona är ärgad i grönt, medan Barbies krona är guldfärgad. 


 

T3772 Statue of Liberty Barbie, ©2009

Dolls of the World - Landmark Collection

 

 -

Ansiktet: 1998 CEO 


 -

 -

 -

 -

 -

-

 -

 -

-

Av Katti - Tisdag 22 aug 18:20

Det har spekulerats en del kring nästa års Fashionistas. Är de ens Fashionistas? Men ja. Det är de. Man ser inte kanten med deras nummer i ordningsföljden, men det kommer visa sig så småningom. 

Barbiedockorna i den här serien är en hyllning till gamla Barbiedockor. På varje box sitter en miniatyr av dockan den "inspirerats" av. Jag vet dock inte vem som designat den här omgången. Barbie fyller 65 år nästa år så det är en del av det. Kens jubileum för ett par år sen, gav oss tre hyllningsdockor, men de var separata från Fashionistas-serien, vilket gör att folk undrar över de kommande Barbiedockorna. Det saknas också ett följdnummer i serien, så det kan komma en docka till som fyller den platsen. Kanske. 

Synpunkter finns alltid. Jag kan tycka att de kunde ge Millie en sidoblick, för att ännu mer flirta med Barbie 1. Och ge henne en lugg! 

T'nT hade i originalteckningen en tajt klänningen under en nätdito - precis som fösta TnT Barbie hade. Ja, nättoppen då, under den hade hon en bikini. 


Foton från Amazon: 


 HRH11 Original Teenage Model


HRH12 Twist'n Turn Barbie


HRH13 Rockers Barbie

 

Ett hopp i numren... 

 

 HRH15 SuperStar Barbie


 HRH16 - Great Shape Barbie

Såg ett fiffigt namn på henne, Rainbow Athleisure. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~

 

Ett par nya Kendockor där den svarta killen (tror han är en Broad?) har en hörapparat - och många är nog glada att "Asian" Ken i Slim-form fått en svart peruk, kontra den ljuslila han fick första gången vi såg det huvudet. 

 

  

 HRH23 & HRH24


Av Katti - Fredag 30 juni 17:00

De är alldeles för dyra i Europa. Dessa två playline från kommande Barbiefilmen är tillome dyrare än samlardockorna i USA. Lagom till semestern fick de följa med mig hem, då "min" butik i Narvik hade fått hem dem nyligen. En av systrarna var så ivrig att visa upp dem. Jag passerade dem osett, då de stog på en gavel bakom ryggen. De hade fått in dessa två, och de två "pink box"-dockorna som båda är och inte är kopplade till filmen. Barbie i rosarandig baddräkt och Ken i sin blårutiga outfit. Hur som. Dessa två bygger på Barbie och Ken, spelade av Margot Robbie och Ryan Gosling. Ken är lite skelögd, men så är Ryan så han är nog rätt lik Ryans tolkning av Ken. Många har klagat på Barbie i just det här setet, då hennes hår inte alls ser i närheten ut som Margots i filmen. Luggen är klippt väldigt annorlunda. Dock har Mattel lyckats bra med ansiktena. 


HPJ96 Barbie - The Movie - Perfect Day, ©2022 

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

-

HPJ97 Barbie The Movie - Ken Beach, ©2022

 -

-

Av Katti - Fredag 30 juni 16:00

Sorterade dockkläder och passade på att prova några av dem. Grävde fram dockor av olika typ, storlek o form o provade. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Big Beautiful Dolls Dawn kom ju utan kläder så jag har klurat lite hur jag ska kunna ge henne något vettigt. Kjolen är något hemsytt och har länge varit det enda hon haft på sig, tills jag köpte den här blå blusen. Hon har inga skor, av många förklarliga skäl. Lite udda fötter. Det finns de som tillverkar skor till dem, men har inte gjort slag i saken... 
Kitty (Fashionistas 47 Kitty Cutie) fick vara med på ett hörn så Dawn blev hennes mormor. 


 -

~~~~~~~~~~~~~~


De här tjejerna är ett par favoriter. Fashionistas 201 tv, med Dancer-kroppen och en Pink Passport th med en Playline Model-kropp. Måste vara deras solbrända hy och det där bångstyriga solblekat håret. 


 -

 -

 -

 -

Lite osäker, men *tror* att shortsen kan vara Kens. Hittade ponschon, så den fick matchas med dem. 

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Åsså fröken Blorange. Hittade byxorna först och långt senare den där topen från något decennium tillbaks. De skrikiga neonfärgerna skär sig lite, men June (Fashionistas 64 Patchwork Denim) fixar det. Har bara inte hittat några vettiga skor, då de ligger lite otillgängligt för tillfället.... 


 -

-

Av Katti - Fredag 30 juni 14:04

Köpte Poppys Pink Lemonade-kläder för några månader sen och har sedan väntat på ett "bra" pris på dockan. Det kommer aldrig, men till slut slog jag till, så nu har hon återförenats med sin klänning, hatt, väska, smycken, skor. 

Poppys hår är som sockervadd. Blixten ger det en något annan ton än den har, men det är nästan neonrosa. 


 Poppy Parker in Palm Springs - Pink Lemonade
W Club Upgrade dollAv Katti - Fredag 30 juni 13:46

Junis sista dag. Regnbågar. 

Av Katti - Måndag 12 juni 11:58

Jag har hoppat över de flesta Millie i Fashionistas-serien. Gör den här listan ofullkomlig och jag har klurat hur jag ska göra med dem. Fick tag i en av de äldre tjejerna så jag kan visa upp henne i alla fall. 

Nr 46 kallas Power Print i original. I Europa har hon bara sin siffra. Det är alltså en Mille, sedvanligt blond med blå ögon och bubbelgumrosa läppar. Hennes hår går i en gyllene ton och fronthårrt är uppsatt i en tofs mitt på huvudet. 

Power-printen utgörs av hennes klänning med triangeltryck i toppen och ränder i kjolen. Det är svart och vitt, med trianglar i rosa och gult. I midjan sitter ett turkost satinband. Skorna är gula och skyhöga med öppen tå. Enda smycket hon har, är en vit armring. 


 

DVX68 Fashionistas 46 Power Print, ©2016

Asst. FBR37

 -

Ansikte: 2013 Millie 
Ja, det blir lite skevt genom ett mönstrat "fönster". 

 -

 -

-

-

 -

 -

-

Artikelnummer/ID: DVX68
Docka/namn: Fashionistas 46 Power Print
Copyrightår: 2016
Ansikte: ©2013 Millie
Kropp: ©xx Original
Armar: vänster rak, höger böjd
Fötter: Välvda
Designer:


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards