Senaste inläggen

Av Katti - Lördag 1 maj 11:00

Liten men naggande god. Hon är en tuff brud, den här Petite Fashionistan, nr 159. Hon har en överdimensionerad tröja i tie-dye-färg och text "Femme and Fierce" i 3D-tryck. Hon ser lite feldimensionerad ut och jag hade lite svårt för henne innan jag fick hem henne, mnen jag tycker hon är jättefin! Dock väldigt pixelerat ansikte som delvis skyddas av en ljusblå, genomskinlig solskärm. Hon avslutar det hela med ett par vita platåkängor.


 

GRB51 Fashionistas 159 - Femme and Fierce, ©2020

Asst. FBR37

 -

 -

Anisikte: 2016 June 


 -

-

Ansikte: ©2016 June playline
Kropp: ©2015 Petite
Armar: Vänster böjd, höger rak
Fötter: Platta

Av Katti - Lördag 1 maj 10:45

Endera älskar, eller så avskyr man den här tjejen.  Hon ger sällan någon mittemellankänsla. Jag är väldigt av o på till hennes knallblå läppar, men resten är häftigt. En svart "kira" med jättehår. De svarta afrofrisyrerna har ökat markant de senaste åren och jag gillar't! 

Håret ger dockan ett intryck av att vara "Tall", men hon har en vanlig originalkropp. De högklackade platåerna förstärker den långa looken. 

Det enda hon bär, är en sk letter jacket, trypisk high school-jacka. Inga byxor. Ingen tröja under. Bara en jacka. Ärmarna är i vitt syntetskinn och de kommer troligen att bli förstörda med tiden, men det är materialet i originaljackorna i USA. Skinn då förhoppningsvis. Mönster, knappar osv är givetvis tryckta, men jackan knäpps framtill så det är en jacka. Muddar i ärmslut, nederkant och krage är i alla fall sydda i ljusblå jersey. 

B (som i Barbie), FEAR LESS och 59 är bland annat tryckt framtill. Baksidan är sydd i samma rosalila tyg. Hon har ett par gula skor med "pompoms". 

-

 

GRB48 Fashionistas 156 - Letter Jacket, Fearless, ©2020

Asst. FBR37

 

 -

 Ansikte: 1980 Kira


 -

 

 -

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©1980 Kira
Kropp: ©2015 Original
Armar: Båda raka
Fötter: Välvda för klackar


Av Katti - Lördag 1 maj 10:15

Just nu "hatar 'alla' på" Millie och jag förstår inte varför. Hennes ansikte med denna stängda mun är jättesöt! Strong Girls Makes Waves. Jo, så är det. Många vågor och ringar på vattnet orsakar hon, det är då ett som är säkert. 148 är lätt solbränd med platinablont hår med tofs på huvudet och ljust bubbelgumsrosa läppar. En enkel tryckt tisha till rosa syntetskinnskjol  med svarta tigerränder och volang vid ena sidan. Hon har ett par genomskinliga blygrå boots och enda smycket är svarta supersmala kattglasögon på huvudet. 

-

 

GHW62 Fashionistas 148 - Strong Girls Makes Waves, ©2019

Asst. FBR37

 -

 

 -

 -

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2015 Millie Closed Mouth
Kropp: ©2015 Original
Armar: Höger böjd, vänster rak
Fötter: Platta


Av Katti - Lördag 1 maj 09:30

Den här damen har varit svår att hitta till vettigt pris. Man får inte direkt kvalitet för pengarna för hon är en av de värsta limskallar jag nånsin råkat på. Hon gick under namnet "Christie" när hon kom, men hon är från den första Fashionistas-serien där ingen docka har ett eget namn, utan alla är Barbie. Mattel har varit väldigt dåliga på att uppdatera samlare, vilket också framkallade ett sug efter att ge dockorna ett namn. En lista på nya dockor dök upp från en tysk butik och där var hon namngiven med Christie. Allt är dock hittepå och vem som fick för sig att ge namn åt alla dockorna, är det ingen som vet, officiellt i alla fall. 

Första omgången dockor hade ett beskrivande namn på boxen och denna är Lovin' Lavender. Inget Fashionistas-nummer ännu. Boxen har det "nya" utseendet med kartongbaksida och plast-"bubbla". Bakgrunden är svartvit i mönster som passar dockans look, denna har enkla vita blommor på svart bakgrund. 


 

CJY44 Fashionistas - Lovin' Lavender, ©2014

Asst. BCN36

 -

1998 Goddess


~~~~~~~~~~~~~~~


Gav min docka en äldre och inte helt, till kroppstypen, passande klänning. 

 -


Ansikte: ©1998 Goddess
Kropp: ©2013 Fashionistas Model, rak torso
Armar: Vänster böjd, höger rak
Ben: Raka
Fötter: Platta


~~~~~~~~~~~~~~~


Foton: Mattels produktbilder

 

 -

-

Av Katti - Lördag 1 maj 08:00

Western Chic, gick länge under namnet Kristen, men det är en namnlös Barbie. Hon har GGs stängda mun och fräknar. En poppis docka från första Fashionistas-serien i svartvita plastboxarna. Hon är fin i sin klänning med denimöverdel till kjol i vitt med svart mönster och bruna cowgirl-boots. 


 

CJY41 Fashionistas - Western Chic, ©2014

Asst. 

 -

 -

 -

Ansikte: ©2010 Generation Girl Closed Mouth
Kropp: ©2013 Model, rak
Armar: Vänster böjd, höger rak
Ben: Raka
Fötter: Välvda

Av Katti - Söndag 25 april 14:38

Det uppkom en diskussion i en internationell grupp om olika kändisdockor. Osmonds var inblandade, då de har en vanlig Barbiekropp med en böjd och en rak arm. Jag sa att de är de enda dockorna som har det, men givetvis är det inte så. En fransk artist har samma kropp. Säkerligen fler i samma genre - kändisdockor. De håller micken med den böjda armen så det finns en tanke med det. Annars var dockorna rent PTR eller 90-graders i slutet av 70- och in i 80-talet och framåt. Under 00-talet var det vanligare, bland bruddockor, men då pratar vi inte Superstarkroppen från 1966. 

Jag har Donny och Marie på hand (och Jimmy liggandes hos en vän i USA), alla är lekta med, rufsiga och stökiga. En av mina Donny tappar huvudet titt som tätt. Kan vara den som är i bild här, då hans hals är tejpad med en lapp där det står Donny Osmond. Ser ut som en gammal docktag - som brukade sitta runt handleden. Han kom så till mig. Skorna har han tappat också, men det har jag ett par extra av nånstans. Tror jag har tre Marie-dockor också, där en ska ha hennes originalklänning. En kom i ett extra klädset, som i Europa inte såldes som Marie Osmond, utan Barbie. 


 -

 -

 -

 -

-

Lånat foto: 

Tidningsreklam

 -

Saxat ur Barbie Bladet 77, de kläder som såldes som Marie Osmonds i USA, visades här på en brunett Steffi-docka. Bruna ögon är Steffi, blå ögon Miss America och jag tror de här har bruna, så Walk Lively Steffi. I amerikansk reklam bar givetvis Mariedockan kläderna själv. 

~~~~~~~~~~~~~~~


Hela syskonskaran fanns som klippdockor i Hemmets Veckotidning i slutet av 74- början av 75, och ett par i Året Runt, så nånstans i tidsrymden måste de ha varit populära även i Sverige. 


-

 -

-

 -

 -

 -

-

Av Katti - Onsdag 21 april 23:37

Barbie Extra 2 är en ljushyad curvy tjej. Hon har rotat (nylon/polypropylene-)hår i blont, rosa och lila. Mattel gav henne Mbili/Graces ansikte och asiatiska ögon. Hela hon andas pasteller i sin puffärmade överdel i ljust himmelsblått med molntryck och pärlemorskimrande volangklänning utanpå denna. Till det bär hon nätstrumpor i vitt i vita kängor. På huvudet en limegul stickad mössa. Smyckena består av två armringar, en lila "scrunchie" och en vit pärlring, på varsin arm, ett stort halsband i vitt pärlspetsmönster utanpå en vit choker med gjuten text: DREAM och två "silverkedjor", och ljusblå "kristall"-örhängen. Hon har också ett par silverfärgade glasögon i den smalaste kattögonversionen jag nånsin sett (likadana glasögon har Fashionistas 148, fast svarta men henne har jag inte på hand). Extra 2 har vidare en limefärgad väska i formen av en kristall. 

Hennes djur är en lurvig, vit hund med ett halsband med en gigantisk strassberlock som säger BOSS. 

Hennes dekoration på boxen är en stor slipad juvel, fylld med stjärnor. 


 GRV05 Barbie Extra 2, ©2020

Asst. GRN27

 -

 

 -

 Ansikte: 2011 Mbili/Grace

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Ansikte: ©2011 Mbili/Grace
Kropp: ©2019 Artikulerad, Curvy

Av Katti - Tisdag 20 april 17:34

Klurar och småfilar lite på inläggen. Det här gänget är de allra första Fashionistas-dockorna i modellutförandet, dvs den stela kroppen, en del med modellpose, lite att jämföra med den längre och betydligt slankare Model Muse i samlarserierna. Före dessa var Fashionistas ledade och glamorösa. Här kom vardagen in, som vi sedan såg bli allt vanligare och mainstream i Fashionistas-serien.

Det fanns två olika boxar till dessa dockor, där den ena versionen hade samma stuk som Glam Style-lådorna, i en smalare låda med Style upptill i boxen och Fashionistas tryckt i nederkanten, vid Barbielogon. Den andra var mer inspirerad av Life in the Dreamhouse-boxarna med en blå ytterbox för Ken och rosa för Barbie. Vet inte vilken som kom först av dem, men stilen i logon på Style-boxen följde med till den nya looken i de svart-vita boxarna, där de förenades i de nya dockorna.

Barbie syns för sista gången med GGII-ansiktet (©1998 Generation Girl/CEO Playline). Millie tar över under 2015 (©2014). Namnen på alla vännerna fasades ut från Dreamhouse-versionen till Stylelådorna och har sedan varit osynliga (annat än delvis i shipperlådorna till butik, enligt en vän som jobbar på Target). 
Dessa har jag inte med i listan/listorna och vet inte heller om de kommer att hamna där. Än. 


©2013 Barbie Asst. BCN36 / Ken Asst. BCN42


~~~~~~~~~~~~~~~Life in Dreamhouse-versionen. På baksidan (av amerikanska boxarna) står tryckt "Fashion friends; forever fashion!" och ♡ Barbie & friends doll


 -

 


Sortimentsnumren (Asst.) varierar mellan de olika versionerna, medan dockornas egna ID-nummer behålls vid övergången. Jag har ännu inte hittat bilder på alla dockorna i de två lådorna, men har sett nån här och där. 

Det finns fyra serier i den här årgången, Glam Party, Slumber Party, Tropical Beach (sett dem kallas Tropical Print och lite andra namn, för det de har gemensamt är bakgrunden på en tropisk strand och trycken i kläderna) och slutligen Style - där det alltså finns delar av tidigare serier - eller om de bara inte hamnat på rätt plats direkt. Tror ett par dockor tillkom där. O så har vi förstås Ken och Ryan som står lite på sidan om. Om de uppgifter jag har stämmer, är det tretton tjejer och två killar i årgången. I väntan på eventuell verifiering, är detta vad jag sett såhär långt: 


Stock #Asst.Docknamn/beskrivning©-årAnsikte 
     
BCN37 BCN36/CPB50 Party Glam Barbie 2013 1998 Generation Girl II  
BCN38 BCN36/CPB50 Party Glam Barbie 2013 1998 Generation Girl II  
BCN41 BCN36/CPB50 Party Glam Teresa 2013 2003 Summer 
BGY20  Party Glam / Style Nikki2013 2001 Adria/Desiree 
BHV07 BHV06 Slumber Party Barbie 2013 1998 Generation Girl II  
BHV08 BHV06 Slumber Party Summer 2013 2011 Summer 
BHV09 BHV06 Slumber Party Teresa 2013 2003 Summer 
BHY13 CPB50 Tropical Print / Style Barbie2013 1998 Generation Girl II  
BHY14  Tropical Print Raquelle 2013 2010 Raquelle 
BHY15  Tropical Print Summer 2013 2011 Summer 
BLT09 BCN36/CPB50 Style/Party 'Barbie' 2013 1998 Generation Girl II 
BLT10 CPB50 Style/Party 'Barbie' 2013 1998 Generation Girl II 
BLT11 BCN36 Style/Party 'Teresa' 2013 2003 Summer 
     
BFW10 BCN42 Fashionistas Ken / Style Ken2013 2012 Ken 
BFW11 BCN42 Fashionistas Ryan / Style 'Ryan'2013 2012 Ryan 
     

~~~~~~~~~~~~~~~


Omärkta bilder är endera Mattels officiella produktfoton eller lånade från picclick/eBay (Nikki och Ken), resten är mina.


  

  


~~~~~~~~~~~~~~~


  


~~~~~~~~~~~~~~~


  


~~~~~~~~~~~~~~~  


  


~~~~~~~~~~~~~~~


  

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se