Senaste inläggen

Av Katti - Torsdag 5 okt 11:40

Den här killen är nog en av de mest omtalade av årets Ken-dockor. Han har en MANBUN. Många vrålar, varför det? Andra tycker han är skitcool. Jag tycker det är kul med variation så fram för fler mansknutar! 


Distressed Denim är namnet på honom, o det har givetvis med hans blekta jeansfärger att göra. Mycket blått. Men allt det blekta och de slitna hålen är tryckta....! Till och med Steffi Love hade riktigt denimtyg o riktiga hål i sina jeans. Mattel trycker allt, inklusive knappar och dekorationssömmar. Jag kan ju önska att skjortan faktiskt gick att knäppa upp framtill o att det verkligen satt en sydd krage där. Tja, sydd är den, men det är bara en ensidigt tryckt tygbit. Ingen "riktig" krage. Den är inte ens kantad, utan bara tillklippt. 


Ken är lite solbränd. Hans ögon är grönbruna och han har en öppen mun med ljusrosa läppar. Ett nytt ansikte till den nya frisyren också. Jag önskar bara att de kunde variera armarna lite, som på tjejerna. Ibland en böjd, ibland en rak o byter mellan vänster och höger ibland. Inte bara dessa tråkiga, raka robotversioner. De är vackert skulpterade, men det finns alltid utvecklingpotential! 


 

FNJ38 Fashionistas Ken 13 Distressed Denim (Broad), 2016

Asst Nr - inget

 -

Lite inkainspirerat tryck i skjortan. 

Snygga "flätade" sneakers. 


 

-

Han ser lite skelögd ut, då ena ögat är svartare än det andra.

 -

Märkt 2016. 


 -

 -

 -

 

Man får vara tacksam att kläderna är i två delar så skjortan kan avänds separat om man så önskar. Däremot tycker jag det är dötrist att de använder samma tunna vita polyesterbomull till allting, som de sen screentrycker mönster och allt på. Jag menar. Tryckta slitagehål!? 

Av Katti - Torsdag 5 okt 11:20

Den här killen har en av de nya kropparna, Broad. Han är lite större o biffigare än "Original". De flesta av de nya killarna har dessutom nya ansikten med coola frisyrer. Den här gillar jag. Han är snygg! Bilderna nedan är helt oredigerade, så tillvida att alla fabriksfel är kvar. Ska jag ha en ansiktsbild till hemsidan redigerar jag bort allt möjligt för att dockan ska se ut som den är tänkt. Damm är det enda jag suddat bort och inte ens det har jag varit noga med här. 

Nåväl. Camo Comeback. De har nya coola namn också, även om vi i Europa måste googla o leta högt och lågt på Internet för att hitta dem, eftersom våra boxar aldrig har dem tryckta nånstans. 


 

FNH40 Fashionistas Ken 8, Camo Comeback (Broad), 2016
Asst nr - inget

Tack o lov har de fäst de här senaste killarna med ett tunt plastband runt halsen i stället för att skjuta fast dem i kartongen genom nacken. De där nitarna orsakar stora hål i bakhuvudet. 


Vi håller oss till Malibu :) 


Ett par vanliga seglarsneakers. 


Vi tar ett varv runt huvudet för att kolla in frisyren: 

 -

Inbyggda fingeravtryck? Märken av nåt är det i alla fall. 

Huvudet är märkt 2016. 


 -

Jag kanske kan tycka att den där lejongula hårfärgen är lite tråkig o att han kunde ha tjänat på att få lite målade slingor eller nåt. Det funkade bra på 90-talet... 


En missat färgfläck. Verkar som om håret är vitt under. 


Han har ingen midja att prata om, utan är mer grovbyggd. Helt rak profil i sidorna. Fötterna är desamma på Original och Broad. Slim har jag inte att jämföra med. 


Kläderna är delade så vi får ett par camotryckta shorts och en separat tröja, båda stängs med kardborre. 

Av Katti - Torsdag 5 okt 10:29

En av mina mest efterlängtade nya killar. Ett nytt svart ansikte. O vad får jag? En kille som ser ut som han har rakat sig för ofta och för hårt. O dessutom med färgspill kring ögonen och tomma fläckar i håret. 

Förutom det är han cool. Hade kunnat vara sååå mycke tcoolare bara. Får jag tag i en till ska jag skicka den här killen för att få tillbaks skägget han uppenbarligen rakat bort. Då kan han bli snygg. Med lite tredagars kring hakan :) 


 

FNH42 Fashionistas Ken 10, Classic Cool, 2016
De här dockorna har underligt nog, inget Asst.nr (Sortiment/Serietillhörighet)

 -

 -

 -

 -

 

Det är en massa färgspill kring hans högra öga (vänster i bild) o så de där hemska kinderna o hakan. 


Fläckar i håret där färgen släppt, eller inte ens tagit.


Miniflätor runt om. Cornrows kallas de i USA. 


En fläck till. Han har samma frisyr som Zig & Zag.  


Grabben har tydlig midjeprofil! Snacka om six pack. Biffig överkropp. 


Tryckta peppar-o-saltbyxor, "slipsen" sitter nitad på skjortan, o "nitar" på skorna. Kläderna har i sedvanlig kutym kardborre i ryggen. 

Av Katti - Onsdag 4 okt 09:45

Mattel tillverkade även en svart familj med samma kroppar och huvuden som The Sunshine Family. De hette The Happy Family och bestod av pappa Hal, mamma Hattie och Baby Hon. Även den här familjen utökades med farmor o farfar och Hon växte till en tjej och fick ett syskon. De delar klädset och saker med The Sunshine Family o har inga egna lekset. Däremot kommer de i en garderob som skiljer sig från Sunshine-familjen o det är kul! 


 -

Pappa Hals ögon har smält lite grann. Hans högra (vänster i bild) ser mycket konstigt ut. När jag skriver det här har jag inte dockorna på hand att undersöka närmare men det kan vara ett blixtfenomen. 


Mamma Hatties ögon har också smältmärken kring kanten. 


Lilla söta Baby Hon. Hon är knappt lekt med. 


Här har pappan sin originaltröja på sig.  


Han är så söt, pappa Hal! 


Mamma Hattie är lite risigare i håret och hennes uppsättning har försvunnit. 


 Baby Hon har lite smältmärken i ögonen. 


Lite fula märken i pannan, men det är sån't som händer när det leks med dem. 


 Den lite äldre Hon med en klippt lillebror. 


Hon har tappat ett öga. Ser lite läskigt ut! Ögat som är intakt är oskadat och har en vacker bärnstensfärg. 


Farmor och Farfar Happy med en naken Hon. Inte så lätt att hitta kläder till dem! 


 Farfar är så söt med sitt gråsprängda skägg! 


Farmor har också tappat ett öga. Hennes ögon är mörkare än Hons. Provade sätta deras ögon hos varandra men de har helt olika nyanser. Farmor har läckert guldblont hår. Farmor Sunshine har mer gråtonat hår. Farmor Happy är jättefin i håret! Knappt lekt med. Synd bara på ögat. 

Av Katti - Onsdag 4 okt 08:15

The Sunshine Family är en dockfamilj som såldes på sjuttiotalet. De gjordes i lätt, ihålig hårdplast med ledade knän och mjukare armar. Det är väldigt lätta dockor, jämförelsevis med dåtidens Barbiedockor som hade helgjutna gummiplastben. 

The Sunshine Family bestod av pappa Steve, mamma Stephie och lilla Baby Sweets. Babyn växte i ett senare set, till en liten tjej och fick ett syskon. Så småningom utökades familjen med farmor och farfar också. 

Mattel skapade ett färdigt koncept med den här lilla dockfamiljen. De bodde i ett lantligt hus, men naturnära färger i inredningen. De hade en liten gul lastbil med ett sk "piggy shack" på flaket, från vilket de sålde sina hemgjorda krukor och bälten och andra handarbeten. Flower Power. 


Det där med olika plasters påverkan på varann. The Sunshine Family och deras svarta motsvarighet, The Happy Family har alla isatta ögon. De ser ut som glas, men är nån form av plast - och den plasten i kontakt med den mjuka plasten i ansiktet, gör att ögonen smälter och många dockor ser ut som de har starr. På många dockor har ögonen smält till grå blobbar, eller bara med en bred kant runt ögongloben. Andra har tappat ögonen, de sitter i princip bara instuckna i huvudet. Har försökt hitta ersättningar till några av dem, men det är inte helt lätt att hitta samma nyans på "iris". 

Armarna i mjukare plast påverkar öppningen på den hårda kroppen där de sitter och smälter fast vid axlarna och likaså likaså skorna som är tillverkade i mjukare plast. De smälter fast på fötterna i många fall. Många har klarat sig också, men man ser ofta smältmärken i den hårda plasten från mjukare plaster som legat intill dem. Kan vara ett gissel att hitta fina exemplar. Håret är inte heller alltid av den bästa kvalitén och de är rufsiga med torra hårtoppar. 


Mina dockor är vällekta o inte de finaste. Det är klippt hår och saknade ögon, kläderna är lite hipp-som-happ. Har mest köpt dem för deras ansiktens skull. Ska nog försöka hitta bättre kandidater till åtminstone mor o far, för det är de som är i sämst skick. 


Steve och Stephie

 -


En rufsig Steve, men ögonen är fina på honom.


Den här Steve har fått den där smälta kanten runt irisen. 


En väldigt rufsig Stephie men med fina ögon. De är djupa och klara och väldigt blå. 


På den här Stephie har ögonen smält i kanterna och hon har tappat rätt mycket av sin blå lyster. 


Sweets som litet barn. Eller större än som baby. Toddler som amerikanerna säger. Hon är i rätt gott skick.


Baby Sweets i en version. 


Farmor o farfar.


Farmors ögon har smält lite grann i kanterna. 


 

Farfars ena öga ser helt OK ut. 


Förutom de här dockorna, tillverkades det ett antal dockor i andra serier som endera hade samma kropp som Sunshine-familjen, eller både kropp och ansikte. 

Av Katti - Lördag 30 sept 17:15

Var på vinden o rotade runt lite o hittade boxen till en docka vår dotter fick av sin extramoster Li när hon var barn. Li har glömt att hon nånsin har gett bort den :D 

Elegant Erin heter dockan. Jag har för mitt liv aldrig lagt det på minnet och har funderat i många o långa banor. Kan det ha varit en Fashion Corner? Kan det ha varit en Wendy? Kan det ha varit nåt helt annat? O det var det ju :D Det är samma tillverkare till henne som till Betty Teen, M&C Toys. 


Dockan i mitten här är den dottern hade och säkert fortfarande har, nerstoppad i nån flyttkartong nånstans. Den stod på en hylla o samlade damm i ett av våra sovrum/kontor i många år. Hon är klädd i en mörkblå sammetsklänning med silverlamé och mörkblått flockat mönster. 

De här klänningarna dyker upp i olika klädlotter emellanåt.

Av Katti - Lördag 30 sept 10:00

Barbie- (eller som i det här fallet Ken-)dockor av idag screentrycks. Eller snarare, deras ögon screentrycks o limmas sen på huvudena med nån avancerad smältteknik. Förmodar jag. Här syns det tydligt att det är screentryckta delar, då rastren är övertydliga i ögonen. 

Helt oredigerade foton, med inkluderade korn av vad som då släppt o fastnat i ansiktet på dem. 


Fashionistas Ken 8

Tyvärr är bilden lite suddig bild och man ser inte riktigt hur färgerna är osynkade. Man kan ana att det gula ligger utanför till vänster och rött lite på höger sida. 

 

Fashionistas Ken 10

Classic Cool Ken. Inget klassiskt eller coolt över honom. Alls. I alla fall inte när det kommer till hans ansikte. Här ser man inte en av de värsta grejerna med honom, hans ärrade kinder. Däremot ser man allt färgspill och att - jag tänkte säga den gröna färgen, men det måste vara den röda, för grönt är inte en färg (det är blått o gult i mix) ligger utanför. Hur som helst är det en grön kant till höger - syns framför allt i det vänstra ögonbrynet i bild och vecken vid "ögonlocken". 


Fashionistas Ken 13

Åsså Mr ManBun. Han är väl den som har minst problem av de här killarna - o kanske den där man tydligast ser rastret. Han verkar ha färgskikten i synk med varann. Han har andra problem (skelögd kille) men det beror på andra saker än att sccreentrycket kommit snett. 

Av Katti - Fredag 29 sept 19:30

Lite Disney på det. Eller inte bara. Sagoprinsessor i ny tappning? Snövit är en av mina favoritprinsessor. Hon är så näpet söt och Disneys tecknade Snövit är min absoluta favorit. Här är några olika versioner av henne.


Disney Store, en av Mattels sista och mindre förtjusande versioner med gjuten och målad plastöverdel, Simba Steffi Love Fairytale Hairplay Princess med långt hår och lite omvända färger i klänningen, och ett par små dockor; Simbas Evi Love till höger och Sally Fairytale Princess till vänster som har ett klonat Evi-huvud på en Kellyklonad kropp.... ~~~~~~~~~~~~~~~

Rapunzel. Den ena är Disneystore, den andra en zombie... Ja, vad säger man? 


~~~~~~~~~~~~~~ 


En av våra alldeles egna prinsessor. Ja? Hennes pappa är ju Kung av Kurrekurredutterna, o då måste ju Pippi vara prinsessa?  

Jag har ännu inte fått på henne skorna, trots att Pippis skor ju är alldeles för stora för henne - i böcker o film, vill säga. De här passar kanske hennes fötter - utan strumpbyxorna. Skorna behöver värmas upp för att kunna tryckas dit utanpå dem. Lilla Gubben är en gammal flockad häst av okänt urpsrung, men tack vare Beatrice har nu Pippi fått sin egen Lilla Gubben. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se