Senaste inläggen

Av Katti - Torsdag 25 jan 22:35

Barbie från Polynesien är klädd i en röd bikini med vitt blommönster och utanpå den en lång grön gräskjol (nåja, i plast). Kring håret bär hon en färgglad blomsterkrans och en lei runt halsen, av samma färgglada blommor. 


 

#12700 Polynesian Barbie, 1994

Dolls of the World Collection

Kiras ansikte

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - Torsdag 25 jan 22:19

Andra Friends of the World - Europe-setet hade också tre dockor, två Kelly och en Tommy. Det såldes 2006, året efter det första. Den här gången fick vi Kelly från Irland och Frankrike och Tommy från Tyskland. 


H6903 Kelly doll and friends Friends of the World - Europe Giftset, 2005


~~~~~~~~~~~~~~~


Kelly från Irland: 

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~ 


Tommy från Tyskland:

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Kelly från Frankrike: 

 -

 -

-

Av Katti - Torsdag 25 jan 22:12

I samband med 25 årsjubiléet av Dolls of the World gav Mattel ut ett par Kellyset med dockor i folkdräkt, båda med dockor representerande olika europeiska länder. Det första setet såldes 2005 och hade Kelly från Holland och Spanien och en Tommy från Skottland. Han är den enda rödhåriga Tommydockan som tillverkats. Och i den blekaste hudtonen - åsså är han fräknig! 


G8063 Kelly doll and friends Friends of the World - Europe Giftset, 2004

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Kelly från Holland: 

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Tommy från Skottland: 

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Kelly (-vän) från Spanien:

 -

 -

-

Av Katti - Torsdag 25 jan 11:09

En chilensk cowgirl. Det är precis vad hon är. Inspirerad av huaso, de chilenska kofösarna, kommer Barbie i svarta kläder med vita spetsar. Bandets färger är hämtade från Chiles flagga i rött, vitt och blått. 

Bandet finns också kring hatten. Vad jag inte får på bild, utan att öppna kartongen är hennes höga svarta stövlar i samma modell som Superstar Barbies, de där knähöga stövlarna med "knytning" längst skaftet fram. 


 

18559 Chilean Barbie, 1997

 Dolls of the World Collection

Mackie Barbies ansikte

 -

 -

-

-

Av Katti - Torsdag 25 jan 10:44

Princess of the Renaissance är en italiensk skönhet från Don Juans o Shakespeares tid. Romeo o Julia. O Shakespeare var ju engelsman. Men den här donnan är definitivt inspirerad av italienska adelsdamer från den tiden. Hon är en av de absolut vackraste prinsessorna med sina starka färger. Mattels sida är värdelös och det går inte att hitta information där längre men hennes SKU finns i alla fall. Årtal? Nope. 


G5860 Princess of the Renaissance, 2004
Dolls of the World - Princess Collection

Långt hår. Väldigt långt.  

Mackie Barbie

 -

-

 -

Luddet från hennes sammetstyg har fastnat i plastbitarna som håller skorna på plats. 


~~~~~~~~~~~~~~~

Mattels promobild: 


Av Katti - Torsdag 25 jan 10:36

Hämtad från det franska hovet, kommer här en prinsessa med långt, rågblont hår. Jag har köpt henne lös och har ingen aning om vad hon kan tänkas sakna. Vet inte ens om skorna är korrekt till henne, men det var de som följde med dockan jag fick. Det känns lite som att skorna är för "gamla" för dockan, men strunt samma. 

Frankrike har inte heller nån "riktig" världsdocka. Deras tidigare dockor har varit tjejer hämtade från en dansscen i CanCan-kläder. Man kan ju tycka att franska landsbygden har kunnat tagit fram en och annan folkdräkt, men jag vet faktiskt inte. De har nog varit lite mycket Louis XIV-inspirerade kanske. Eller så är det så omvärlden ser på fransmännen. 


#28372 Princess of the French Court, 2000
Dolls of the World - Princess Collection
 

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

Mattels promobild:


Av Katti - Torsdag 25 jan 10:15

Det här är en av de där prinsessorna jag inte riktigt kan räkna till Dolls of the World. Ja, hon är en prinsessa av ett speciellt land, men hon hade kunnat vara prinsessa av vilket europeiskt kungahus som helst, inte bara England. Fast jag vet å andra sidan inte riktigt vad som är typiskt engelskt. Trenchcoats och tweed? England har alltid fått prinsessor, likt den allra första dockan i Internationatl-serien, Royal England. Kanske inte så engelskt över henne heller, med tanke på att vi i Europa fick en egen Princess Barbie. O Passport som är klädd i en trenchcoat o blå klänning med en halsduk i Union Jack-mönster. Nä, tweeder och en drever. Det hade nog varit typiskt engelskt. Eller en irländsk varghund. Fast då hamnar vi ju automatiskt på Irland. Nåja, tillbaks till Prinsessan då. Princess of England. 


Hon är vacker i sitt havreblonda hår med gyllene slingor och alla rosa toner i kläderna. Hon har en ny typ av armar, som vi nog mest sett just i prinsess-serien. Kommer en till sessa med de där knäppta händerna. Svårt att ta av kläder på dem. O kanske ännu svårare att sätta på dem nåt annat. 


 

B3459 Princess of England, 2003
 Dolls of the World, Princess Collection

 -

Mackie Barbies ansikte. 

Som så många andra dockor från tiden, tappar huvudet färg. Kroppen har en mer rosa ton än vad huvudet har. 

 -

Det här är en lös docka, därför är händerna inte "hopsatta". 

 -

 -

-

Av Katti - Torsdag 25 jan 10:00

Kollade igenom min världsdockslista o såg att jag har en del hål där ännu. Några av dockorna har jag redan så de ska jag lägga upp under de närmaste dagarna. Mattel la ju ner hela Dolls of the World-serien för några år sen och det är ett av det tråkigaste beslut jag tycker de tagit. Serien har varit igång sen 1980 och är deras oöverträffat längst sammanhängande samlarserie. De har glidit iväg nån gång, med byggnaderna (London Big Ben, Paris Eiffel Tower, Sydney Concert Hall och New York Statue of Liberty) och prinsessorna. Några av sessorna tycker jag definitivt är Dolls of the World, andra är mest historiska dockor - som de första jag ska visa upp. Men jag saknar verkligen serien. Antar att den är svår att genomföra med de enkla tryckta tyger Mattel har degraderat allt till. Vi konstaterade häromdagen att Black Label-dockor hade mer att ge oss, än dagens Gold Label - o i vissa fall tillome Platinum Label. Helt vansinnigt. 

Nåja, återkommer med lite Dolls of the World eftersom här. Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se