Kattis Dockor

Senaste inläggen

Av Katti - 19 december 2022 11:00

Bakom lucka 19 återfinns en repris från förra året, men då hade jag inte dockorna på hand själv ännu. Här har Judiths lillasyster Sally gjort sällskap med en annan lillasyster, Little Sister. Båda dockseten är danska och säljs i tvåpack, men jag har fyra av varje, dvs två set av var. Och alla har varit ut ur sina kartonger innan jag köpte dem. Alla dockorna är 90-talare såvitt jag vet, kanske tidigt 2000-tal. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Först ut i bilder, är Little Sister från danska Top Toy, som såldes via Toys'R Us (och BR Leksaker). Littler Sister är en docka i Evistorlek, eller Eviklon om man så vill. Min kartong har ingen innerkartong/liner, så dockorna ligger helt löst i boxen. Det är två dockor med kortklippt hår i tomtekläder, den ena har röd byxkjol, den andra ett par grå byxor. Kanske de är en pojke och en flicka, men det är omöjligt att säga, då dockorna är likadana. De kommer med ett par inslagna julklappar att ge bort. På baksidan visas en klädd gran tillsammans med dockorna, men den ingår inte.  


 Little Sister Christmas

Top Toys


 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


De här dockorna köpte jag via en vän i Danmark. "Lilla Sally med vänner". De säljs två och två i kartong, men jag köpte alla fyra i en smäll, o de hade en kartong. Dockorna kommer (i original) med två julklappar, inslagna i julmönstrade tyger med guldrosett och en hund. Mina dockor saknar alla paketen och en hund, men har i alla fall en av dalmatinervalparna med sig. 


61222 Sally, Judith's lillesøster

VN Leketøj A/S

 

 -

-

Av Katti - 18 december 2022 11:00

Bakom lucka 18 hittar vi en vacker julängel. Det är den andra och jag tror sista i en serie julänglar. Holiday Angel 2001 är klädd i en vacker klänning i rött, vitt och guld och hennes vingar är vita med guldspräckel. Hon är så vacker med Mackieansiktet och honungsblont hår med en gyllene gloria.  


29769 2001 Holiday Angel Barbie, ©2000

Second in the Series


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 17 december 2022 11:00

2017 Holiday Barbie hade tre olika dockor och Mattel fortsatte ge dem "nya", fräscha ansikten. En tradition de startade 2016. Vita/blonda dockan har Millies ansikte med stängd mun och den har jag inte köpt. Jag har dock de andra två. Den svarta versionen har Madame Lavinias ansikte, ett väldigt speciellt och ganska kantigt ansikte. Hennes kartong var väldigt svår att fotografera med den utrustning jag har. Latinska versionen fick Mermaids ansikte, vilket är ett jag alltid haft lite svårt för, men jag ville ha en Mermaid som inte var grön. Eller översminkad. 

Holiday 2017 kommer i en julröd laméklänning med hög skärning framtill. Den ger ett något ekivokt intryck med delningen, men den går att drapera så man döljer den detaljen. Kjoldelen är vädligt vid. Då klänningen är så "enkel" i färgen kommer dockorna med en jättestjärna i guldfärgad plast man fäster på ryggen. Stjärnans spetsar i intrikat mönster är dekorerade med röda stenar. I boxen fyller den sin funktion, men väl urtagna känns den något överflödig och dockorna får vara utan den. Örhängena är guldfärgade i långa pärlstavar. Skorna är guldfärgade och bryter av när man tar bort stjärnan. 


DYX40 2017 Holiday Barbie AA, ©2016


Ansikte: Madame Lavinia 


 -

~~~~~~~~~~~~~~~


DYX41 2017 Holiday Barbie hispanic, ©2016 


Ansikte: Mermaid 


 -

~~~~~~~~~~~~~~~

Tillsamans med BTS Jimin

Av Katti - 16 december 2022 11:00

Bakom lucka 16 hittar vi ännu en Hallmark Barbie, Holiday Sensation som är den sjätte och sista av Barbiedockorna i Hallmarksamarbetet. Hon är inspirerad av modet på fyrtiotalet. 

Vår grönögda Barbie har kommit hem till jul, och väntar nu på sin beau, Ken och de festligheter de ska njuta av senare. Hon är klädd i en barrgrön sidenklänning med svart tyll med flockprickar över bysten och ett rött satintyg draperat kring midjan, dekorerat med en julstjärna. Barbies honungsröda hår är uppsatt i samma prickflockade tyll med en julstjärna framtill. Utanpå klänningen har Barbie en kort jacka i samma gröna siden, kantat i rött. På fötterna bär hon ett par svarta skor med hög klack. 


Förutom dockor har Hallmark och Mattel haft fler samarbeten och har så än idag, med ett nytt ornament varje år av årets Holiday-docka och diverse andra saker genom åren. 


19792 Holiday Sensation Barbie, ©1998

Holiday Homecoming Collector Series

Hallmark Special Edition


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Av Katti - 15 december 2022 11:00

Lucka 15 öppnar upp och vi hittar Barbie på resa. Hon har varit på en kryssning Europa runt, men reser nu hem igen till jul. Holiday Voyage Barbie är inspirerad av modet från 1920-talet, med låg midja och något överdimensionerad kappa. Den är sydd i rött tyg med svart sammetsflock i mönstret och pälskantad runt om och vid ärmslut. Gatsbyklänningen med låg midjeskärning är julröd. Barbie har en svart hatt i sammetsflock med en ros framtill (hatten har släppt massor av små sammetsstrån och framför allt hennes ben är täckta med dem...). Skorna är svarta och inspirerade av tjugotalet. För hundra år sen. Kruing halsen hänger ett långt halsband av vita pärlor. 

Barbie har brunt hår och gröna ögon. Givetvis har hon ett kort i boxen (det är ju vad Hallmark är mest kända för), väldigt "modernt" i starka färger med ett par hjortar i fantasifärger. 


18651 Holiday Voyage Barbie, ©1997

Holiday Homecoming Collector Series

Hallmark Special Edition

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 14 december 2022 11:00

Bakom lucka 14 hittar vi en Hallmark Barbie - denna gången första dockan i en ny serie, Holiday Homecoming. Barbie reser hem till jul och vi har flyttat in i det tidiga 1900-talet. 

Barbie reser i en plommonfärgad garderob, puffärmad sammetsöverdel med vita pälskanter över en brokadkjol i satin. Hatten är sydd i samma mörka sammet som jackan och dekorerad med en fjäder. 

Barbie har fått en kort med en ros och en fin hälsning - och en hjärtformad brosch med sidenband i plommonlila. Hon har brunt hår med lite lösa lockar kring öronen. Ögonen är bruna med lila ögonskugga. Skorna ligger i en påse under kjolen och jag fick ingen bra bild på dem. 


17094 Holiday Tradition Barbie, ©1996

Holiday Homecoming Collector Series

Hallmark Special Edition

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

-

-

Av Katti - 13 december 2022 11:00


Luciatåg: MiniMe, the Florist


Av Katti - 12 december 2022 11:00

Vi öppnar lucka 12 och finner en Hallmark Barbie. Det är tredje dockan i serien inspirerad av kortarkiven. Den andra dockan var med i 2016 års julkalender så jag hoppar över henne den här gången. 

Yuletide Romance Barbie är en grönögd dam med mahognyrött hår. Hon bär kläder i grönt, en ljust klargrön satinkjol under en mörkgrön sammetsjacka, kantat med guldbrokad. I halsen sitter en överdimensionerad rosett i guldlamé "fäst" med en guldbrosch med en grön sten. Hennes lilla påsväska är sydd i samma mörkgröna sammet som jackan. Till dräkten följer ett par mörkgröna pumps i mimmi pigg-modell. 

De två julkorten är miniatyrer av gamla original ur Hallmarks stora arkiv och visar julstjärnor och järnek. 


15621 Yuletide Romance Barbie, ©1996

Third in a Series

Hallmark Special Edition, Card Archives

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards