Senaste inläggen

Av Katti - 28 augusti 2020 12:44

Harry på bal. Han har lite snyggare "dress robes" än sin bästa kompis Ron. "What are those??", utbrister Ron förnärmat när han ser Harrys stiliga cape och renskuret snygga kostymskjorta under svart väst. 

Dockan Harry här, ser ut att vara samma som i de andra seten av Triwizard-serien - han går ju i fjärde klass, serien igenom så det är kanske inte konstigt. Lite längre hår än tidigare. Hans glasögon sitter instoppade bakom (under) håret och trycker ner mot nästippen i vissa av boxarna. 

Än en gång följer en miniatyr av slottet med. Varför? Placeringskort? Danskort? 


 -

-

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 27 augusti 2020 15:47

Har precis lyssnat färdigt på böckerna om Harry Potter, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Lagom till sista boken dök det här setet upp i onlinebutikerna. Klickade hem det från amazon. Voldemort och Harry. Ärkefienderna. Helt galet hur en hel värld av renrasiga trollkarlar kan hata en ung pojke så? Han fyller sjutton i sista boken. Docksetet med Harry och He-Who-Must-Not-Be-Named kommer ur fjärde boken/filmen, Harry Potter and the Triwizard Tournament. Det här är scenen från gravplatsen, dit pokalen tar Harry och Cedric. Voldemort reser sig som en... ehh man? Han har ben och armar i alla fall även om hans huvud är mer ormlikt än något annat. Med en del ormserum i venerna kan det kanske bli så. O hur hamnade Nagini hos honom? Hon som en gång var en vanlig kvinna/häxa? Nåja, det är en fråga man får svar på senare. Kanske. 

Harry ser mest förstoppad ut i det här setet, inte alls så "på hugget" han var i filmen. De har bara enkelartikulerade armar, så det kanske är svårt att få till nån bättre pose, men något bättre än den där skyltdockan hade de väl kunnat göra?? Voldemort ser i alla fall ut att kunna flyga, där de stoppat in honom med böjda knän och hans bara fötter "vilande" på pinnen till den enda ställningen i setet. Varför en ställning till två dockor? Många är frågorna. Än så länge tror jag setet får vara kvar i kartong. Alla andra HP-dockor kommer ut sina lådor. Kanske måste fixa deras poser lite först... 


Voldemort är gjuten i ljust grågrön plast och han är väldigt lik filmkaraktären. Kan ju inte säga Ralph Fiennes då han är så översminkad att knappt ens de röda ögonen visar att det är han. 

Harry är exakt samma docka som i Triwizard-boxen - iofs rätt logiskt, då det är samma film/bok och en fortsättning av pågående turnering. Cedric hade pokalen i sin låda och Harry "bara" drakägget, men den följer i stället med här. Också rätt logiskt. 


GNR38 Harry Potter Wizarding World - Lord Voldemort & Harry Potter, ©2019

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 26 augusti 2020 10:47

En av de mer efterlängtade karaktärerna i dockvärlden. Jag kommer ihåg intervjun med Evanna Lynch som spelar Luna Lovegood och hennes stora kärlek till böckerna och filmerna. Och att hon sen fick rollen som den vimsiga och underbara Ravenclaw-eleven Luna var en dröm som gick i uppfyllelse. För samlare är dockan en dröm och väldigt lik Evanna i hennes roll. Hon kommer med sina galna 3D-glasögon och en Quibbler, tidningen hennes far Xenofilius Lovegood trycker hemma i huset. Luna läser den alltid upp-och-ner. 


 GNR32 Wizarding World Luna Lovegood, ©2019

 -

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Evanna Lynch, Foto WB

Av Katti - 26 augusti 2020 10:44

Harry, den fjärde eleven i Trollkarlstrekampen. Trekamp. Inte fyra. Men en plats fick han, genom svart magi. Där fick han räddas sina drunknande vänner, slåss med drakar, den värsta av den alla, The Hungarian Horntail för att slutligen ta sig igenom en läskig labyrint, till en pokal i dess mitt. Cedric fick pokalen i sin låda, medan Harry har guldägget han tog från den ungerska taggsvansen. 


GKT97 Triwizard Tournament Harry Potter, ©2019

Harry Potter Wizarding World, Asst. GLM48

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

-

-

-

-

-

-

-

   

-

Av Katti - 19 augusti 2020 17:33

I väntan på... Jobbet med Kellysidorna rullar så sakteliga på, men jag bestämde mig i sommar, för att öppna en annan blogg, bara för dem, för att inte svämma över den här med Kellybilder. Den får ha alla Kellyinlägg alldeles för sig själv och jag kan göra annat här. Kommer så småningom att "flytta" alla inlägg jag gjort här sen i våras - som handlar om Kelly. Annat får vara kvar. Det blir lite mycket med alla bilder i en enda kategori och att lägga in hundra nya kategorier finns inte riktigt på kartan, så jag kände att jag var tvungen att göra något annat av det hela. Bloggar är så linjära. Det är svårt att dela in dem på rätt sätt. På en hemsida kan du göra många startsidor så att säga, men här ligger allt i ett enda kakoforum i en enda lång radda och det blir lite svårt att greppa. Länk kommer så småningom. 


Vi flyttar :)  

Av Katti - 2 juli 2020 17:15

Jag dök på det här setet oförhappandes och väntade ut den o köpte den när det var dags. Har aldrig sett en brunhårig Baby Wets. När jag letar i böcker och kataloger hittar jag inget heller. Augustyniak har inget i sina böcker. Har inte kikat i specifika Heart Family-broschyrer än, men de är för gamla. Setet är helt klart en europeisk utgåva, med Heart Familys franska namn på framsidan (La Famille Douceur) och deras italienska namn på baksidan (Famiglia Cuore). Det är Baby Wets Doll & Potty Chair. Dockan är ju en drick-och-kissa-docka, precis som tvillingarna jag har sen tidigare - och som är det set man oftast hittar när man söker information. Barnen har kommit med sin mor eller far också i nåt set, men osäker på om dessa bara funnits i Europa också. The Heart Family är ett område jag inte är så hemma på. 


9046 The Heart Family - Baby Wets Doll & Potty Chair, ©1990

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 

 -

 

-

Det roliga är, att jag samma dag jag fick hem och öppnade mitt postpaket, kom en fråga upp i en grupp på Facebook om nån kände igen den rosa pottstolen - och sparkdräkten (tvillingarnas pottstol är vit). Jag har den!! Helt galet. 


-

Av Katti - 1 juli 2020 20:45

Ronald Weasley, Harrys bästa vän. I den här versionen (från julbalen) har han fått ett nytt ansikte, med det där typiska, sneda Ron-leendet i en annan vinkel och håret är längre än första versionen. I tredje filmen har även Ron långt och ostyrigt hår, precis som Harry. Här är han klädd i "klänningen som hans mamma av misstag stoppade i hans väska i stället för Ginnys". Trodde han. Hermione förklarar att det är "Dress Robes" och Ron nästan kvävs när han inser att han ska bära något som ser att ha tillhört hans gammelfaster Tessy. Den är så daterad och urmodig att han inte vet hur han ska bete sig med den. Han försöker kasta några trollformler på den för att få bort de hemska spetsarna, men de trasas bara sönder och ser ännu hemskare ut. 

Ron har en minityrsiluett av slottet med sig. Vet inte vad de ska vara för. Kan inte minnas att jag såg något sån't vare sig i film eller böcker. 

-

GFG15 Yule Ball Ron Weasley, ©2018
Harry Potter Wizarding World, Asst. GFG12

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


-

Av Katti - 1 juli 2020 20:30

Harrys stora kärlek i ett par av böckerna och filmerna, Cho Chang som tillhör huset Ravenclaw och är en spelare i deras Quidditchlag, är här klädd för julbalen som är en del av Trekampsårets händelser. Harry försökte bjuda Cho på balen, men Cedric hann före, så hon gick med Hufflepuffs champion i stället, medan Harry och Ron letade förtvivlat efter egna dejter. Dockan har gjorts med en viss likhet till Katie Leung som spelade rollen som Cho Chang. Hennes klänning bär en aura av en kinesisk cheongsam med långa ärmar (vet inte vad dessa kan tänkas kallas i en riktig kinesisk dräkt). Hennes hår är uppbundet i en elegant uppsättning, medan filmversionen hade en enkel knut i nacken. 

Med i boxen hos alla Yule Ball-dockor finns en miniatyrsiluett av slottet. 


GFG16 Yule Ball Cho Chang, ©2018
Harry Potter Wizarding World, Asst. GFG12

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se