Senaste inläggen

Av Katti - 17 november 2020 15:00

Många väntade på att få en svart docka med protes. Barbie/Millie var ensam under ett år. Medan Millie har en silverprotes, har den svarta dockan en guldfärgad benprotes. Lite kontrast mot hennes babyblå klänning och svarta hy. Benet har siuttit lite illa till i kartongen så benet är något böjt. Vad jag inte riktigt förstår, är varför de gett henne en hudfärgad fot - den borde också varit i guld. Gjutningstekniska grejer. 
Nr 146 har Original-kroppen i mörk svart hudton med platta fötter och böjd högerarm. Hon har rotat svart hår, uppsatt i två assymetriska flätor hopsatta med vita vinylband. Lite kontraster. En kontrast till, är hennes silverfärgade armdekoration. Kan inte kalla det armband. Det är så mycket mer! Silverfärgat med "nitar". Hennes klänning är ljusblå med vita stjärnor, snedskuren med en axel bar och en bred volang i överkanten. På fötterna har hon ett par bekväma promenadskor i vitt med gjutna skosnören. 


 

GHW60 Fashionistas 146, ©2019

 -

 

 -

Ansikte: 2016 Daya


 -

-

Av Katti - 17 november 2020 14:45

När Mattel släppte första bilderna på den här dockan, trodde alla att hon hade Downs syndrom. Barbie är inkluderande, även med en sån diagnos. När hon så kom, visade det sig att hon inte hade Downs - fast man kanske kan låta henne ha det, om man så vill. Jag tycker inte hon har exakt det utseendet. Hon är dock supersöt ändå!

Liten tjej med långa råttsvsansar i två toner. Hennes hår är mörkt brunt, men hon har gyllene slingor. Ögonen är sneda (vilket bidrog till Downs-kopplingen). Några födelsemärken är spridda i ansiktet. 

145 kommer klädd i en orange, lite oversized t-shirt med ett stort tryck: Feelin' Bright. Kjolen är en plisserad blå lamé, med lite sjöjungfrukänsla i tyget. Det skimrar och är liksom i 3D, trots den "hårda" plisseringen. Hon har ett enkelt guldarmband med "nitar" och på hennes platta fötter sitter ett par gula basketskor. 


 

GHW59 Fashionistas 145 (Petite), ©2019

 -

 

 -

Ansikte: Mbili 2001


-

Av Katti - 16 november 2020 10:26

Fashionistas 144 är en kurvig tjej med många, många, tunna flätor. Hon har den kurviga kroppen med platta fötter och raka armar. Kläderna består av en leopardmönstrad topp i grönt och svart till ett par knallrosa shorts i blank jersey. På fötterna har hon ett par vita platåsandaler. Enda smyckena är ett par stora, flätade guldringar. 
Ännu ett rastrerat ansikte. Många pixlar i trycket här. 


 

GHW58 Fashionistas 144 (Curvy), ©2019

 -

 

 -

 -

Ansikte: 2016 Alec


 -

-

Av Katti - 16 november 2020 10:25

Jag har inte utvecklat något förhållande till Fashionistas 143. Hon är läcker med sin mörka hy och nästan självlysande blå hår. Det jag har lite svårt för, är nog hennes klänning - fast den ser ut exakt som en jag hade som 25-åring, med puffärmar och allt. Min var dock sydd i ett svart bäck-o-bölja-tyg, inte i lila ormskinn (tryckt). Min hade puffärmar, men de var långa och snäva nedanför puffarna. Och superstora axelvaddar. Det slipper 143. Hon har 2015 års "curvy-ansikte", även kallat Daisy, då Barbies vän Daisy (från Dreamhouse-serien på Netflix), har gjorts med det flera gånger, om även namnlös. 143 har Barbie original-kropp och raka armar. Utanpå ormskinnsklänningen, över ena axeln sitter en midjeväska i en ljsublålila ton. Lite svårdefinierbar. På hennes platta fötter har hon ett par vita promenadskor i sportmodell. 


 

GHW57 Fashionistas 143, ©2019

 -

 

-

Ansikte: 2015 Curvy/Daisy 


 -

 -

 -

-

Av Katti - 16 november 2020 10:25

Millie i metall... En ärmlös "spagetti strap"-klänning i rutig lamé med volang. Under den en ärmlös, vit t-shirt. Kanske det är modernt, vad vet jag? "Millie" är ovanligt söt i sitt blonda hår uppsatt i en hög knut på huvudet och sedvanligt blå ögon (rastertryck deluxe). Hon är en "original" med vänster arm böjd. 
Det rutiga lamétrycket är inte sytt som jag hade gjort det. Hade nog gärna letat henne i butik själv, för att få en snyggt placerat mönsteranpassning, men man kan inte få allt. SKorna är ett par grova sportskor, med tjock sula. Tjock. Hennes fötter är platta. 
Jag gillar hennes knut. Det bevisar att Millie kan vara söt, bara man ger henne en chans. 


 

GGHW56 Fashionistas 142, ©2019

 -

 

 -

2013 Millie 

 -

-

Av Katti - 16 november 2020 10:24

En av mina favoriter är den här tjejen med smilgropar. Många gillar inte hennes ansikte, jag avgudar henne. O med det där röda håret kan det inte bli fel! En regnbågsklänning till det och vi är Home Free. Underbar. 
141 är en Original Barbie med välvda fötter och två rakar armar. Hon är ganska solbränd under allt det där röda håret. Det händer ju ibland att även rödtottar lyckas skaffa sig en solbränna. Alla har inte en Whiter Shade of Pale som en kompis brukar säga. Hon har ljust bubbelgumrosa läppar och gulbruna ögon. Hennes faceup är väldigt pixligt så det är inte helt lätt att få grepp om det hela. 
Den blå regnbågsrandiga klänningen avslutas i fransar och med bronsfärgade boots till, ger det henne en westernlook. I öronen sitter ett par guldtrianglar. Jag hade gärna gett henne ett armband, men det är inte helt lätt att hitta ett guldarmband i den där kycklinggula färgen. 


 

GHW55 Fashionistas 141, ©2019

 -

 

 -

Ansikte: 'Dimples'/Violet 2018

 -

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2018 Dimples/Violet
Kropp: ©2015 Original
Armar: Båda raka
Fötter: Välvda för klackar


Av Katti - 16 november 2020 10:22

2020 års Fashionistas gav oss några samlarfavoriter igen. Många favoriserar Kira och jublade när denna långa donna syntes. Kira var under Barbies kompis-år synonymt med asiatiska vänner - och några indianer. Hon fösvann under några år, när Barbie introducerade Lea. Hur som haver. Det här är en Barbie. En lång Barbie. Hon har den långa kroppen och välvda fötter = extra lång. Jag har lite svårt att beskriva hennes hudfärg. Hon är svart, fast kanske latina. Det är ju helt upp till betraktaren. Jänfört med alla Nikki under 00-talet är hon svart. Håret är tvåtonat, i olika bruna nyanser och hennes läppstift har en naturlig ton i en rosaparikos nyans. 

Hon har en kort grafitgrå klänning med mustryck och enfärgade holkärmar. Skorna är en ljus laxrosa känga med liten klack. Hennes högra arm är böjd. Glasögon är häftiga - kattögon till muströjan... Jag har lyckats lägga dem på ett bra ställe. Bara plastbiten sitter kvar runt armen där de fäste dem för boxen. Oops. 


 

GHW54 Fashionistas 140 (Tall), ©2019 

 

Ansikte: Kira 

Av Katti - 15 november 2020 20:13

En jättesöt Fashionistas med fräknar i hela ansiktet (och ett par extra spillda på hakan, ska nog inte vara där, men jag iddes inte redigera bort dem, jag har fräknar på hakan också så de får vara kvar där). Den här tjejen har den atletiska kroppen. Hon kommer i en skjortklänning i flera olika rutiga tyger (eller ja, olika tryck då). Hennes skor är vita och ger intrycket av att vara flätade. Flätat är även hennes gula armband (gjutet som en flätad ring). 


 

GHW53 Fashionistas 137 (Athletic), ©2019

 -

 -

2015 Smiley/Pizzazz


 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2021
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se