Kattis Dockor

Alla inlägg under april 2014

Av Katti - 27 april 2014 21:15


Då jag lagt upp Cold Days Bel tidigare, kommer här två av de fyra tjejerna. Givetvis är den jag saknar den asiatiska tjejen, Miri, men jag har ju köpt dem mer för klädernas skull. Gillar inte riktigt deras stora huvuden. Gjorde ett försök att byta huvuden på dem, dvs att sätta Skippers huvud på en Super Model-kropp men det lät sig inte göras. Deras halsknopp är större än Skippers. 


Super Model - Cold Days Sarah


Super Model - Cold Days Juls


Jag har tre av de fyra tjejerna. Miri, den asiatiska tjejen, längst till höger, har jag inte.


Av Katti - 22 april 2014 10:40


Njae, Inte riktigt vad rubriken säger då, kanske. Dottern var på besök igår med lilla barnbarnet och vi lekte lite med dockor. Eller inte det heller. Egentligen. Jag hämtade upp (ner) lite dockboxar som skulle gå till åter-vinningen (mycket plast i nya "kartonger" - och en del papp). Samtidigt tog jag ner lite dockor jag tänkt ta ur sina boxar o satte oss i arbete. Lillklimpen tittade på lådan med Star Treks Kapten Kirk o pratade hejvilt med honom. 

Sen blev det kartongmord på löpande band. Kirk var först ut. Åsså en Belk. Och några Dreamhouse-dockor. En Top Model Nikki. O lite annat. O en hel del redan tomma kartonger fick förpassas ner i återvinningspåsarna för vidare transport mot respektive kontainrar. Vad det lider. 

Tur att vår dotterson är så liten att han inte förstår det där med dockor o samlande än. Den dagen han kommer in till mig o säger "Mormor, jag hjälpte dig lite".... den hoppas jag aldrig kommer :) Åtminstone inte innan han vet vilka han FÅR hjälpa mormor med! 

Av Katti - 21 april 2014 10:34


Sitter och spånar på dockor och kroppsjämförelser. Håller på att sätta ihop några sidor till Kattis Dolls där jag jämför några av de kroppstyper, Barbie och hennes vänner fått genom deras drygt femtio år. 

När jag letade annat, dök jag på Roxanne's blogg, där hon jämför allsköns dockor i 1:6-skalan, dvs dockor och actionfigurer i Barbiestorlek. Jag har sett hennes blogg nyligen, då hon jämförde olika typer av mindre dockor. Den är jättebra om du letar nåt speciellt! Roxanne's Dolls och hennes jämförelsesidor. Titta gärna runt på hennes sidor för hon delar med sig av allehanda tips för att variera samlingen! 

O jag konstaterar än en gång att bloggande är ett supersätt att dela med sig! Hemsidan är mer statisk... 


Av Katti - 13 april 2014 19:09


Lite mix o match över generationerna! En Malibu Christie från tidigt sjuttiotal provade nya kläder sådär i förbifarten. Hon var iklädd en skridskodräkt från sextiotalet och under den fanns det ett par rosa under-/bikinibyxor. Hade en My Scene Nolee som fick strippa o Christie snodde en del av hennes kläder. Rock'n Roll! Till och med bootsen passar Christie i den här looken. Hittade även en kjol till nåt åttiotalsset som fick fungera som en något annorlunda wrapkjol utanpå de korta rosa. Helt galet. Men det funkar ändå. På nåt knasigt, spejsat sätt. Hahahahaa! 






Av Katti - 11 april 2014 23:04


Super Model Bels klänning gavs åt Happy D - o se vad snygg hon blev! Jazz Baby sitter ner o är så snygg som bara hon kan. 




 



Av Katti - 11 april 2014 08:49


En butik i Norge har haft en docka som heter Super Model. Det är fyra tjejer med olika nationalitet och enorma huvuden - med snygga kläder i de flesta fall. Jag har köpt tre av dem för att jag gillar kläder och tillbehör. är inte jätteförtjust i deras överdimensionerade huvuden med "platta" ansikten. De har sin charm men det är definitivt kläderna som gör dockan! Och till viss del deras poserbara kropp. 


Häromdagen följde en Cold Days Bel med mig hem. Hon har en svart kappa på sig och under kappan anar man en lilamönstrad kjol. Försökte se om jag såg överkanten av den förmodade klänningen och jag anade den i kappans öppning så jag bestämde mig för att ta hem henne. Har som sagt köpt dem vid tidigare tillfällen i hoppet om att Barbie ska kunna ha deras kläder. Sån tur har vi inte. Eller Barbie. Super Model är lite för nätt för det. Kanske de går att tråckla på en Model Muse men det har jag inte provat. 


 

Super Model Cold Days Bel


Super Model-dockornas kropp är som sagt mindre än Fashionistas. Mer i stil med DreamHouse Skipper eller Flavas mindre tjejer. Jag gillar deras artikulation! Undrar om den kan användas till nån av Mattels dockor? Måste se hur huvudet sitter på. 

 

Har nu tagit Bel ur sin kartong o strippat henne från klänningen - för det var verkligen en snygg klänning under kappan - och klätt en Flavas Happy D i den. Happy D har platta föter så det var lite trixigt att få hennes fot i bootsen men det gick. Det är inga problem att sätta dem på en Fashionistas med deras böjda - och hårda fötter. Flavas är platta o mjuka. 

 

Av Katti - 5 april 2014 17:46


Tog några nya bilder på min Red Carpet Jennifer Lopez. Ljuset blev bättre än jag trodde! Med köksfönstret och snön utanför som fond och upplättningsblixt visar hon upp sig i all sin glans! Klänningen bar Jennifer på Oscarsgalan 2012, designad av Zuhair Murad - men i dockstorlek blev den lite för bulkig för att vara lika snygg på dockan JLo som originalet var på galan. 


X8287 Red Carpet Jennifer Lopez, 2013 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards