Kattis Dockor

Alla inlägg den 19 september 2014

Av Katti - 19 september 2014 14:16

Ramlade in i en kort diskussion på ett forum om Barbie och hennes syskon. De är ju rätt många idag. Eller nä, inte idag men har varit totalt sett, genom åren. Satte ihop några bilder med några av deras ansikten. Fotona är inte redigerade så det är damm o fläckar o annat men, äh. Det får duga :) 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

Syskonen

Bara ett exempel av alla dockorna. Några fler varianter finns nedan. Tutti och Stacie, är det samma docka? De är ju tvillingar med lillebror Todd, som han heter i båda versionerna. Todd var det som utlöste diskussionen om syskonen. Mattels ständiga återanvändning av namn. Skipper, Stacie och Chelsea är de syskon som finns kvar idag. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Skipper

Jag har nog ältat det om o om igen med alla mina ansiktssidor och kommentarer men här är i alla fall Skippers utveckling genom tiderna. Jag valde medvetet bara blonda tjejer. Första versionen av Skipper finns med rött och brunt hår i olika variationer, men inte just den dockan som representerar Skippers första ansikte. Senaste versionen finns bara som brunett. Däremellan har hon mestadels varit just blond i olika toner. Andra hårfärger har hennes kompisar stått för. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Stacie

Kelly, till vänster är med bara som referens. Hon är inget syskon till Barbie. Vad vi vet. Ingen vet egentligen vem hon är. När Midge och Alan gifte sig fanns hon plötsligt bara där, tillsammans med en Todd, som vid det tillfället inte var ett syskon till Barbie heller. Kanske. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Kelly/Shelly och Chelsea

Kelly, eller Shelly i Europa kom i mitten av nittotalet och höll sig kvar i tiotalet år innan hon bytte utseende o modell helt. Citronskallen finns inte med i collaget (dumt egentligen för hon var ju del av historien, om än kortvarigt för ingen gillade dem) men den andra versionen, där dockorna såg lite olika ut kroppsvis finns med - Halloweentjejen med rosa slingor. Sen bytte hon namn till Chelsea och växte. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Barbies svarta syskon

Den svarta versionen av Robertsfamiljen har inte haft lika många medlemmar.  Det är bara fem av de åtta syskonen som finns representerade. Skipper var först att komma i en svart version. Stacie och Todd följde och givetvis Kelly och Krissy. Chelsea finns inte i svart version. Robertsfamiljen är helt vit idag. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards