Kattis Dockor

Alla inlägg den 30 september 2014

Av Katti - 30 september 2014 13:33

Trollkarlen från Oz. Det är en av Mattels mest repriserade serier någonsin. Otaliga gånger har de gett ut nya dockor från en av amerikanernas mest älskade filmer genom tiderna. Senast i raden är Gold Label-utgåvorna av Dorothy och den gröna häxan från väst. Filmen fyller 75 år i år och det firas förstås. 


 

I den sedvanligt svarta lådan med grön insida sitter hon, The (Glamour) Wicked Witch of the West. I en häftig pleatherklänning med fisknätsdetaljer och plisserad krage o kjol och ett långt släp. O en hatt som döljer hennes ansikte. O förstås en kvast som äkta häxor bör ha för att ta sig fram. 


SVårt att se hennes, om än gröna men oerhört vackra ansikte under hattbrättet. 


Som det sades i samlarkretsar. Äntligen får vi en ny Mermaid - och hon är grön!? 


 




*elaka gröna häxor* var ett litet spel på Stekta gröna tomater

 

Av Katti - 30 september 2014 13:26

Mattel har ju släppt en Platinum-docka vid midnatt o jag hade hoppats sätta klorna i en av dem. Fat chance med cirkus trehundra dockor att slåss med resten av samlarvärlden om. De skulle ha gjort som Integrity o sålt lotter i stället o i en dragning gett folk chansen att köpa henne. Karl Lagerfeld. Den stora designern har i ett samarbete med Mattel tagit fram en docka i den fantastiska upplagan om 999 dockor. Det är ramaskri o dockan låg typ två minuter efter att den tog slut på BC, på eBay för tretusen dollar. Dockans ordinarie prislapp var 200 dollar, resp 200 Euro (en viss skillnad men det var en rund o fin siffra o fick bli standard). Om de delade dockorna i exakt tre delar vet jag inte, i så fall hade BC 333 stycken, Net-a-Porter online 333 och Karl Lagerfeld-butikerna 333 stycken. Minsta stressen var nog i butikerna. Som vanligt kraschade BCs hemsida vid midnatt. Att de inte lär sig. Nä, en lott hade varit bättre och gett mindre frustration bland samlarna. Idiotier.

Tror inte de gillar sina samlare.

O nu har de dessutom förlorat kontraktet på Disneys dockor. Grattis. Eller kanske mer Grattis till Hasbro. Mattels dockor brukar vara snyggare men Hasbro kanske fixar kvaliteten o ger fan i att helgjuta dockorna med plastkläder. 


Snygga Disneykillar med skitfula gjutna byxben...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards