Kattis Dockor

Alla inlägg den 4 augusti 2018

Av Katti - 4 augusti 2018 22:30

Prêt-a-Porter. Som vanligt kan man inte skriva rätt tecken i bloggen. Ett franskt a går bara inte. Jag tyckte de här seten var så ofantligt dyra när de fanns att köpa i butik. Har nån enstaka klädpack från nittiotalet. Många av dem såldes bara i Europa och är inte så lätta att hitta idag.

Idag har har en viss förkärlek för folkdräkter, pyjamaser/nattlinnen med Barbietryck, Disneytryckta kläder, poptryck såsom Coke o annat, regn- och vinterkläder av olika slag, och inte alldeles nödvändigtvis i den ordningen. En kompis sålde hela serien av höst/vinterkläderna i en smäll o jag kunde ju inte låta bli. Delar av det har jag, men nu är det ju oöppnade kartonger o det är lite roligare för en vill-veta-allt-om-allt-nörd som jag. Det är fyra olika set i serien, i en mix av former och färger och material. Från tiden då det var kvalitet i det Mattel gjorde. Vävda kläder, infärgade mönster på tyger avsedda för det de ska förmedla, inte tryckta på nån billig polyesterbomullmix med tryckta sömmar och knappar. Nej då, allt är sytt och fållat, kantat och matchat med halsdukar, hattar och hattar - och skor i separata påsar. Inget är nitat med små plastnitar som far överallt när man försöker ta bort dem. Det är, om man så önskar, förslutningsbara boxar, inte en pålimmad plastbubbla. *saknar gamla tider* 


10763 Prêt-a-Porter, 1993


10764 Prêt-a-Porter, 1993


10765 Prêt-a-Porter, 1993

 

10766 Prêt-a-Porter, 1993

 

Asst. 10767

Av Katti - 4 augusti 2018 22:00

Söta, det är bara förnamnet på tokidokis figurer Donutella och Donutina. De låg i en reakorg och vem är jag att gå förbi dem utan att nosa på dem - o kanske köpa dem? Väntar sen flera evigheter på mina tokidoki Barbie. Har Bastardino som hör till 2011 års tokidoki Barbie, men henne får man titta på baksidan på en av Jupiters månar efter. Då var det enklare att få tag i Platina-utgåvan av den nya versionen. Det är bara det att de ligger hos en kompis i USA... Nån dag. Under tiden får de här två sötnosarna stå till tjänst mot sötsuget. 



Av Katti - 4 augusti 2018 17:05

Vad är det för Harry Potter? frågade barnbarnet en dag o pekade på nyckelringen med en Hogwartselev. Det är Neville. Han tittade frågande på mig. Ja, det är han som gett namnet till farmors hund. Han skakade lite på huvudet. Konstigt. Hemma hos mamma har han sagt, Det är fuskigt att du har en sån Harry Potter. Mamma har just Harry. De kommer ur små blindbags. Eller boxar med blindbags. Funko Mystery Minis. De stora PoP!-figurerna köper man högst medveten om vilken figur det är, men de här är en ren chansning vem man får. Jag hade väl lite tur då som hittade McGonagall. Hon är en av de sällsyntare. Det är inte Hermione. Vi köpte dem ur en skrot-o-utförsäljningskorg på GameStop tidigare i sommar. Givetvis ville jag ha Snape men han finns inte ens i de här blindboxarna. 


Hermione Granger 1/6


Professor McGonagall 1/72


Rubeus Hagrid 1/12


Baksidan på boxen.


~~~~~~~~~~~~~~~


Neville Longbottom på nyckelring. Han blir så baktung och felproportionerad med nyckelringen att han inte kan stå själv. 

~~~~~~~~~~~~~~~


Ett par pennor med Harry och Ron. Så söta! 

Av Katti - 4 augusti 2018 10:00

Hermione Granger. Den magiska trion är komplett. Harry och Hermione har alltid funnits i olika serier, den som synts minst i trion är ju Ron. Mattel hade kunnat göra så många fler karaktärer ur serien, som Draco, Neville, Luna, Snape, glöm inte Snape! och alla hade sålt som smör. Hermione är klädd o Gryffindors skoluniform, med stickad slipover över en vit skjorta... Mowahahaaa. Jojo. Tryckta som alla andra med en krage fastsydd runt halsen. Liksom Ginny, bär hon en plisserad kjol, grå strumpor och rejäla Mary Janes. Trollstaven är också lik Hermoines ur filmerna, om än i livlös enfärgad plast. 


FYM51 Wizarding World Hermione Granger, 2018

-

Fräknar på näsan, men kanske inte så buskigt hår som Hermione i böckerna har. Dock är hon väldigt lik Emma Watson som 12-åring. 

-

-

-

-

-

-

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards