Kattis Dockor

Alla inlägg den 27 april 2017

Av Katti - 27 april 2017 11:40

Jag fortsätter med det svartvita temat, lila inslag och rött hår - fast här en helt annan division av docka. De ligger i ungefär samma prisklass, Integritys dockor och Mattels Platinum Label. Fast Integritys dockor är färre i antal. 

Många är tankarna om den här tjejen och hennes grådaskiga hudton. Jag föredrar mer rosa hy än de här likgrå nyanserna. En av mina drömdockor är en tidigare version av Eden, nämligen Style Mantra. Hon är galet dyr, men jag har hennes kläder på en annan rödtott, och det duger så gott. Sen lottade Integrity ut en av tvillingarna, Trouble Eden här och jag vann en av lotterna till att köpa henne. Tänkte att hon får vara ett subsitut till Style Mantra så länge. Hennes syster Lillith dyker upp senare i sommar. 


Jag vet egentligen inte vad idén bakom designen på deras kläder är, med de där brända-kanter-kjolarna de har. De ingår i serien Reckless och de är väl lite trashy i framtoningen, men inte trasiga så här... Tvillingarna är likadana men Lillith är än mer grå i framtoningen. Eden har i alla fall rött hår och lila kjol. Nåja. Jag är väl för gammal för att förstå det :) 


Boxen är i matt svart papp med enkelt tryck på framsidan. Nackdelen med Integritrys boxar, är att de är anonyma. Har du en gång tagit dockan ur shippern, har man helt tappat identiteten på allt. Det är bara på shippern namnet finns. Inte ens på COA-t finns det nåt namn, bara en siffra som säger vilken i ordningen det är. Det tycker jag IT kan ta till sig o fixa. Om inte annat, en snygg klisterlapp att sätta nånstans på en gavel. Mattel har alltid haft namn, beskrivning, artikelnummer och år på sina boxar. På de gamla dockorna stämplade de stock nr o hårfärg på nedre gaveln. Det saknar jag verkligen med ITs dockor! 


 -


 -

 -


 -

 

-

Som alltid, fantastiska detaljer i smycken och tillbehör. Ett par extra händer följer med alla dockor sen de införde den sk Hand Speak-kroppen. Äldre dockor har inte den funktionen och dessa händer passar tyvärr inte i sockeln på de äldre kropsstyperna. 

~~~~~~~~~~~~~~~


I mer naturligt ljus ser hon mindre grå ut, o ändå är det fotograferat i det halvblå senvinterljus vi har i mina trakter. Hon är söt! Däremot har jag sett nåt på henne jag inte är sådär jätteglad över! Man kan ana det i bilden ovan också. Hon har en mörk fläck på kinden!! Näääää.... Såg det med blotta ögat när jag plockade henne ur kartongen. Önskar att jag sett det innan. Ser ju nu att det syns tydligt. Nåja. Har skrivit till deras kundservice, får väl se vad som händer sen. 


-

 -

-

Av Katti - 27 april 2017 10:42

Lara är inte ett av mina absoluta favoritansikten, så jag stod länge o velade huruvida jag gillade den här tjejen eller inte. Hon har rött hår - alltid ett plus, men jag var lite leds att alltid se Lara på samlardockorna. Mattel spottade ut Laras i sina samlarserier och för mig blev det lite för mycket. En kompis hade dockan o klädde om henne i nåt helt annat än den svartvita eyeletklänning i svartvitt syntetskinn hon kom med... WOW-känslan infann sig direkt. Jäklar så snygg hon är!! Eftersom den här dockan ingår i Mattels Black and White Collection, innebär det Platinum och under 1000 dockor tillverkade - o alltså lite utanför min vanliga range. Dessutom sålde hon slut på tre röda när de släppte henne på BarbieCollection-sidan och det fanns bara andrahandsmarknaden att tillgå. 

Nu är hon min och jag behövde inte sälja alla korna i lagår'n heller för att köpa henne. 


Designteamet på Mattel har turats om att skapa de här svartvita dockorna, exklusivt tillverkade för samlar-klubben (Barbie Fan Club) men jag kan säga att jag är inte helt over the moon över allihop. Den sista i serien hade kanske inte varit helt fel, pga hennes ansikte. Det är långt mellan gångerna de använder Maris ansikte - en annan Generation Girl! Linda Kyaw har designat den här, Laser Leatherette. 


Boxen, som många av de nya samlarutgåvorna, är helt svart med enkelt tryck på locket. Jag köpte dockan begagnad så hon har varit på display hos sin förra hyresvärd, därför sitter vare sig hon eller ställningen fast på innerkartongen. 


Laser Leatherette Dress
The Black and White Collection

Platinum Label - >1000 exemplar

 -

 -

 -

 -

Tvåfärgade ögon i grönt/brunt med lila ögonskugga. Örhängena är en "förlängning" av mönstret i klänningen och i genomskinlig "kristall" i äkta plast. Till det eldrött hår uppsatt i en snirklig "knut" på huvudet, väl inlindat i nät för att inte falla isär. 

 -

 -

Laser Leatherettes klänning är alltså sydd i svart och vitt konstskinn med "laserskuren" dekor som jag får lite kurbitsvibbar av - även om det är långt från färgglada blomslingor. På kjolen sitter det små blad i samma syntetskinn som ger ett intryck av små fjärilar. Ett par fingerlösa spets/näthandskar till det.

 -

 -

Skorna är genomskinliga med svarta klackar och tår. 

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards