Kattis Dockor

Alla inlägg den 13 augusti 2015

Av Katti - 13 augusti 2015 13:08

Började lägga upp dessa bilder på hemsidan när jag insåg att, äh, lägger dem i bloggen i stället. Det blir lite mycket information på hemsidan och bloggen är ett bättre forum att ösa info på/i. 


Under sextiotalet gjordes Tutti och hennes tvillingbror Todd o bästa kompisen Chris i Japan (så även Buffy och Pretty Pairs) och de hade helgjutna kroppar i mjukt gummi med ett stålskelett inuti som gjorde att man kunde posera dem lite som man ville. Tyvärr brukar metalltråden gå av och i värsta fall rosta och ärga, vilket gör kroppen helt eller fläckvis grön. Under sjuttiotalet flyttade man docktillverkningen till andra ställen, bland annat Hong Kong och där gjordes alla Tutti-dockor som nu fick sällskap av Carla också. Alla Carla har den kraftigare och stadigare Hong Kong-kroppen men alla hade fortfarande ståltråden inuti. Japan-kroppen är gjord i mjukare gummi än Hong Kong-fabrikens, som antagligen innehåller mer plast. 


 Vid en första anblick kanske man inte ser skillnaderna men de är tydliga. 

Märkningen sitter på ländryggen.

Märkningen är densamma - med årtalet, fast givetvis är fabrikslandet olika. 

 -

Huvudknoppen gjordes om mellan de två kropparna. Från början var även knoppen gjord i samma gummiform som resten av kroppen medan de HK-tillverkade kropparna fick en plastknopp. Första gången jag såg det trodde jag att knoppen gått sönder och någon helt enkelt bytt ut den, men jag har sett det på fler kroppar, så jag antar att det är standard. Den tunna mellandelen ser dock skörare ut - i alla fall på det här exemplaret. 

Japankroppen har mer detaljerade och finare händer, jämfört med HK-kroppens lite klumpigare. Däremot har HK ett tydligare armveck. 

Fötterna skiljer också. Japan till vänster har tår, vilket HK inte har. De finns där men är inte lika tydliga. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards