Kattis Dockor

Alla inlägg den 7 augusti 2015

Av Katti - 7 augusti 2015 23:03


Pratade med kompisen idag om några dockor hon hittat och en av dem var den här. Nåja, inte bokstavligen för det här är min, men en likadan. Nästan. Det här är en Fashion Fever Kayla från 2005 (boxen kan vara märkt 2004), med nummer H0893. 

Fashion Fever Kayla


O varför ser alltid de här dockorna ut att ha skorna på fel fot? De är oftast liksidiga så det gör ingen skillnad i att byta. 


Av Katti - 7 augusti 2015 19:00

Den sista Ever After High-dockan jag ska visa upp just nu är Madeline Hatter. Madelines färger går i mintgrönt, turkost o lila blandat med vitt, svart och guld. Madelines spegel sitter i en liten puderdosa. På huvudet sitter ett turkost diadem med en tekanna i guld. 


BDB15 Ever After High - Getting Fairest Madeline Hatter, 2013 

Asst BDB13

 Stora turkosa ögon och som hos de andra tjejerna, går ögonskuggan i rosa toner. 

Ett jätteteparty tryckt på henes klänning/Nattlinne. Svartvit randig volang. O liksom Raven har denna rebell en enkel morgonrock med puffärmar som dekoration. 

 Lila tofflor med .... ja vete sjutton vad på. Godis? Hjärtan o nycklar. 

Madelines hyllla är lila med turkosa hyllplan, med en specialhylla och en guldfärgad överkant. På denna specialhylla har hon diverse diadem att välja mellan.

Av Katti - 7 augusti 2015 18:30

Så har vi milda lilla Briar, Apples kompis och Törnrosas dotter. Än en gång är det törnen och rosor i Briars tema, och rosa. Hennes spegel är en liten puderdosa. 


BDL40 Ever After High - Getting Fairest Briar Beauty, 2013 

Asst BDB13

 Vackra bruna ögon, rosa ögonskugga. I håret sitter ett rosenspänne som ringlar sig nerför håret. 

Briars nattdräkt (tror det är en byxdress) är rosa med törnen och svart kant upptill. Morgonrocken liknas Apples, i en mörkare ceriserosa med volangkant runt om. 

 Rosa tofflor med rosor på... 

 Briar gillar glasögon så det är vad hennes svarta hylla med rosa hyllplan är fylld av.

Av Katti - 7 augusti 2015 18:15

Raven verkar hålla sig på sin kant med stora silverfärgade hörlurar. Undrar vad hon lyssnar på? Hennes färger är lila och så även här. 


BDB14 Ever After High - Getting Fairest Raven Queen, 2013 

Asst BDB13

 Raven har lila ögon, ljuslila/rosa ögonskugga, lila läppar och lila slingor i håret. 

Är det tryckta korpar i klänningen/nattlinnet? Två volanger nertill och morgonrocken är i en stark lila färg med svarta spetsar kring ärmarna. 

 Svarta tofflor med nåt tagigt mönster och vingar. 

Ravens hylla är givetvis lila även den, med detaljer i svart och silver. Eller i silver med detaljer i lila o svart kanske. Hon kommer med - ja vad? Halsband? Kragar? O en lila spegel. Också utan spegelglas.  

Av Katti - 7 augusti 2015 18:00

Har inte sett så många olika set av Ever After High, men här följer en annan serie som fick följa med hem under rean. De europeiska dockorna har inget serienamn på boxarna men den här kallas Getting Fairest och tjejerna kommer med en varsin liten hylla med diverse tillbehör. 

De är lite enklare klädda i nattlinnen, eller söta inneklänningar, morgonrock och tofflor. 


BDL39 Ever After High - Getting Fairest Apple White, 2013

Asst BDB13

 Lite mildare makeup med rosa läppar - o rosa ögonskugga. 

 Söt som socker

Tråkiga tryck som vanligt. Nä, inte tråkigt tryck utan tråkigt med tryckt mönster! En tryckt rosett.... Lite frillig morgonrock i rosa. 


 Spegel Spegel i handen där... Fast det är dåligt med spegelglas i den. 

 Vita "tofflor" i satinkuddmönster med "pärlor" o rosetter. 

 Apples hylla är fylld av tiaror. O givetvis dekorerad med röda äpplen. 

Av Katti - 7 augusti 2015 11:44


Åsså nånting helt annat. Jag samlar även på klippdockor, både som funnits i tidningar och böcker o nya stickersdockor. De senare är inte alltid så skoj kanske för man vill ju gärna ha de där gamla med flikar på kläderna man vek runt pappersdockan. Inte klistra dem! Så småningom blir limmet förstört o man kan inte hantera dem längre, eller så fastnar de för evigt.

Letade svarta pappersdockor till Debbie och sprang på de här i mina gömmor. Ett par svarta dockor är det i den här serien. Namnen de har under bilden, är vad de kallades i tidningen, då 1961. Det är ett himla hallå idag om när och hur man får säga vissa ord och vissa personer kan inte anpassa sig till detta... Det, en del av de här dockorna kallas här, är väl inte förknippat med de mest positiva upplevelser, så det hade ju varit trevligare om alla dockorna fått ett namn eller bara kallats för vad de gör, inte vad de är. Cirkusdirektör, Clown, Primadonna, Jonglör, Djurtämjare, ung Primadonna, Musiker... Eller hur? 


  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards