Kattis Dockor

Alla inlägg den 14 juli 2014

Av Katti - 14 juli 2014 21:43

Efter diverse vindsstädning dyker det upp gamla favoriter. Christie här är en av dem. Först åkte hon ner i säljlådan där hon låg några dagar medan jag tog reda på annat. Så småningom hittade jag tiden att studera det som låg där. O nä.... Hon fick komma ur den lådan - o sin egen låda på det! Hon är ju så vansinnigt söt - och med alla de där mix-o matchkläderna. Nä. Hon fick stanna hos mig. Tre par skor!! Tror prislappen på henne låg runt $20. Kanske $23, fast tja... Nä. Wal*Mart Special Edition. Guuuu' vad jag saknar de gamla butiksspecialerna! 


Party Party Parrty!!! Christie. Ja, tre utropstecken! Perfect outfits for different parties! Det är ju tre olika partyn. Dance, Picnic, Tea Party. Jorå. Det gäller att vara förberedd. Mix o match. Allt. 


Fina pasteller. Bomull. Visserligen är det samma trista färger de flesta Barbiedockor har idag (rosa, lila, turkos) men det är lite fräschare med runt-om-tryck och bomull, kontra alla blanka och glittriga tyger med endast framsidesmönstrade klänningar o toppar... O tre par skor. Jag sa det va? Det är tre par i kartongen. 

Det är två klänningar. En kjol. Ett par byxor. En tröja/top. En baddräkt. Och tre par skor. Tre! I olika färg. 


Efter den här bilden med Serafina togs, har Christie fått byta kropp, till en likadan som hennes syster har. En artikulerad Fashionistas Artsy/Nikki-kropp.  De har nästan samma färg. Skiljer nån liten nyans. Bilden säger inget egentligen för ljuset faller lite olika på dem. 


Åsså det mest roliga av allt. Jag älskar texten på baksidan! "ray pawn day".... Jamenhallåååååååååå!!! Amerikaner kan inte prata NÅT annat än amerikansk engelska. Det där ska föreställa franska. "si voo play". PLAY?!??? 

Repondez s'il vous plait! Please Reply. OSA heter det på svenska. "Om svar anhålles". Gammalt så det förslår men det är ju vad det betyder. Kan du uttala Si'l vous plait

Av Katti - 14 juli 2014 21:02


Det är ju inte bara Barbie, men Tom Tierney har ritat klippdockor av alla slag och en del av Barbie-böckerna är definitivt hans verk. Jem har han gjort. Han har ritat Barbie and the Rockers i en eller annan form. Han har ritat en massa klippdockor av Barbie också - okrediterat! Hans namn finns inte med nånstans i böckerna. Dock är hans stil så speciell så det är svårt att frånse att han verkligen är artisten bakom klippdockorna. 



Tom Tierney är ett av mina många samlarområden. Jag har en stor andel av hans klippdocksböcker och -mappar. Några av dem har jag fått signerade av honom.

Det är klippdockor av påven, tomten, kändisar av alla slag, fantasifigurer, ballerinor, brudar, världskostymer, presidenter, kungligheter, skådisar, mode genom tiderna, änglar, vampyrer, gräshoppor! 



Igår kväll avled Tom i sviterna av lungcancer. Hans kropp orkade inte längre. Tom blev 85 år. 

Vila i Frid Du Fantastiska Man!

Och TACK för alla fantastiska klippdockor Du gett oss genom åren! 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards