Kattis Dockor

Alla inlägg den 17 mars 2014

Av Katti - 17 mars 2014 16:13


Ja, inte är de alltid så fina, inte. Letade bland gamla arkivfoton o snubblade över dessa. Det är sex stycken plastbubbelförpackningar (blister packs) med tre dockor på varje. Om jag minns rätt är baksidan grå. Dvs utan tryck. Några av dockorna är Kellykopior, andra är fula billodockor, kopior av kopior. De kommer från Dollar Tree - en amerikansk butik. De kostade väl en dollar styck eller nåt. *rusk* Jag ser ingen tillverkare så det kanske finn snåt på baksidan trots allt? De har legat undanstuvade så länge! För vem sjutton vill ha de där framför näsan? 



Malaysia - Puerto Rico - American Indian



Australia - India - Germany


Spain - Norway - Africa


Alaska - France - Italy


Mexico - Scotland - Japan


Netherlands - China - USA

Av Katti - 17 mars 2014 12:44


Ett tydligt exempel på Mattels nya vidriga hårhantering. De häller ju lim i många huvuden idag och några av dem har oerhörda mängder, andra knappt nåt. Hur mycket eller lite det än är i skallarna, är det vidrigt. Här är en docka där det börjat läcka ut - redan i kartongen. Man kan se det ovanför hennes huvud, på vänster sida. Framför allt i andra bilden, utan boxen. 




Mysigt va? Det här läcker ut ur huvudena o håret blir risigt o flottigt o ser skitigt ut.  Tänk vad som händer med de dockor som ligger i barnens leksakslådor tillsammans med andra dockor - och framför allt kläder? Allt blir kladdigt o skitigt. 


Jag köpte ett par Barbie Basics av en kompis o bara under den tiden det tog att skicka dem från USA o hit, hann silkespapperet bli alldeles smetigt av limmet. En kompis till mig använder cyklekedjerengöring för att ta bort kletet. Men varför ska det behöva vara så? Hur fan tänkte de när de införde det här? Undrar om de lyssnar på folk nu eller om de tänker fortsätta förstöra dockor på det här viset? Det är ju inte bara i lekdockor som tjejen ovan, utan även i vissa samlarutgåvor. 

Sluta med det här vansinnet!! 

Av Katti - 17 mars 2014 10:18


Har pratat en del med en tjej i Filippinerna och vi kom in på dockor som tillverkades under licens av Richwell Phils. Inc.. Hon berättade att Richwell tappat licensen. Trist. De hade så himla mycket fina dockor! Jag äger bara en Filipina i dagsläget. Nja. Har en hos en kompis också! Men, nåväl, har bara en på hand just nu. Maria Clara nr 9988. 


 

 Maria Clara Barbie är klädda i vackra klänningar, i något som liknar råsiden/linne. 


De använde bara ett par olika ansikten till sina dockor. Det var SuperStar och Mackie. Här en vacker version av den senare med mild makeup. 


Baksidan visar de olika versionerna av Maria Clara: 


9988 är "min" docka: 


De här tre är mina favoriter: 


Randen på kinden/hakan kommer av boxplasten. Svårt att undvika skuggbildning. 

#48139, modell 9988 Maria Clara Barbie, 2000

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards