Kattis Dockor

Alla inlägg under april 2022

Av Katti - 27 april 2022 20:07

Det har tagit lång tid att köpa honom, men när Amazon hade dem något billigare i våras slog jag till - på två st. Tänker mig en kroppsdonator för den ena. Kanske. Det är alltid lika knepigt att den minst rörliga dockan är den mest artikulerade. Men det är bra - om bara svenska butiker inte tog så infernaliskt mycket betalt för just rullstolsdockorna. 


Ken fick en rullstol också, samtidigt som Barbies andra omgång i Fashionistasserien. Han kanske har ramlat o slagit sig när han surfat runt på vågorna kring Kaliforniens kust? Kens rullstol är störr än Barbies - och mintgrön. Den matchar hans tröja, vars batikmönster går i gult, blått och grönt i olika nyanser på vitt. Bara framsidan är mönstrad. Till det har han ett par svarta shorts och vita sneakers. Ett par silverfärgade pilotglasögon döljer hans blå ögon i kartongen. Håret är guldblont och läpparna går en en aprikos ton. 
Ken är så konstigt placerad i kartongen att det ser ut som om han snart behöver en stödkrage också, för att nacken är vriden ur led. 


GWX93 Fashionistas 167, ©2020


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Artikelnummer/ID: GWX93
Docka/namn: Fashionistas 167, wheelchair
Copyrightår: 2020
Ansikte: ©2016 Molded 
Kropp: ©2019 Made-to-Move Ken

Av Katti - 27 april 2022 16:52

Basdockorna är ofta fantastiskt snygga, med snygga klänningar. Många är bättre än Fashionistas! Det som för mig, talar emot dessa dockor, är deras armar/händer. Dockorna är en form av My First Barbie. Starterdockor. Introduktion. Lätta att klä på och av med händerna som inte har utstickande, spretiga fingrar. En gång i tiden stod det Fashion Play, Chic, Boutique, Style osv på dessa. En billigare docka i enkla kläder. Dollarstore hade fått in förra årets dockor och jag fastnade för två av dem. Lämnade Millie. Har gått o tittat så många gånger för att se om de skulle få in den svarta Barbiedockan från året innan, men icket så. Hon har afrofrisyr och är så läcker. Hur som. 

Bakgrunden i kartongen har ett klassiskt Barbiemönster, ränderna från Barbie #1, fast i rosa/vitt. Klänningarna är i tie-dye-pasteller i olika färger och snitt. De är tryckta med Barbies namn i mörkt rosa och små samlingar av hjärtan och stjärnor i svart. Den svarta dockan påminner mycket om farmardockan från ett par år sen, men utan fräknarna. Håret är lockigt och sitter med en lös gummisnodd i kartongen - troligen för att hålla lockarna på plats. Latinan är jättesöt med Junes ansikte. 


Asst. GBK92 Barbie basic/chic, ©2020

Barbie GVJ97, ©2020

Ansikte: June 

-

Barbie GVJ98, ©2020

Ansikte: Daya 

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Dockan längst th är den jag vill få tag i...

Asst. GBK92 Basic ©2019 


Av Katti - 21 april 2022 18:00

Senaste Netflix-serien med Barbie och hennes äventyr med Brooklyn-Barbie har inte släppts ännu. Det borde vara på G när som helst. Mattel har släppt flera dockor som är kopplade till den nya serien, Barbie, it Takes Two. 
Jag har inte hum i skrivande stund vem dessa tvillingar, Jackson & Jayla är, men en gissning är att de är yngre syskon till Brooklyn, eller möjligen hennes kusiner då de inte är med i första filmen. De förekommer i trailers till den nya serien, tillsammans med Brooklyn och hennes familj. Jag får redigera detta så snart jag vet :) 


Jackson och Jayla har samma kropp som Stacie (det står tillome Stacie i rumpan på dem - inklusive Jackson...) men har mörkare hudton än någon Stacie någonsin haft. De har samma huvud och ansikte, men Jackson har en gjuten peruk och Jayla rotat hår. Som med så många andra set kommer de med en flock hundar/valpar, tre stycken exakt. En pytteliten som kunde vara en leksak. Tillbehör till dessa finns givetvis och en fotboll. Viadre har de en glass. En. Och en flaska drickbart. 

Tvillingarna har sydda kläder, Jacksonett par jeans och rutig skjorta och Jayla har en randig topp med Happy Vibes-tryck till jeanskjol. Båda har vita basketkängor, men i olika modell. Jacksons ser större ut, även om dockorna har samma kropp och fötter. Båda bär ett silverarmband med texten DREAM och Jayla även en blå klocka. Runt hennes snurrfläta sitter en röd dekoration med två kulor. 


HDF76 Barbie it Takes Two - Jackson & Jayla, ©2021


 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

Jackson har ID-märkning på ryggen, inte Jayla - och Stacietrosor.... 

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

-

Av Katti - 20 april 2022 19:55

Har visat henne förr i bloggen, men har nu fått tag i henne i kartong så det blir ett nytt inlägg till Dolls of the World. Festivals of the World Octoberfest Barbie. Hon har Mackie-ansiktet med en mild rosa ton på läpparna och blå ögon. För festivalen till ära kommer hon klädd i dirndl med en vid, grön kjol med tryckta blommor. Den svarta västen har broderade blommor och rött kantband. Samma röda band sitter kring puffärmarna. Håret är flätat och uppsatt i två knutar med olikfärgade satinband invävda som, sticker ut ur knutarna. Vita knähöga nätstrumpor i svarta skor. Under den gröna kjolen har hon en tunn underkjol. Kring halsen sitter en choker av svart sammetsband. 


J0929 Octoberfest Barbie, ©2006
Dolls of the World - Festivals of the World

 -

Ansikte: ©1991 Mackie 


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 19 april 2022 07:42

Jadu, vad säger man? EXTRA Mini hittade en groda med krona på huvudet och lyssnade på sitt inre sagoväsen och kysste den. Vad hände tror du? 


-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 6 april 2022 22:27

Hon dök upp dagen efter Sirius, hans kusin Bellatrix. Dockan är lik Helena Bonham Carter som gör ett bokstavligen galet porträtt av den hemska och lika bokstavligt konstiga häxan Bellatrix Lestrange, en av kusinerna i Black-släkten. 

Mattels version av Bellatrix kommer klädd i den svarta dress hon bär i fjärde filmen, Harry Potter och Fenixordern. Eller en tolkning av denna. Mattel använder ju bara tryckta, tunna trikåtyger i kläderna och till hennes gördel syntetläder med tryckta sömmar för att likna spillbitarna originalet har. De bara axlarna och de öppna ärmarna är tryckta, medan filmens original har öppna delar med trädda/knutna läderband som håller ihop det hela, lite spindelvävsinspirerat. Dock har de missat huvan som sitter baktill på filmens klänning. 

Bellatrix har rotat hår i täta lockar och efterliknar filmens frisyr rätt bra. Finns givetvis rum för förbättreingar, men med den snabba tillverkningsprocessen dessa har, blir håret lite slarvigt. Jag tycker inte det gör så mycket. 

Hon bär ett par häxkängor i svart under den flikiga klänningen. I filmen är klänningen sliten och trådig nertill. Hennes trollspö är en plastgjuten minireplika av den Bellatrix har, en böjd valnötsgren med en sträng av drakhjärta. Den efterliknar något en fågelnäbb med sin böjda form och Bellatrix har en fågelskalle kring halsen. Hennes makes familj har nära koppling till kråkor, Corvus. 


HFJ70 Bellatrix Lestrange, ©2021

Harry Potter Wizarding World

 -

 -

 -

-

 ~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Officiella porträtt av Bellatrix Lestrange ur Harry Potter och Fenixordern: 

 -

 -

 -

Av Katti - 6 april 2022 09:24

Zuru Mini Fashions Collector Guide. Den följer med alla bollar och man kan bocka av det man har och får och se vad man saknar eller vill ha. 


-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 6 april 2022 08:28

Detta är något vi i Europa väntat på. Det dök upp Mini Fashion-bollar i USA för några månader sen och genast drog hypen igång. Det är som alla andra överraskningsbollar, en total överraskning (nähää?) vad som ligger i, men vad som finns i varje boll, är en handväska. En sydd handväska. En liten miniatyr av något mer känt märke, fast utan märkningen då. Det finns totalt elva olika väskor, varav två är mer ovanliga att hitta (en kompis köpte två bollar och fick en av dem...!). I varje Fashion-boll följer också med ett klistermärke med de väskor som finns att hitta, om man har tur - och några fler som ännu inte finns. Jag köpte fem bollar och fick en dubblett. Hade ju kunnat vara fem av samma. I bollen kan det även finnas en liten minihund/chihuahua i två olika färger. Andra tillbehör som följer med lite randsom, är ett par svarta glasögon, fullt funktionella med böjbara skalmar, ett läppstift i olika färg, en lipgloss i olika färg, ögonskugga, en puderdosa med spegelen pensel till denna med riktiga strån, en större burk med creme, parfymflaskor i olika färg och form, ett par olika nagellack, en liten börs/minihandväska i två olika färger, en tub creme. En ovanlig sak att hitta är också en liten ask med en ring. En stor ring. För stor för Barbie, men kan funka med större dockor, eller Integrity. Har inte sett den live och minns inte hur stor den är från de klipp och bilder jag sett. Mycket är för stort för Barbie, men glasögonen är perfekta. Något lite oversize, men sitter bra. Läppstiften och glossen är för stora för 1:6. Troligen nagellacken också. Resten fungerar mer eller mindre OK. 

Bollarna var jättesvåra att komma in i. Vet inte om jag hade otur med plasten kring mina, det yttre, tryckta höljet hade smält fast i det undre, helvita och jag behöver slita och riva mycket för att få loss alltihop. Har aldrig haft det problemet med Mini Brands, eller Mini Toy Brands. 

Dessa är rätt dyra i Sverige, kostar nära 200:- per boll. Kanske de blir billigare när de blir vanligare. Toy Brands kostade väl kring 179 när de kom, men kan gå att hitta för 99/109/119. 

Nu väntar jag bara på Disney... O fler Fashion :) Vill ju ha alla väskorna... 


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -


-

 -

 -

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~

-

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~

 -

 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2022 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards