Kattis Dockor

Alla inlägg den 20 maj 2016

Av Katti - 20 maj 2016 22:08

En trio svarta tjejer. Chandra är en av mina favoriter med sin mörka hudton. Nikki är inte en av favoriterna med sitt stora huvud... Men just det här huvudet, som sitter på en Swapping torso är väl en av de minst "ogillbara". Sen har vi Christie i mitten. California Girl. Det tog lite detektivarbete att identifiera henne, men det där stora, uppblåsta Asha-huvudet visade sig tillhöra just California Girl Christie. Den första serien med alla örhängena. 


Av Katti - 20 maj 2016 13:12

Min blonda Curvy, medan hon fortfarande var orörd av kattrackan och intakt. En mix av Midges Honey Moon Wardrobe och en Superstar Era hostessdress. Inte helt lätt att hitta nåt som passar damen. 

Av Katti - 20 maj 2016 12:51

Fick hem en Superstar Barbie för ett tag sen som jag har tvättat håret på o försökt få fason på. Inte helt lätt när håret är kort. Funderade om hon är klippt eller inte. Det finns ett set som kallas Hair Happening Barbie, där ett löst huvud såldes med peruker. Man var alltså tvungen att ha en kropp till huvudet. Tror dock att det huvudet inte har örhängen - och alltså inte piercade öron. Min dockas huvud har det. Det är i alla fall hål i öronsnibbarna - om det är från fabrik eller nåt barn som satt örhängen på henne vet jag inte. Enda sättet att vara säker på det, är att veta varifrån hon kommer. Antagligen är hon alltså "bara" en klippt superstar av nåt slag. Kanske just Superstar. Eller Beautiful Bride. Eller Roller Skating. Alla har snarlika utseenden och benan på samma sida. Inte helt lätta att hålla isär. 


När jag tvättade henne och fixade till kom jag att tänka på Dana, en kille som fotade dockor i parti och minut, inte så roliga bilder, men han delade glatt med sig. De flesta var vilket dockhuvud som helst med ny Model Muse-kropp, vilket i sig gjorde att många dockor såg jättekonstiga ut. Han klädde om och fotograferade dem rätt upp-o-ner på sitt vardagsrumsbord. Lite rörigt. Ofta flera likadana foton i samma post. Allt eftersom tiden gick utvecklades hans fotografier. Han satte dockorna i olika miljöer, inte alltid helt passande med skuggor på fel sida men även det fick han så småningom fason på. Sen började han klippa sina dockor. Han gav dem pixiecuts. Kort hår i olika frisyrer. Många var helt fantastiska och jag var inte ensam om att helt falla för hans pixies. Det fanns inte en docka som var helig och många var jättefina. Flera samlare ville skicka sina dockor till honom för att få dem klippta. Några hann han nog med. 

Så plötsligt en dag fick vi genom en av hans partners veta att han hastigt avlidit. Bara sådär. Över en natt. 


Så Dana, även om inte jag är ansvarig för frisyren på den här tjejen, tillägnar jag henne dig. Vila i frid. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards