Kattis Dockor

Direktlänk till inlägg 13 juni 2016

Karina (Busch)

Av Katti - 13 juni 2016 20:51

Fick hem en jättekul låda häromdagen, med två dockor och några kläder. Fick betala en del i frakt, eftersom jag ville ha dem kvar i förpackningarna. Information! Allt för informationen! Dockorna heter Karina och tillverkades av Busch, en tysk firma. Det fanns en blond och en brunett version av dockan och nu köpte jag bara brunetter. Ska se om jag kan få tag i en blondin vid tillfälle. De dockor jag köpte har samma artikelnummer, men olika kläder. Hade varit intressant att se om även den blonda haft samma nummer på boxen. 



Klädpackarna är "kil"-formade, större upptill o tunna nedtill. Alla klädset innehåller en liten booklet med utvalda kläder i. Alla förpackningarna jag fick hade tyvärr samma booklet. Det står nyheter höst 81, borde innebära att de är från tidigt åttiotal alltså. Snittet på kläderna och dockorna säger mig att man inte är helt ute o cyklar. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Den här dockan är klädd för disco i en glittrig dress i blått och silver med färgade trådar invävda. Jackan med långa ärmar har volangkant som ger intrycket av en boa slängd över axlarna. Ett par snygga, vita pumps med hög klack till. I kartongen finns även en genomskinlig krysställning, samma typ som Barbie hade på MOD/Superstar-tiden. 


Under plastbandet i pannan kan man se lite utfällningar från plasten i dockan. Det går att torka bort, jag hade bara inte öppnat lådorna när jag fotade. Ska fixa det o ta några bilder av dem lösa också. 


Den andra dockan bär en somrig 'bomulls'klänning i vackert tryck. Små, fina rosor på creme/beige bakgrund. Kring halsen är sydd en bred cremefärgad spets. Den är så fin! Hon bär likadana skor som dockan ovan och har förstås en ställning i boxen. 

Även den här tjejen har vita utfällningar i pannan, under plastbandet som håller frisyren.


 Boxens baksida.


 Långsidorna visar ett urval av kläder


Toppsidan med artikelnumret, Nr 1603 


~~~~~~~~~~~~~~~

Klädboxens baksida är likadan på alla seten, endast vidden skiljer. 

I varje set följer en liten mode-journal med. Den har släppt från sin springa i alla boxarna och ligger lite här o där på baksidan. Den ligger nog bara kvar så länge boxarna står på högkant utan att rubbas! 
Kläderna är indelade i fem grupper, exquisit som är festkläder, top-modell är väl senaste modet (svårt att säga, när vi pratar tidigt åttiotal!), classic, ja klassiska snitt, city-chic - just vad det säger och international som inte alltid är just världskläder, utan mer världsmode kan jag tänka mig. Som sagt, lite svårt att sätta mig in i modet från 81. 
Kläderna är sydda i klassiskt snitt och kvaliteten är som vilken klon-docka som helst, men välsydda, så långt som kloner går i tygkvaliteter. Tillbehören är verkligen klon... Skorna är hemska i de flesta fall och väskorna ser billiga ut. Vet inte om alla seten innehåller en galge men den syns inte i några set så kanske inte. 


Exquisit Nr 1744. Omlottklänning i brun satin kantad med zigzag-band i vitt och brons. Till det en vit spetssjal. Skorna är samma modell som Barbie har i en del set från sjuttiotalet, med öppna sidor och hel front, men i brun plast och det tror jag aldrig Barbie hade. 


Top-Modell Nr 1703. En vardagsklädsel i snyggt snitt. Älskar färgerna i det här setet! Vårgrönt och rosa med lila ränder i kjolen. Allt är i en grovvävd polyester. Ärmlös blus med stor krage i rosa, randig kjol i rosa-grönt-lila-vitt och en grön kavaj till. Skorna är en chunky pumps i en snygg babyrosa färg. 


Classic Nr 1720. Den här tycker jag är lite tyrolerinspirerad. Lantlig dress. En vit blus i tunn polyester kantad med blombroderade band. Utanpå en västklänning med röd väst och svart kjol. Förkläde och sjal är sydda i ett blommigt svart tyg och sjalen är kantad med ett vitt fransband. Open toe-sandaletter till. Just de här är vita, men det kan finnas andra färger. Till det hela bär hon en vit korgväska dekorerad med rosa blommor. En galge följer också med, här vit. 


City-Chic Nr 1643. City cowboy. Jeans och rutig skjorta med ett par släta skor med klack och fyrkantig front. Jag vet att det här setet kommer med tillbehör i olika färger, för jag valde svarta skor och väska, men de fanns även med röda eller vita skor. 


City-Chic Nr 1619. För en dag med somrig shopping eller utflykt med picnickorg. Sightseeing på någon flashig ort kanske? Solgula shorts med knytblus och hatt i samma blommiga tyg. Gula open toe-sandaletter, vita glasögon och en kamera runt halsen. 


City-Chic Nr 1651. En av mina favoriter! Den här klänningen fanns i åtminstone två olika tyger och färgställningar men jag ville ha den mörka med röd/rosa/gula blommor. Så läcker! Överdelen kantas med en bred nedvikt volang och kjolen med samma volang. Ett par röda open toe-sandaletter och en vit korgväska, likadan som i Classic-setet ovan. Mitt set har en gul galge. 


International Nr 1676. Det här är en ryskinspirerad kostym med svart kjol och röd jacka i kosacksnitt med svarta kantband och ståkrage. En svart hatt på huvudet. Ett par röda chunky pumps och röd väska. De kan också finnas i svart, eller faktiskt vitt! Inte alls lika snyggt! Ett svart bälte i midjan kompletterar looken och ger dressen lite stadskänsla. 


Vet inte vilken serie det här setet tillhör, men det är snyggt! Lite marinkänsla över det med vita byxor och en stickad V-tröja i vitt-rött och svart. Kanske för en kryssning eller en dag på däck! 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katti - Fredag 19 april 13:35

2024 års Fashionistas skickar en flirt till Barbies tidigare och mest kända/älskade utgåvor. Great Shape vet jag inte hur älskad hon är, men hon har dykt upp både här och där, inte minst i Toy Story-filmerna och fått en nyrenässans. När Mattel så gjo...

Av Katti - Fredag 19 april 13:27

Superstar Barbie, superstjärnan. Näst efter debutdockorna på 60-talet är hon den stora stjärnan i Mattels Barbiearmada. Tribute-dockan blev en latina med Petite kropp och brunt hår. Den dockan jag har, är väldigt pixlig så man har svårt att få grepp ...

Av Katti - Fredag 19 april 13:17

Barbie fyller 65 år och Mattel dedikerade Fashionistas-dockorna från 2024 (©2023) till detta genom att inspireras av några av de mest ikoniska dockorna genom åren.  Fashionistas 215 är inspirerad av första Rockers med rosa topp strösslad med stjärn...

Av Katti - Fredag 8 mars 10:38


Det har nu gått tio år sen jag gjorde om Kattis Dolls-sajten med nya ansiktsfoton. Tio år!?! Logon säger just "Kattis Dolls 2014". Satt och tittade på ett av de nyaste inköpen och kände att jag ville samla dem, inte bara i bloggen under det röriga ko...

Av Katti - Onsdag 6 mars 20:29

Jag vet inte var namnet kommer från, men dessa går som Rainbow Groovy. Regnbågen förstår jag, men vad är groovy? Rutmönstret i den "oavslöjade" dockan? Det jag kan säga, är att jag hoppades få asiatiskan i serien, men hon verkar ha huvudrollen, med s...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards