Kattis Dockor

Direktlänk till inlägg 26 oktober 2015

titta, hon snackar - också!

Av Katti - 26 oktober 2015 15:07

Barbie har haft en del gimmicks för sig genom åren. Det är snurrande ballerinor, blinkande o blundande dockor med hjälp av olika funktioner, färgbyten och annat. Jag fick hem en Chat Divas i veckan o bestämde mig för att dra ihop ett inlägg om talande dockor. Jag äger ingen av de gamla sextio/sjuttiotalsdockorna som pratar. I alla fall ingen fungerande, så de skippar jag helt. Kan ju nämna i sammanhanget att Talking Stacey talade med engelsk accent. Det här inlägget är inte komplett på något sätt utan jag delar bara det jag har. 


Teen Talk Barbie var en stor nyhet när hon kom i början av nittiotalet. Man tryckte på en knapp på ryggen och fick henne att säga olika fraser, varav "Math is tough" som den som gjorde folk mest upprörda. Jag har ett par Teen Talk-dockor, en brunett jag köpt lös och en blond i kartong. Henne fick jag av min syster efter ett besök i Grekland. Hon talar grekiska o jag förstår inte ett ord. 

Teen Talk Barbie kom i flera olika versioner, inte bara med olika språk, utan med olika färg på hår och kläder. Det var mörka brunetter, ljusblonda tjejer, rödblonda och alla nyanser däremellan och svarta versioner. Kläderna varierade från olika pasteller i rosa/grönt, eller lila till starkare färger i svart och rött och kunde varieras i oändlighet, då de bestod av en massa olika plagg, alla färgmatchade. En enorm skillnad mot dagens hopsydda, tryckta och ofta ensidiga kläder! 


 

#5083 Teen Talk Barbie, 1991 

grekisk version


Teen Talk Barbie fick ett nytt ansikte också - kanske för att särskilja henne från vanliga Superstardockor, vad vet jag? Det finns ett fåtal olika dockor med detta ansikte, men alla Teen Talkers har det. 

 


Grekisk Teen Talk, förstår inte ett ord av vad hon säger!  


~~~~~~~~~~~~~~~


Det kom en docka efter Teen Talk, en blond eller svart Barbie klädd i denimkläder med gulddetaljer. Super Talk Barbie var namnet på dem. 


Googlade men hittade ingen "ägare" till de här. 


~~~~~~~~~~~~~~~

 

I slutet av nittiotalet kom datorerna att bli var mans egendom och med den utvecklingen gjorde Mattel en talande Barbie man kunde koppla in på datorn och interagera med. Hon kom med en CD-ROM att installera i din egen dator för bättre interaktion. Jag köpte en svart docka också men fick henne tyvärr aldrig. Eventuellt finns hon kvar hon tjejen jag köpte henne av, men jag har inte frågat på flera år. 

 

#17350 Talk with me, Barbie, 1997 

 





 

Barbie rör på munnen när hon talar. Jag har aldrig provat hennes funktioner, så för att demonstrera detta fick jag göra på ett annat sätt :) 

 

Barbie kommer med ett eget datorbord med stol där hon kan sitta o prata. Åsså är det skrattretande med dagens mått mätt, vilka datorkrav som ställs. 



~~~~~~~~~~~~~~~


Så kommer vi till anledningen till det här inläggen. Chat Divas. Det var Barbie, Teresa och Nikki som kom med varsin ljudanläggning. Min docka hade inte denna med sig utan kom till mig utan tillbehör. Man satte henne i en ställning med en kabel som kopplades in i i en kontakt i ryggen o på det viset kunde hon "prata" eller "sjunga" i högtalarna. Chat Divas har ett hårt skelett i ansiktet - där mekanismen för rörelserna finns. Huden är mjuk. 



 



 

Fick än en gång ta till verktyg, för att demonstrera munrörelserna.  

 

 Kontaktuttaget i ryggen.


promobild 


~~~~~~~~~~~~~~~

 

Barbie in the Dreamhouse - Talkin' Barbie

promofoto 


Under 2000-talet har det kommit flera interaktiva Barbiedockor, några du rent kan föra samtal med! De är kopplade till en databas med  ord och man kan ställa frågor till henne, så kommer det ett svar baserat på de orden. Många tycker det är läskigt med den tekniken i barnrum! 


Hello Barbie från 2015

promofoton

 
 
Ingen bild

Annett

26 oktober 2015 21:30

Fine dukker. Jeg kjøpte en blond og grønnøyd teen talk i Sveits. Hun hadde dessverre ikke klærne sine.

Katti

27 oktober 2015 11:25

Har nyligen sett den grönögda blondinen. Hon är jättesöt!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katti - Onsdag 15 maj 14:28

Blev lite surt när han äntligen kom. Sned i ansiktet. Huff. Syns tydligare i fotografier än live, men så är det.  Fashionistas 219 är en Slim Ken med svart hår och lite sneda ögon (jaja, inte bara trycket, han är asiatisk).  Blått/rosa/vitt till ...

Av Katti - Fredag 10 maj 19:50

Fashionistas 214 är en av dockorna som hyllar Barbies 65-årsjubileum. Den här tjejen är inspirerad av Twist'n Turn Barbie från 1967 (c1966). Promodockan hade en orange klänning under en mesh-jacka, men produktionsdockan fick en vit tröjklänning med t...

Av Katti - Torsdag 9 maj 16:17

Fashionistas 212 gav oss ett nytt ansikte, med samma leende som den vita versionen i F211. Ken här, är latino/AA, med en lockig undercut.  Han har en camo/batiktryckt top i turkost/blått/vitt med Los Angeles 01 tryckt på framsidan. Shortsen är syre...

Av Katti - Torsdag 9 maj 16:12

Med Fashionistas 211 presenterades Kens nya signatur-huvud. Samma frisyr som tidigare huvud från 2015/2016, men nu med ett stort och brett leende. Skönt att se en glad Ken igen. Det här är ju motsvarigheten till Millie Barbie.  Ken är även signatur...

Av Katti - Torsdag 9 maj 12:30

Fashionistas 220 är en stor (Broad), svart Ken med dreads. Han har även hörapparat. 220 bär en glad tröja med vågränder i gult och orange på vitt, till ett par ljusblå shorts och blå jelly-sandaler i ny modell.      HRH23 Fashionistas 220 - ora...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards