Kattis Dockor

Alla inlägg den 14 september 2013

Av Katti - 14 september 2013 19:56


Barbie har medverkat i en massa digitala filmer, varav en del handlar om platser där du hittar féer och sjöjungfrur. Fairytopia heter de om féernas rike. Bland alla féer har Barbie fått nya vänner och en av dem är Dandelion. Hon är vansinnigt söt och en av mina favoritdockor med sitt morotsröda hår och stängda leende. Ögonen är lila med orange och lila ögonskugga. Det enda jag inte gillar med dockan är hennes färgade ben. Det är dock enkelt åtgärdat med ett kroppsbyte, men det är ändå irriterande.  

Märkningen sitter i nacken. 

Dandelion

Copyrightår: 2004 


 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


#17174  Fairytopia Dandelion, 2004


Ansiktslista

Av Katti - 14 september 2013 19:25


Mattels avdelning Timeless Treasures gav ut en serie om fyra dockor under åren 2001-2002. Det var fyra hjältinnor ur sagoböcker för unga. Det var Fern från Min vän Charlotte (Charlotte's Webb), Jo från Unga kvinnor (Little Women), Heidi och Anne på Grönkulla. Dessa fyra tjejer gjordes med Stacies kropp som grund men fick ett nytt ansikte med stängd mun. Då Fern hade första numret i serien fick hon ge samlarnamnet åt ansiktsformen. Annars borde det kanske mer korrekt heta When I Read I DreamSom en parentes kan nämnas att många använder Fern som Ginny Weasley (Harry Potter) då hon aldrig gjordes som docka. 

Märkningen sitter i nacken. 


When I read I dream Fern

Copyrightår: 2000


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Charlotte's Web - Fern


 Little Women - Jo


Heidi

(i Staciekläder


Anne of Green Gables

(i Staciekläder) 


Ansiktslista

Av Katti - 14 september 2013 16:50


Jag är ingen supervän av de här dockorna. Tycker de ser billiga ut och känns ofta billiga. Dock föll jag för det faktum att hon var kvar i sin kartong och är klädd som indian. Indianprinsessa om man nu ska tro texten på kartongen. Den tyska texten. De har nog funnits i Sverige också men kanske under annat namn. GEGU står bakom henne och hon är tillverkad i Kina, vilket kanske ger henne en lite bättre status och kvalitet. Vet inte. 


Indianer Prinzessin, GEGU #443 3111

 

Jag vet också att det finns en uppsjö olika indiandockor, sålda på billoaffärer som Ö&B och Rusta. Eller ICA o Konsum för den delen. Det finns killar o tjejer. Om man får tro bilden på baksidan av asken, finns det åtta tjejer i just den här serien! Alla i rosa eller blått eller lila. Eller en mix av alla färgerna. 



Av Katti - 14 september 2013 16:39

Nä, tyska är inte alls nåt jag behärskar. Men dockorna är tyska. Plasty tillverkade Petra och Fred och här är en tidigare version av Petra än de som jag är van att se. Fred är densamma - fast han är blond! Hade inte en aning om att han fanns i blonda versioner förrän jag hittade den här. Vet inte om dockorna är från samma tid och om de hör ihop. Det finns ingen information att hitta nånstans. Har sökt. Petras värld är inte lika katalogiserad som Barbies. Vet inte ens från när de är. Åttiotal antagligen, men inget närmare än så. Jag tror dock att de tillhör olika årtal, med tanke på Freds foto på kartongen och det faktum att Petra inget har. Baksidan skiljer också, i det att Fred har en helbild, Petra ingen alls. 


 

Petra Brautboutique & Fred Bräutigam

Petra som brud och Fred som brudgum i vit kostym


 

PetraFred 

 

 Förutom det blonda håret, ser Fred ut som Petras pojkvän har gjort så länge jag minns. Eller så länge jag sett honom i kartong kanske jag ska säga. Han har också bytt utseende genom åren men det här är Fred för mig. Han är statisk och inte lika mycket kameleont som Ken. Blond med blå ögon. Alla jag sett (och som jag och döttrarna haft) sen tidigare, är brunhåriga. 


Petra har gröna ögon. Så söt!  

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards