Kattis Dockor

Direktlänk till inlägg 3 maj 2019

The Raider

Av Katti - 3 maj 2019 23:51

Jude Deveraux skriver kiosklitteratur, kärleksromaner. The Raider är en av hennes mest kända romaner som handlar om den vackra Jessica Taggert som är fascinerad av den maskerade hjälten som kallas The Raider - helt i Zorrostil. Däremot gillar hon inte alls Alexander Montgomery som hon anser vara en suput och drummel. Givetvis är Montgomery mannen som tar på sig masken och utför hjältedåd, vilket som vanligt ingen förstår. 



Mattel skapade ett dockset av denna roman; Jude Deveraux, The Raider. Barbie ser drogad ut i lådan. Hon bär en fantastisk klänning i blått och lila nyanser, chiffong o taft. Undrar vad Barbies drog är? Kärlek? Till Alexander Montgomery? För det är ju honom hon hänger på. Eller inte. Det var ju det där med bokomslagslooken...: 


Setet kom i en serie Mattel kallade Barbie Romance Novel Collection. Denna serie kom till slut att bestå av ett enda set, nämligen detta Raider-set. Nedan är Mattels promotionbild av det hela. De försökte skapa ett romanomslag av dockorna i kartongen, men den biten blev väl inte riktigt vad bilden här visade. Jag har inte setet i kartong, har inte ens Barbie, men har köpt Ken lös. Trots att han liknar en modell jag för mitt liv inte kan hitta namnet på (han som var snyggast i sin egen spegelbild) har jag alltid velat ha den här Kendockan. Ah, Fabio heter han. (Laurel to the rescue). 


 

Jude Deveraux, The Raider Barbie & Ken, foto Mattel


~~~~~~~~~~~~~~~


Jag köpte Ken av flera anledningar. Han har Tangos ansikte. Han har en kropp som ingen annan Kendocka... Förklaring kommer längre ner. Han har långt hår. Han har nån galen skugga i ansiktet som ska föreställa skäggstubb, men han ser mest smutsig ut... Då är Shaving-dockornas påmålade skägg mycket snyggare. Se längst ner i inlägget. Dock finns det andra tillverkare som inte heller har kunnat måla skäggstubb... Att det ska vara så svårt? 

The Raider. De har fått placera Ken lite snett och Barbie ännu snedare i kartongen för att få en bra vinkel på dem. Vad man inte ser här, är att Ken är kortare än Barbie... (inte mina bilder:)


B1995 Jude Deveraux - The Raider Barbie & Ken Set, c2003
Barbie Romance Novel Collection


~~~~~~~~~~~~~~~ 


Så. Då har vi kommit till The Raider Ken. Hans skjorta är helt öppen fram men nerstucken i de svarta byxorna. Den är fäst med dubbelhäftande tejp för att sitta kvar som Mattel har tänkt hans look. Jag tycker han påminner lite om en pirat med sina svarta byxor med bälte och silverspännet och stövlar i "skinn". 


 -

-

The Raider har också en lite simmig look med tunga ögonlock - åsså den där konstiga skuggskägglooken. Sängkammarögon? För mycket rödvin kanske? 

Ansiktet är Tango Ken, märkt 2001

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Och här är alltså anledningen till hans biffiga look: Han är gjord med samma kropp som Max Steel. Mattels svar på Action Man. Han är en kortare "docka" än Barbie och vädligt biffig. Ken har gigantiska nävar, i vilka Barbies små händer försvinner (i kartongen, de syns inte ens i bilden ovan). I den tecknade illustrationen på baksidan, ser The Raider att ha samma gigantiska nävar som Max Steel, så det är nog inte helt fel ändå. Ken har till och med samma stålblå "kalsonger" som Max Steel har här, vilket man kan ana ovanför byxlinningen: 


The Raider tillsammans med en gravid Midge. De hade kunnat härstamma från samma tidsera - om Midge haft en annan frisyr. Lite riddare och jungfru över dem, fast gravidmagen motsäger ju kanske just det då...: 


Raider tillsammans med en Tall tjej. Här syns det tydligt att han är kort i rocken. 

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Några skäggiga och en hårfager Kendocka från 90-talet: 

Shaving Fun Ken, Shave 'n Style Ken och Halloween Party Ken. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katti - Fredag 8 mars 10:38


Det har nu gått tio år sen jag gjorde om Kattis Dolls-sajten med nya ansiktsfoton. Tio år!?! Logon säger just "Kattis Dolls 2014". Satt och tittade på ett av de nyaste inköpen och kände att jag ville samla dem, inte bara i bloggen under det röriga ko...

Av Katti - Onsdag 6 mars 20:29

Jag vet inte var namnet kommer från, men dessa går som Rainbow Groovy. Regnbågen förstår jag, men vad är groovy? Rutmönstret i den "oavslöjade" dockan? Det jag kan säga, är att jag hoppades få asiatiskan i serien, men hon verkar ha huvudrollen, med s...

Av Katti - Tisdag 20 feb 21:00

Sprang på lite bilder från förra året och en docka som jag bara köpte för att sno hennes klänning. Steffi Love Tattoo Fun. Har inte fotat mer innehåll än det nedan så hur tatueringarna ser ut har jag noll och ingen aning. Tog en närbild av henne men ...

Av Katti - Söndag 18 feb 09:28

Defa Lucy i kamelfärgad kappa. Den här damen har brunt hår. Har ännu inte fått någon bra förklaring till vad "& Misil" betyder. Det är lite dåligt dokumentation kring de här dockorna, från början en halvkass klon i dålig plast och illasittande kläder...

Av Katti - Lördag 17 feb 20:25

Det var ju det där med Defa Lucy. Dockan som fått spott o spe genom tiderna, som en kass klon i dålig plast - ofta med pinnben och fula kläder. Under förra hösten hände något, då Defa Lucy fick ett uppsving med nya kroppar och framför allt nya kläder...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards