Senaste inläggen

Av Katti - 19 oktober 2019 21:44

Jag har en rätt stor flock hundar till Barbie och andra dockor och figurer. En hel del av dem har jag ingen aning om var de hör hemma. Barbies djurstall brukar vara bra dokumenterade, men när det kommer till andra dockor är det en djungel. En av dessa nedan har jag fått bekräftat vara Petras och de två återstående är Steffi Loves (bekräftat i mars 2020). 


~~~~~~~~~~~~~~~


Barbies Collie heter Turquoise eller Tabasco, beroende på var den såldes. Den såldes tillsammans med Western Fun/ Sun Charm-dockorna och har mexikanskt tema. Hunden har vita ben och gulbrunt huvud med något uppåtstående öron. Tungan hänger utanför. 


-

-

-

-

-

-

-

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Tre Två andra colliehundar, och en afghan: 

 -

Foto lånat med tillstånd av Zita Manoloudis 


~~~~~~~~~~~~~~~


Denna är mest lik Tabasco/Turquoise men jag har aldrig lyckats hitta nåt ID på den. Den tillhör Steffi Love! Ansiktet är slätare än Barbies hund och plasten är mjukare. Benen är gula. Huvudet är gult med mörka partier. Öronen är framåtriktade och tungan sticker ut något. 

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Foto lånat med tillstånd av Zita Manoloudis

~~~~~~~~~~~~~~~

-

Denna collie tillhör Petra. Huvudet på denna är något mindre än övriga hundar. Ansiktet är mörkbrunt med vita tecken och hunden har liggande/häng-öron. Benen är gula. Tungan syns inte. 

 -

 -

 -

 -

 -

Bild hittad på Internet vid nåt tillfälle: 

~~~~~~~~~~~~~~~


Slutligen denna öronlösa hund - lite osäker på vad för ras den här byrackan har (collie) Det är Steffi Loves afghan. Huvudet är gult med mörka partier, tungan sticker ut som på Barbies hund. Pälsen är ljusare än på hundarna ovan och benen är ljust gula. Får göra ett nytt inlägg med afghanerna vid tillfälle :) 

 -

 -

 -

-

Foto lånat med tillstånd av Zita Manoloudis

Av Katti - 19 oktober 2019 20:46

Sprang på de här förpackningarna när jag sökte nåt annat. De såldes på McDonald's i Canada om jag minns rätt. Kanske även i USA. 2003 var året i alla fall. Små Hall of Fame-jerseys med ett kort av spelaren att placera bakom tröjställningen. Tröjorna är i storlek så de passar Barbie om man så vill. 1:6. 


Jag fick fem stycken, fast det finns fler i serien och även flera serier. 

 

 

 

 

 

Av Katti - 14 oktober 2019 21:24

Så här kan det se ut i ett diskställ ibland. Ett gäng dockor och lite kläder som står/hänger o torkar bland annan hushållsdisk, efter att ha fått sig ett bad och utredning av håret. 


Crazy Doll Lady

Av Katti - 8 oktober 2019 16:58

Fick hem en av de små hemliga sjöjungfrurna. Höll tummarna att det var en svart docka, men icket. Fick en ljushyad. När dessa dök upp på Amazon första gången hade dockorna, var och en olika artikelnummer. Dockorna som väl såldes har bara ett sortimentsnummer. De kommer helt random i förpackningarna och dockan kan ha vilken färg på håret som helst, vilken sjöjungfrustjärt som helst och framför allt, vilken färg på snäckskalet som helst. 


Dreamtopia Surprise Mermaid, c2019

Ett sortimentsnummer: GHR66. 

 -

Lila hår och lila stjärtfenor sticker upp ur det mörkrosa snäckskalet. Anar ett gult axelband. Älskar just det huvudet med två tofsar. 

 -

 -

Rosa stjärt och lila fenor till gul överdel. 

 -

 -

Undrar vad det lilla numret på ryggen står för? Eller båda numren för den delen? M171 ser ut som ett ID-nummer, men det gjutna GHR67 är inte ens sortimentsnumret, så vad? Gjutformen till den speciella överdelen, med ett axelband kanske? Överdelen/bikinitopen är gjuten och målad och de har olika mönster. 

 -

Jag tycker hon har väldigt slarvigt målat hår. Och vad är de där strecken i ansiktet? Lim? Nåt annat? 

-

Av Katti - 8 oktober 2019 16:36

Här är de fem Fashionistas-kroppar vi ser hittills idag (inte medräknat protesen och Mtm i rullstolarna). Valde medvetet svarta dockor, då den atletiska modellen endast finns i en svart version ännu. 


Från vänster är de:

Original (flatfoot) c2015, Fashionistas 59 Tropie-Cutie
Petite (heel) c2015, Fashionistas 80 Cheerful Check
Athletic (flatfoot) c2018, Fashionistas 128 Good Vibes Only
Curvy (flatfoot) c2015, Fashionistas 105 block stripes
Tall (heel) c2015, Fashionistas 33 Fab Fringe
Av Katti - 8 oktober 2019 16:24

Den här dockan gav oss en helt ny kropp, som liksom bara smög in i Barbies värld. Inte direkt annonserad. Fashionistas 128 har en lite stabbigare kropp än de andra, med något mindre bröst. Tror hon är aningen kortare än en Original med rakare midja och en lite rundare mage. De raka armarna är lite mer muskulösa och mer detaljerade i musklerna än Original. Hon kallas Good Vibes Only, självklart för trycket på det rosa linnet i kamouflagemönster. Till det bär hon ett par blå shorts och gula tennisskor. På armen en vit klocka. Kanske den mäter puls? 

Håret är rakat i nacken (gjutet och målat) med afrokrull på toppen. Hon har den vida leendet från Chambray Chic, eller Alec som ansiktet kallas i samlarversioner. 


 

GHP98 Fashionistas 128 Good Vibes Only (Athletic), 2018 
Asst. FBR37

 -

 -

 -

Ny kropp/ny märkning: 

 -

 -

Skulle behöva frisera henne lite. Krullet är nog så yvigt. 

Det här ansiktet gör mig ofta så glad! Måste vara det vida leendet. 

Av Katti - 8 oktober 2019 16:11

Jag kan ju inte kalla det för gimmick, men hon hamnar ändå under den kategorin, med sin protes. Ännu ett fantastiskt koncept från Mattel i att inkludera olika. 

Fashionistas nr 121 är en "original" med två raka armar och i en underbar solbränd hudton och nougatbrunt hår, till Neysas ansikte. Hennes ögon är gröna och hon har röda läppar. Smyckena hon bär är ett par stora silverringar i öronen. Hennes kläder är en kort klänning i huvudsak ljust babyblått, med en v-formad front i vitt, rosa och mörkblått. Det som kanske är mest anmärkningsvärt på klänningen är volangerna i sidorna. Hon har ett par vita skor till det. 

Men som sagt. Dockan har en protes. Vet inte varför de gjort den i helgjuten grå plast med en hudfärgad fot? Är det för att accentuera att det är en protes? Känns inte riktigt som att en mänsklig protes hade varit gjord i grå plast? Eller grått nånting. Benet ger illusionen av att vara artikulerat, men det är lika stelt som hennes andra ben. 

-

 

FXL54 Fashionistas 128, Prosthetic Leg, c2018
Asst. FBR37

 -

 

 -

 

 -

Som vilken protes som helst, är den avtagbar. 

 -

 -

 -

 -

 -

Jag älskar hennes ansikte

Av Katti - 4 oktober 2019 10:10

Ett inlägg jag tänkt göra länge, men inte kommit till skott. Kunde ju passa bra nu då i samband med förra inlägget med bebisar i olika storlek. 

Insåg medan jag fotograferade dockorna, att en blivande mamma saknas. Ska ha en Steffi Love nånstans, men hon har gömt sig väl och jag hittade henne inte där jag var övertygad om var hon borde vara... Hon får ansluta sig till sina medsystrar senare. Dessutom har jag en annan version av Happy Family Midge än man kanske är van att se, men hon var den som var mest lättillgänglig och lättast att klä av till fotograferingen. 


Har eventuellt inte korrekta namn på dockorna, då de köpts lösa och i vissa fall nakna men jag kikade runt lite på Internet för att hitta de namn de borde ha. En del saknar sin mage och babyn, men jag har lyckats pussla ihop dessa till kompletta gravidmammor. 

 De mammor jag fotograferat hittills är fr v:

Fashion Corner Expectant Mommy x 2,

Susy the pregnant fashion doll,

Pregnant Judith och Midge & Baby. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Tänkte att jag börjar med den docka tjejerna hade när de var barn. Dock hade de den svarta versionen, och båda dockorna är trasiga och borta sedan länge. Det här är Judith. Som  de flesta graviddockor är Judith "fyrkantig". 

 

-

Judiths mage sitter fast med två "snäppen" i sidorna. Magen är helt löstagbar och bäddar för att försvinna i barnens lek. Benen på Judith är inte de bästa, fästena går lätt sönder. Plasten vittrar sönder i själva fästet. Som sagt, barnens dockors ben gick av och är en anledning till att de inte finns kvar längre. Huvudena, kläderna, magarna och bebisarna ska finnas nånstans, men har inte sett de små på länge. 


Vi lyfter av magen och avslöjar babyn inuti. En rödhårig, knubbig liten... flicka. Jag har sett färre babyflickor än pojkar genom åren, men exakt hur de är uppdelade vet jag inte. Man tycker att det kanske borde vara 50/50, men som sagt, min erfarenhet är fler pojkar. 


Judiths plattmage sitter inne i kroppen med något som närmast kan liknas vid en "fjädermekanism", den ploppar ut om man trycker till den efter att man tagit ut babyn.

 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Fashion Corner Expectant Mommy har getts ut med två olika magtyper: 

-

-

Oops, babyn kommer färdig med blöja.... Fast det gör den inte, den har nog bara varit kvar på babyn för att inte försvinna :D Två olika magtyper. Den tv har en lös gravidmage man snäpper loss med plattmagen som fjädermekanism, som Judith ovan. Dockan th har en mage som snurrar från gravid till platt och hålet innanför denna, rymmer babyn. Dock kan man inte snurra magen så länge babyn ligger i magen, utan man måste ta loss magen först. Den sitter väldigt löst med ett par piggar i sidorna bara och den jag har, släpper gärna när man snurrar den. 

 -

 -

Med plattmagarna på plats, ser dockorna likadana ut. 

 -

Den här magen sitter fast och är hopplös att få ut, tog en annan FC-docka med likadan mage för närbilden ovan. 

 -

 -

 -

 -

 -

Jag har ingen flicka av Fashion Corner-bebisarna, båda i det här fallet är pojkar. Får söka vidare :) 

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


Det här är Susy, som såldes i Sverige. Det finns en Petra som är exakt likadan, men med annan märkning på ryggen. Hon såldes mest i Tyskland och är svårare att hitta i Sverige. Susy/Petra har nog snyggast mage av preggodockorna (som inte är Mattel), men hon har nog fulaste lårgapet med ofantligt brett mellan låren. Hennes gravidmage går så långt ner mot benen, då den är större än de andra magarna ovan och det gör att hon får jättebreda höfter.  

 

 -

På Susys gravidmage sitter en pil som säger att du ska snurra magen åt det hållet och pilen är vänd åt andra hållet på plattmagen för att vrida tillbaks den. 

 -

Till höger i bild, magens vänstra sida, har ett litet "handtag" för att du ska öppna magen där. Innanför plattmagen ligger babyn, i det här fallet en flicka. 

 -

 -

Babymagen tar upp hela hålet i magen: 

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~~


Happy Family Midge var gravid vid ett par tillfällen. Det här är en tredje docka som heter "Barbie, Midge & Baby" och kartongen har ingen koppling till Happy Family Neighborhood. Kroppen, magen och babyn är densamma som Happy Family Midge har, men huvudet är Teen Skipper (samma som de svarta versionerna av HF Midge). Happy Family Midge har normalt sett Divas ansikte. 

Mattels graviddockor har snyggast profil, med mage och armar. Med de artikulerade ballerinaarmarna kan dockan hålla sig om magen och sedan hålla i babyn när den väl "fötts". 

 

 -

Den gigantiska gravidmagen sitter fast mot kroppen med två magneter och babyn ryms lätt i magen. Utan magen ser kroppen ut som vilken Barbie belly button-kropp som helst. 

 -

Några av de små Happy Family-bebisarna har inga blöjor/byxor så man får bestämma kön på barnet själv. Får man väl iofs även på de med byxorna, men de är "traditionellt" rosa eller blå. Baby Nikki hade rosa förstås när hon föddes in i familjen. Sedan fick Midge en baby med blå byxor som aldrig fick något namn. 

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2020
>>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se