Kattis Dockor

Alla inlägg under november 2020

Av Katti - 16 november 2020 10:25

Millie i metall... En ärmlös "spagetti strap"-klänning i rutig lamé med volang. Under den en ärmlös, vit t-shirt. Kanske det är modernt, vad vet jag? "Millie" är ovanligt söt i sitt blonda hår uppsatt i en hög knut på huvudet och sedvanligt blå ögon (rastertryck deluxe). Hon är en "original" med vänster arm böjd. 
Det rutiga lamétrycket är inte sytt som jag hade gjort det. Hade nog gärna letat henne i butik själv, för att få en snyggt placerat mönsteranpassning, men man kan inte få allt. SKorna är ett par grova sportskor, med tjock sula. Tjock. Hennes fötter är platta. 
Jag gillar hennes knut. Det bevisar att Millie kan vara söt, bara man ger henne en chans. 


 

GGHW56 Fashionistas 142, ©2019

 -

 

 -

2013 Millie 

 -

-

Av Katti - 16 november 2020 10:24

En av mina favoriter är den här tjejen med smilgropar. Många gillar inte hennes ansikte, jag avgudar henne. O med det där röda håret kan det inte bli fel! En regnbågsklänning till det och vi är Home Free. Underbar. 
141 är en Original Barbie med välvda fötter och två rakar armar. Hon är ganska solbränd under allt det där röda håret. Det händer ju ibland att även rödtottar lyckas skaffa sig en solbränna. Alla har inte en Whiter Shade of Pale som en kompis brukar säga. Hon har ljust bubbelgumrosa läppar och gulbruna ögon. Hennes faceup är väldigt pixligt så det är inte helt lätt att få grepp om det hela. 
Den blå regnbågsrandiga klänningen avslutas i fransar och med bronsfärgade boots till, ger det henne en westernlook. I öronen sitter ett par guldtrianglar. Jag hade gärna gett henne ett armband, men det är inte helt lätt att hitta ett guldarmband i den där kycklinggula färgen. 


 

GHW55 Fashionistas 141, ©2019

 -

 

 -

Ansikte: 'Dimples'/Violet 2018

 -

 -

 -

 -

-

Ansikte: ©2018 Dimples/Violet
Kropp: ©2015 Original
Armar: Båda raka
Fötter: Välvda för klackar


Av Katti - 16 november 2020 10:22

2020 års Fashionistas gav oss några samlarfavoriter igen. Många favoriserar Kira och jublade när denna långa donna syntes. Kira var under Barbies kompis-år synonymt med asiatiska vänner - och några indianer. Hon fösvann under några år, när Barbie introducerade Lea. Hur som haver. Det här är en Barbie. En lång Barbie. Hon har den långa kroppen och välvda fötter = extra lång. Jag har lite svårt att beskriva hennes hudfärg. Hon är svart, fast kanske latina. Det är ju helt upp till betraktaren. Jämfört med alla Nikki under 00-talet är hon svart. Håret är tvåtonat, i olika bruna nyanser och hennes läppstift har en naturlig ton i en aprikosrosa nyans. 

Hon har en kort grafitgrå klänning med mustryck och enfärgade holkärmar. Skorna är en ljus laxrosa känga med liten klack. Hennes högra arm är böjd. Glasögon är häftiga - kattögon till muströjan... Jag har lyckats lägga dem på ett bra ställe. Bara plastbiten sitter kvar runt armen där de fästes i boxen. Oops. 


 

GHW54 Fashionistas 140 (Tall), ©2019 

 

Ansikte: Kira 

Av Katti - 15 november 2020 20:13

En jättesöt Fashionistas med fräknar i hela ansiktet (och ett par extra spillda på hakan, ska nog inte vara där, men jag iddes inte redigera bort dem, jag har fräknar på hakan också så de får vara kvar där). Den här tjejen har den atletiska kroppen. Hon kommer i en skjortklänning i flera olika rutiga tyger (eller ja, olika tryck då). Hennes skor är vita och ger intrycket av att vara flätade. Flätat är även hennes gula armband (gjutet som en flätad ring). 


 

GHW53 Fashionistas 137 (Athletic), ©2019

 -

 -

2015 Smiley/Pizzazz


 -

 -

 -

-

Av Katti - 15 november 2020 15:34

Ännu en docka som många längtade efter. Tyuvärr kommer hon inte upp helt i allas förväntningar. De här fantasihåren är oftast nylon som är flygigt och oftast omöjligt att hantera. Men det är så läckert i alla unicornfärger! För enhörningar och drömmar går lite hand i hand. Hon har en oversize t-shirt/långärmad klänning i ljust rosa med tryck framtill som säger just Dream Often. Kanske kan dubblera som ett långärmat nattlinne. På de platta fötterna sitter ett par vita sportskor. Hon har ett par "kattglasögon" på huvudet. Dockan är en Curvy med Mbilis ansikte och raka armar. Hennes ljusrosa läppar matchar klänningen. 


 

GHW52 Fashionistas 136 - Dream Often, ©2019 


 

Mbili 2011 (Playline version)


-

Av Katti - 15 november 2020 15:29

Nästan alla samlare älskar denna docka, för hennes unika utseende. Vi har här en svart Petite Barbie med Carneval-ansiktet. Vad som är speciellt, är att hon har vitiligo, vita pigmentfläckar här och där. Dessa är målade utanpå hennes bruna hy så speciellt i ena handen ser det oerhört kladdigt ut, där färgen spretat ut sig. Vi har precis genomlidit amerikanska presidentvalet och i en av alla rösträkningslokalerna såg jag en svart kvinna i bild, med vitiligo. Hennes händer och underarmar var till största delen vita. Jag har också vitiligo, men på mig syns det ju inte så tydligt, med min bleka hudton, men eftersom jag är fräknig på, i princip hela kroppen syns det på sina håll. Barbie är inkluderande. 
Hon kommer klädd i en vadlång klänning i rosa-gula-blå-vita längsränder med höga slitsar till ett par vita basketkängor. Hon har en svart midjeväska runt magen. Det småkrulliga håret är uppsatt i en hög tofs mitt på huvudet. O det där ansiktet är så smittsamt glatt :) 


 

GHW51 Fashionistas 153, Vitiligo (Petite), ©2019

 -

 

 -

Carnaval 2003


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 15 november 2020 15:22

En uuuurtråkig Millie. Som jag dessutom lyckats köpa en dubblett av. Hennes kläder är rätt läckra så det får väl uppväga hennes, annars underliga uppsyn. Har ju en förkärlek för prickar. Bland annat. Den där Millie med ögonen som på en hammarhaj har allt annat att önska. Dessutom pixelansikte. Inte pixie, det hade varit fint. Pixlar, varenda en syns. Nåja, det åt sidan så tar vi ett nytt andetag. 

Barbie är alltså en Millie, med öppen mun, originalkropp med böjd vänsterarm. Kläderna är tvådelade, halleluja! Det är en vit kjol med stora svarta prickar och en svart top med vita miniprickar och "diamanturskärningar" med rosetter mellan, kantat med rosa tråd. Skorna är också rosa och hon har välvda fötter så skorna har höga klackar. Hon har också ett nitarmband i "guld" som enda smycke. 


 

GHW50 Fashionistas 134 - black/white polkadots, © 2019

 

 Millie 2013


 -

 -

-

Av Katti - 15 november 2020 13:55

En liten överraskning. I många år har samlare klagat över att vi inte har några asiatiska killar. Nu har vi tre. Eller egentligen fler, med indiska Ken-dockorna, men de säljs bara i Indien. Japan Ken är den första och sen har vi fått två Fashionistas. Den här killen har lila hår och det är troligtvis limmat på huvudet, som en peruk. Ett sätt att snabbt kunna ändra en gjutform/frisyr antar jag. Han är Slim, dvs har den mindre kroppstypen. Som så många andra av Fashionistas har han en kakofoni av färger och mönster i kläderna. Två skotterutiga tyger till denim i skjortan - allt tryckt förstås. Ärmarna är trekvartslånga och ger intrycket av att vara uppvikta, men de är sydda så. Till den bär han ett par svarta "denim"-jeans och svarta snörkängor. Han har ganska blek hy och bruna ögon. Ska bli intressant att se vad Mattel gör med det här ansiktet framledes. 


 

GHW70 Fashionistas 154 (Slim), ©2019

 -

 

 -

Ken 2019 - Asian 'wig' 


  

-

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards