Kattis Dockor

Alla inlägg under februari 2019

Cap

Av Katti - 8 februari 2019 11:57



Av Katti - 7 februari 2019 13:04

Frågan uppkom om id på en docka o jag gick till bloggen för att leta fram bilder. Hade visst inte lagt upp dem så här kommer de. De är Mini Chou Chou Birdies från Zapf Creations. Små söta tjejer med "stickad" ugglemössa och en uggla som kompis. Dockorna har insatta "glasögon" (glas som i akryl förmodar jag) och har olika ansiktsuttryck. De jag har, kommer klädda i en enkel klänning med tryckta tygdelar med ugglemotiv och UGGs med mönster-"stickad" överdel, (UGGlorS). Vet inte hur många olika det finns, men jag har då sett minst nio olika. 


 Chou Chou Birdies Sunny och Christie, c2014



~~~~~~~~~~~~~~~


 Sunny i apelsingult


~~~~~~~~~~~~~~~


 Christy i jordgubbsrött


~~~~~~~~~~~~~~~


Zapf Creations står bakom bland annat ChouChou och Baby Born och Mini-versionerna av dessa. Mina två Mini Chou Chou är kvar i sina i boxar så jag har aldrig kunnat jämföra bilder med andra barndockor (till Barbie). Många använder Mini Baby Born till Barbie, då den är ungefär i samma storlek som Heart Family-barnen, men den är ju egentligen gigantisk som baby. De här tjejerna är för stora i skala mot Kelly eller Evi, men kan ändå funka som lekkamrater till dem. Jag föll mest för deras uggle-tillbehör. 

Av Katti - 7 februari 2019 10:00

Den här tjejen har jag absolut inget namn på. Hon är en blond Raquelle i rutig klänning.... Ehhhhh. Ja. Vad jag inte heller förstår, är varifrån hennes varunummer kommer. Det ligger helt utanför de andra dockorna i samma serie. Från FXL, via FYB till GBK? Kan ha varit tänkta till nåt annat kanske? Återstår att se när det fortsätter. 


Fashionistas #113 har originalkropp med två raka armar. Hon är lite lätt solbränd med gyllene hår. Ögonen är gröna och hon har läckert röda läppar. Hennes klänning är kortärmad, utan axlar och som de flesta andra, mitt-på-låren-lång, dvs kort. Den är skjortskuren nedtill och skotterutig i rött, med lite tryck på. 59, Love o hjärta, stjärnor o en hamburgare(!). Skorna är svarta kängor vi sett på andra Fashionistas tidigare. Enda accessoar är ett brett guldarmband. 

Min docka har fått hakan tilltryckt så den är platt nedtill. Ser konstigt ut. Kanske går att fixa med lite hett vatten?Plast brukar kunna gå till sig, men frågan är om det bara gäller den hårdade plasten i händerna? Man kan få tillbaks mycket av originalet på tuggade händer, genom att värma upp dem ordentligt i hetvatten. Plasten går tillbaks till ursprunget så gott den kan.   


 

GBK09 Fashionistas 113, 2018

 -

 -

Ansikte: 2010 Raquelle 

 -

 -

 

 -

 -

-

Av Katti - 6 februari 2019 10:00

Ännu en tjej utan officiellt namn, men L'ubo gav mig i alla fall "Saved By The Bell" - och jag antar att det hänvisar till hennes klockformade ärmslut? Nr 104 är en Millie med stängd mun, klädd i schakrutig kjol till en bubbelgumrosa topp, just med klockärmar. Glasögonen täcker hennes blå ögon. Munnen är sned.... Man kan ju tycka att det ger henne ett lite busigt intryck så jag får låtsas att hon är full-i-fan, i stället för att irritera mig över att den sitter snett. Som alla andra Millie-Barbie är hon blond, med bena på sidan - av huvudet. Hon har givetvis originalkroppen, med två rakar armar. Hon har välvda fötter i ett par gula skor med vristrem. 

Förutom det där sneda leendet gillar jag henne! Jag dras med till Millies stängda mun, än den öppna. 


 

FXL44 Fashionistas 104 Saved By The Bell, 2018 

 -

 

 -

 -

 -

Under glasögonen satt ett skydd mot färg och märken. Kan dubblera som svarvglasögon! 

 -

Kattglajjer

Av Katti - 5 februari 2019 12:00

Sist, men inte minst, är de sex äldsta systrarna bland De 12 dansande prinsessorna - i Barbiestorlek - alla med olika hud- och hårfärg och dito klänningar. Tre av dem (mig veterligen) finns dessutom i en annan hudfärg, än den de kommer med i original. Ashley är svart normalt sett, men finns i en ljushyad version. Edeline är solbränd med rött hår, men finns även hon i en ljusare hudton där håret är aningen mörkare om jag sett rätt. Den tredje är Fallon och hon har mer guldblonda lockar och lite ljusare hy. Alla tre dockorna har sålts i Asien och jag har aldrig sett dem, annat än i bild. 

Systrarna är Ashley 24 år, Blair 22 år, Courtney 21 år, Delia 20 år, Edeline 19 år och Fallon 17 år. 


 -

Jag har två av sessorna i kartong. Köpte de två jag gillade mest när jag såg dem på Barnens Hus för en massa år sen. Oj, vad jag saknar alla gamla leksaksaffärer. Barnens Hus har gått i graven för många år sen, Toys' r Us är på väg ut, även i Skandinavien. Nåja, det var en tråkig parentes

Blair och Edeline


~~~~~~~~~~~~~~~


J8902 Ashley

Hon finns även i en ljushyad variant - som jag SÅ vill ha. 

 -


J8903 Princess Blair, 2006

- "the fairest of them all". Lite Snövit över henne :) 

-


J8904 Courtney, 2006

 -


J8906 Princess Delia, 2006

 -


J8907 Edeline 

Finns också i en ljusare hudton. 

 -


J8905 Princess Fallon, 2006

Hennes variation har ljusare hy och ljusare hår, ännu guldigare.

 -

Av Katti - 4 februari 2019 12:00

Åsså de tre yngsta, trillingarna Janessa, Kathleen och Lacey. De finns som vit eller svart version. Jag har bara en av de svarta tjejerna, tyvärr. Lacey är den yngsta trillingen (o den som borde vara Shelly/Kelly) som gillar att tillbringa tiden med storasyster Genevieve (Barbie). 


Trillingarna har Shellys huvud - o säkert överkropp, till en stor bumling till plastunderkjol. Benen är fastfrusna i en ballerinapose, i kjolklumpen. De kommer också med en varsin ställning, med ett hål där man stoppar ner en av de gjutna skorna/piggarna så hon kan snurra.  


 -

 -

~~~~~~~~~~~~~~~


J8898 Princess Lacey AA, 2006
Asst. J8897


~~~~~~~~~~~~~~~

 

J8994 Princess Lacey, 2006

 -



J8895 Princess Kathleen, 2006

 -


J8996 Princess Janessa, 2006

 -

~~~~~~~~~~~~~~~



~~~~~~~~~~~~~~~



~~~~~~~~~~~~~~~


-

Av Katti - 3 februari 2019 12:00

Tvillingarna Hadley och Isla är de näst yngsta syskonen i skaran och de fanns i svart eller vit version. De svarta köpte jag i box och de vita tvillingarna kom i en stora loten jag hade turen att få tag i. De saknar en av pinnarna till sin ställning och säljaren hittade tyvärr aldrig de delar som saknades. Vill jag att de ska dansa, får jag köra ett par i taget, men eftersom jag gärna vill ha kvar de svarta i kartong blir det lite problematiskt ändå. 


De här tjejerna är lite kortare än Barbie och deras ben är fastfrusna i en ballerinaposition med gjutna skor och remmar, målade i matchande färger. De har lite olika färger och toner i både hår och kläder och matchar varandra. Den gröna tar upp lila toner i klädsel och skor och den lila tvärtom. De har skruvlockar i håret och ballerinaarmar.

Isla & Hadleys ansikten är likadana och mig veterligen, de enda dockorna som har dem. 




~~~~~~~~~~~~~~~


 En suddig bild på lådan, vet inte varför jag inte fotade om den...

J8890 Princesses Isla & Hadley AA, 2006

 Hadley AA

 Isla AA


~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Princesses Isla & Hadley, 2006

Isla

Hadley

 -

De helgjutna benen med målade skor.


~~~~~~~~~~~~~~~



Av Katti - 2 februari 2019 12:00

Barbie spelar Prinsessan Genevieve som är den sjunde systern i filmen om de 12 dansande prinsessorna. Skomakaren Derek kommer förbi med skor till alla sessorna som inte gör annat än dansar och dansar och dansar. Kanske bra då, att Genevieve hittar just en skomakare som blir hennes prins, för evigt. 


Dockorna har getts ut i flera versioner. De här har en kjol som snurrar och lyser upp. Man trycker på en knapp på baksidan av benet... 


Urklipp från baksidan på svarta versionen av tvillingarnas box. 

 -

Barbie som Prinsessan Genevieve: 

J8888 Princess Genevieve & Twyla AA, 2006

 -

K4196 Princess Genevieve & Twyla, 2006

 -

Twyla som ornament, ett hänge med guldtråd.

 -

 -

 -

 

Har inte provat knappen på hennes vad, men antar att den gör att kjolen snurrar. På insidan låren sitter batteri-luckan. 

~~~~~~~~~~~~~~~


Derek

J8891 Derek, 2006

 -

Ansiktet gjordes till den här prinsen, men förekommer en gång till. 


Promotionfotona visar honom med ett annat ansikte, tror att det kan vara detta

Foton Mattel

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards