Kattis Dockor

Alla inlägg under december 2018

Av Katti - 19 december 2018 12:05

Det finns ett fåtal riktigt mörka dockor med Nikkis ansikte (Adria/Desiree/Nikki) och jag fick chansen att köpa en David's Bridal Eternal Barbie så nu är hon min. Tror inte hon är den allra mörkaste versionen av dem, men hon är i alla fall betydligt mörkare än Nikki, Artsy och även Desiree. David's Bridal är ett företag som tillverkar brudklänningar  (och andra festkläder) och de har även fått sätta namn på några Barbie-brudar som såldes exklusivt i deras butiker. Jag har ett par brudnäbbar i samma serie sen tidigare. Hennes brudnäbbar: 


H1706 David's Bridal - Eternal Barbie, 2004




~~~~~~~~~~~~~~~


Eternal Barbie har rotat hår i två nyanser, svart med kastanjeslingor och några lösa lockar som faller ner mot bröstet. Pärlhalsband och dito pärlor i öronen. Hennes ögon är vackert nötbruna med grå skuggor och en smakfull nyans på läppstiftet. 


Broderierna på livet har delvis blå slingor. 

 -

Ursnygg drapering av kjoldelen. 

En bukett röda rosor. 

Ett par vita sandaletter avslutar det hela. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Dockan är en Silver Label, dvs upp till 50 000 tillverkade exemplar. 


Texten på baksidan av lådan: 

-

-

Av Katti - 14 december 2018 20:15

I Can Be-serien växer. Barbie har haft en brokig karriär, här är hon husbyggare. Givetvis lockade huset, Barbies Malibuhus i byggklossar. Lockade mer så än dockan, som är en vanlig Millie i coola kläder. Jag saknar jeansen. De riktiga denimjeansen dockorna hade förr. Jeansen här är i tryckt jersey och har inget liv, de är enfärgat blå. Reflexvästen är cool, men reflexbanden är vanliga silverband, utan reflexverkan. Det är rätt dyrt material så jag förstår den genvägen, men det hade varit supercoolt (som barnbarnet säger) att ha riktiga reflexband på varselvästen. "Under" västen bär Barbie en enkel vit t-shirt. Jag glömde faktiskt kolla om västen var separat, men jag tror det sades så. Hennes verktygsbälte är helgjutet i orange plast. GAH, vad jag saknar separata delar (som Ringaren i Notre Dame exempelvis hade). O givetvis har byggar-Barbie en rosa hjälm. 

Jag har ett par grejer/docka sen innan i samma bransch. Arkitekt Barbie och Kens ritbord. 


FCP76, I Can Be - Builder Barbie, 2016

 -

 -

 -

 -

 -

 -

MEGA Construx kallas bitarna, eller MEGA Bloks som Barbies "byggbitar" heter. 

Bygg upp dina drömmar med Barbie!

Snabbt och enkelt byggsystem.

Av Katti - 13 december 2018 21:15

Den sista Fashionistas den här omgången är en Petite Christie! Första gångerna hon sågs i bilder funderade folk om hon hade Superstar Barbies ansikte, men det var alltså Christie från 1987. Också ett kärt återseende för många. Sen kan man bara hoppas på att ansiktet sitter på rätt ställe. Sättet det appliceras idag gör att allt kan sitta hur som helst. Munnen är helmålad med en vit applicering som tänder. Förr målades läpparna på annat sätt och tänderna såg bra ut. Idag sitter de lite hippsohajso, med den "stickersapplicering" som används. 

Meow Mix kallas hon och det beror givetvis på alla kissekatterna på den röda klänningen. "Christie" har ett blyertsfärgat diadem i formen av ett par kattöron och på fötterna sitter ett par cremefärgade skor. Hon är lite solbränd i hudtonen och har gröna ögon. Håret är rotat i två bruna toner. 


FJF57 Fashionistas 97 - Meow Mix (Petite), 2017

 -

Christie är tillbaks! 

 -

 -

 

 -

-

Av Katti - 13 december 2018 21:00

I Urban Camo såg vi Teresa återvända igen, den här gången med en kurvig kropp. Dockan jag fick tag i är lite vindögd men rätt söt ändå. 

Hon kommer klädd i en kort klänning med volangkant, i grönt/lila/blå/rosa kamouflagemönster. På fötterna sitter ett par via high tops. I öronen har hon ett par stora, "vridna" guldringar. 


 

FJF54 Fashionistas 94 - Urban Camo (Curvy), 2017 

Teresas ansikte  

 

 -

-

Av Katti - 13 december 2018 20:00

Fashionistas-serien gav oss en svart Skipper. Eller tja. Ansiktet är numer Barbies men det introduceras som Dreamhouse Skippers. Hon har sedan fått ett nytt ansikte så Barbie fick behålla det här. Söt som socker och inte minst i svart version. Klänningen är sydd i lila spets. Tack o lov gav Mattel henne rosa läppar - som matchar skorna o inte liklila som lätt hade kunnat ske för att matcha klänningen. Ett par solglasögon toppar det hela. Hon har ljuvligt lockigt krusafro. Det har blivit vanligt idag, tack-o-lov! Kul med olika frisyrer och att de svarta tjejerna inte alla har rakt o blankt hår, utan trassligt svintohår, som nån kallade det. Living Lace Barbie är en Petite med fötter för höga skor. 


 

FJF53 Fashionistas 93 - Living Lace (Petite), 2017

 -

 -

 -

-

Av Katti - 13 december 2018 19:45

Den här tjejen var jag på o av, på o av om jag ville ha, eller inte. Men hon är rätt kul med sitt sagohår i blått och lila - och den där toppen med den bevingade enhörningen är ju inte fel. Pegahorne? Unisus? Äh. Pegasus har vingar o en enhörning har ett horn i pannan. 

Fashionistas Nr 88 heter Unicorn Magic o hon är lite magisk. Hade kunnat vara mer magisk med snyggare ansikte, alltså faceon. Ansiktsformen är OK - hon har samma ansikte som den blonda flockade tjejen från förra året, Chic in Chambray. Men hennes ögon sitter en marsresa från varann. 


FJF48, Fashionistas 88 - Unicorn Magic, 2017

  

Av Katti - 12 december 2018 13:16

Som jag väntat på att få tag i droider - o speciellt de här två! R2-D2 och BB-8. Dotra höll på satt slå in paket till barnbarnet när hon passade på att visa mig, meddelst Messenger vad de köpt o jag hade knapp hunnit läsa klart meddelandet förrän bilen var ute ur garaget o på väg mot Rusta. 99 pix styck kostar de. Går ju bara inte att inte slå till. Tur nog fanns det flera kvar så jag fick tag i en av varje. Inlägg kommer senare, med fler bilder. 

Har länge, länge tittat på en BB-8 på vår lokala leksaksaffär men det är nån mekanisk leksak med diverse blipp-o-blopp-funktioner o den kostar nästan femhundra spänn o det lägger inte jag på en accessoir.... 

Önskar bara att de hade haft Yoda också. 



Av Katti - 12 december 2018 12:45

En efterlängtad tjej. Rockstar Glam. Tuff. Snygg. O fantastiska promobilder. Jag fick en rätt OK version av henne så jag är nöjd. Nr 87 har rotat i bland annat gult! Knallgult hår. Hon är stencool. Eva har bytt kropp på sin till en MtM o den är så snygg! 

Rockstar Glam kommer i en mörk denimtryckt jerseyklänning med "Los Angeles 1959 World Tour" tryckt framtill, kring en röd ros. Ett par svarta skor på fötterna och ett par silverfärgade solglasögon kompletterar henne. 


FJF47, Fashionistas 87 - Rockstar Glam, 2017 

Dayas ansikte.


Los Angeles 1959 World Tour. 1959. Det var då Barbie släpptes jorden runt. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards