Kattis Dockor

Alla inlägg under augusti 2018

Av Katti - 5 augusti 2018 10:00

Många samlare blev förväntansfulla när promobilderna för 2018 års Fashionistas dök upp och den här tjejen avslöjades. En albino med jätteafro och fräknar. Hon har ett nytt ansikte för i år, med en bred näsa och stort leende. Kommer att funka i vilken mörk hudfärg som helst. Hon har ljust blå ögon med mörkare kant ytterst. Jag beställde två på en gång och höll tummarna att en eller båda skulle vara fina i ansiktet. Gick bra :) 


Hennes kläder är en mix av kontor och sport. Toppen är en klarblå metallic sportjersey med ett stort B på framsidan och vita ränder på ärmarna. Lite cheerleader över den. Kjolen är slät och mitt-på-låren-lång i röda och marinblå skotterutor på vit botten. Hon bär en vit klocka som enda smycke och ett par vita och skyhöga platåpumps med bollar (kanske för att återknyta till cheerleaderstuket?). 


Varsity Plaiditude - hur översätter man det. Namnen på dem leker alltid med dockans utformning och stil. Varsity har med universitet att göra - och det är hennes skollagströja - och skoluniformskjol. Plaiditude. Ja, en mix av attityd och skotterutor. 


FJF51 Fashionistas 91 - Varsity Plaiditude (Petite), 2017


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -


Huvudet är märkt c2017 

-

Av Katti - 5 augusti 2018 09:30

Det här ska vara Wear Your Heart, inte den som Mattel gett namnet i sin shop, dessutom med fel nummer. De har noll koll och inga efterkontroller förekommer. Även denna har fel nummer på deras sida... *skakar på huvudet* 


Vad som är klart är i alla fall att Nr 81 är en Petite Kira, klädd i en blå denimblå klänning med pixeltryckta hjärtan utanpå en vit t-shirt. På fötterna sitter ett par snygga högklackade skor med "remmar" över foten. I öronen sitter ett par enkla silverpluttar ('studs'). 

Nackmärkningen är densamma som de gamla Oriental/Miko/Kira-dockorna medan ansiktet i sig har slätats ut - förmodligen för att stickersmaskinerna som lägger på ansiktet ska göra ett "enklare" jobb.... Den här tjejen har i alla fall på ansiktet någorlunda rätt plats. Tog mig lite tid att hitta en där läpparna satt på munnen. Att det ska vara så besvärligt att hitta en man kan titta på utan att bli yr. Synd på så vackra praliner. 


Nr 81 har rotat hår i flera nyanser i brunt och blont, med mittbena. Hennes ögon är bruna och läpparna lackröda. Hon år väldigt söt! 


FJF46 Fashionistas - 81 Wear Your Heart (Petite), 2017


 -

 -

Stora 8-bitars pixlar i hjärtana.

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 4 augusti 2018 22:30

Prêt-a-Porter. Som vanligt kan man inte skriva rätt tecken i bloggen. Ett franskt a går bara inte. Jag tyckte de här seten var så ofantligt dyra när de fanns att köpa i butik. Har nån enstaka klädpack från nittiotalet. Många av dem såldes bara i Europa och är inte så lätta att hitta idag.

Idag har har en viss förkärlek för folkdräkter, pyjamaser/nattlinnen med Barbietryck, Disneytryckta kläder, poptryck såsom Coke o annat, regn- och vinterkläder av olika slag, och inte alldeles nödvändigtvis i den ordningen. En kompis sålde hela serien av höst/vinterkläderna i en smäll o jag kunde ju inte låta bli. Delar av det har jag, men nu är det ju oöppnade kartonger o det är lite roligare för en vill-veta-allt-om-allt-nörd som jag. Det är fyra olika set i serien, i en mix av former och färger och material. Från tiden då det var kvalitet i det Mattel gjorde. Vävda kläder, infärgade mönster på tyger avsedda för det de ska förmedla, inte tryckta på nån billig polyesterbomullmix med tryckta sömmar och knappar. Nej då, allt är sytt och fållat, kantat och matchat med halsdukar, hattar och hattar - och skor i separata påsar. Inget är nitat med små plastnitar som far överallt när man försöker ta bort dem. Det är, om man så önskar, förslutningsbara boxar, inte en pålimmad plastbubbla. *saknar gamla tider* 


10763 Prêt-a-Porter, 1993


10764 Prêt-a-Porter, 1993


10765 Prêt-a-Porter, 1993

 

10766 Prêt-a-Porter, 1993

 

Asst. 10767

Av Katti - 4 augusti 2018 22:00

Söta, det är bara förnamnet på tokidokis figurer Donutella och Donutina. De låg i en reakorg och vem är jag att gå förbi dem utan att nosa på dem - o kanske köpa dem? Väntar sen flera evigheter på mina tokidoki Barbie. Har Bastardino som hör till 2011 års tokidoki Barbie, men henne får man titta på baksidan på en av Jupiters månar efter. Då var det enklare att få tag i Platina-utgåvan av den nya versionen. Det är bara det att de ligger hos en kompis i USA... Nån dag. Under tiden får de här två sötnosarna stå till tjänst mot sötsuget. 



Av Katti - 4 augusti 2018 17:05

Vad är det för Harry Potter? frågade barnbarnet en dag o pekade på nyckelringen med en Hogwartselev. Det är Neville. Han tittade frågande på mig. Ja, det är han som gett namnet till farmors hund. Han skakade lite på huvudet. Konstigt. Hemma hos mamma har han sagt, Det är fuskigt att du har en sån Harry Potter. Mamma har just Harry. De kommer ur små blindbags. Eller boxar med blindbags. Funko Mystery Minis. De stora PoP!-figurerna köper man högst medveten om vilken figur det är, men de här är en ren chansning vem man får. Jag hade väl lite tur då som hittade McGonagall. Hon är en av de sällsyntare. Det är inte Hermione. Vi köpte dem ur en skrot-o-utförsäljningskorg på GameStop tidigare i sommar. Givetvis ville jag ha Snape men han finns inte ens i de här blindboxarna. 


Hermione Granger 1/6


Professor McGonagall 1/72


Rubeus Hagrid 1/12


Baksidan på boxen.


~~~~~~~~~~~~~~~


Neville Longbottom på nyckelring. Han blir så baktung och felproportionerad med nyckelringen att han inte kan stå själv. 

~~~~~~~~~~~~~~~


Ett par pennor med Harry och Ron. Så söta! 

Av Katti - 4 augusti 2018 10:00

Hermione Granger. Den magiska trion är komplett. Harry och Hermione har alltid funnits i olika serier, den som synts minst i trion är ju Ron. Mattel hade kunnat göra så många fler karaktärer ur serien, som Draco, Neville, Luna, Snape, glöm inte Snape! och alla hade sålt som smör. Hermione är klädd o Gryffindors skoluniform, med stickad slipover över en vit skjorta... Mowahahaaa. Jojo. Tryckta som alla andra med en krage fastsydd runt halsen. Liksom Ginny, bär hon en plisserad kjol, grå strumpor och rejäla Mary Janes. Trollstaven är också lik Hermoines ur filmerna, om än i livlös enfärgad plast. 


FYM51 Wizarding World Hermione Granger, 2018

-

Fräknar på näsan, men kanske inte så buskigt hår som Hermione i böckerna har. Dock är hon väldigt lik Emma Watson som 12-åring. 

-

-

-

-

-

-

-

Av Katti - 3 augusti 2018 20:30

Den här fröken är efterlängtad bland Potterfansen. Ginny Weasley, Rons lillasyster och det som senare blev Harrys stora kärlek. Ginny hade en viktig roll i andra boken och filmen så det är inte mer än rätt att hon får vara med som docka också. Ginny bär samma Gryffindor-uniform som pojkarna, fast med en plisserad kjol i stället för svarta byxor. Till kjolen ett par grå knästrumpor, i vävd grå jersey (inte bara tryckt färg).

De har missat några detaljer med Ginny. Hon har sin bena på vänster sida, inte i mitten. Gryffindors slängkappor har rödfodrad huva, det har de missat helt. Men de har fått dockan lik Bonnie Wright som spelar Ginny, om än inte samma nyans rött hår som Bonnie har. 


FYM53 Wizarding World Ginny Weasley, 2018

 -

Hon är väldigt lik sin filmversion, men vad har hänt med hennes hår? Antagligen har det inte suttit fäst på rätt sätt i boxen, så resan hit har gjort att det flugit vilt omkring och fastnat i en vindrufsigt yrande frisyr. 


 -

 -

 -

På fötterna sitter ett par svarta Mary Janes i lite kraftigare modell. 


-

Av Katti - 3 augusti 2018 19:30

Minerva McGonagall, Professor på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom i ämnet Förvandlingskonst (GAH, vad jag har svårt för de svenska översättningarna!). Vem vet hur gammal hon är? Vem vet hur gamla trollkarlarna o häxorna kan bli? Ingen som vet, ingen som vet. Eller ja, hon är född den 4 oktober 1925. En häxa i sina bästa år är hon i alla fall och ses alltid bära grönt. Hennes trollkarlskappa är smaragdgrön, i böckerna. Dockversionen av henne bär en mer dov grön nyans, med en svart klänningsfront isydd framtill. (GAH, ska det vara så svårt att sy den i två delar - kappa, klänning??). Den hellånga "kragen" är sydd i ett mönstrat tyg. Hon bär det flertonade håret i en hög knut på huvudet - o frågan är hur hennes vidbrättade häxhatt med plymen ska kunna sitta där också? Hatten är liksom Dumbledores, gjuten helt i ett stycke, men är rätt lik filmoriginalet. 


FYM55 Wizarding World Minerva McGonagall, 2018

Prototypen på baksidan har en mer intensiv grön färg på kappan, mer likt det smaragdgröna man läser i böckerna. 

Så likt Dame Maggie Smith som spelar rollen som MacGonagall. 

 -

 -

 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards