Kattis Dockor

Alla inlägg under augusti 2018

Av Katti - 17 augusti 2018 13:15

Kikade över min lista på Dolls of the World o insåg att jag inte lagt upp bilder på den vackra Goddess of Wisdom. Hon har varit en av mina grails men nån gång i vinter/vår fick jag till slut tag i henne till ett överkomligt pris. Goddess of Africa var första dockan att ha detta ansikte, men de här grekiska gudinnorna fick också samma. Goddess är ett fantastiskt ansikte som funkar i alla färger. Så vacker och ett av mina favoriter. Ävenså den här dockan. 


Goddess of Wisdom är den tredje och sista dockan i gudinneserien, efter Goddess of Beauty och Goddess of Spring. Den senare ligger hos en vän och väntar - i evigheters evigheter. 


Goddess of Wisdom ser verkligen ut som epitetet av grekiska gudinnor som man tänker sig att de gick omkring i Olympen. Böljande shiffong och guldplisseringar. På ena armen sitter en uggla, symbolen för kunskap. 


28733 Goddess of Wisdom, Third in a Series, 2000
Classical Goddess Collection
 

 -

Av Katti - 17 augusti 2018 12:45

Så fick jag då äntligen hem henne! Så många o långa o krångliga turer det varit att få henne i handen. Borttappade avier och noll påminnelser. Returnering av redan tullat paket. Galen konversation med Integrity om att de ska skicka henne igen, ny frakt. Sen en evig väntan på tullnotisen, en andra betalning av denna och ännu en lång väntan på ankomst. Tullen o PostNord har verkligen inte gjort det enkelt i sommar. Sommaradress som borde ha räckt i tid, men icket. Ett evigt ringande till PostNord för att få reda på var i hanteringen hon befann sig o som tur en son som skulle till mormor o kunde hämta ut henne. För givetvis gick det inte att eftersända det till hemadressen, trots att den syntes väl under den nya och tillfälliga. Herre gud. Nästa gång får man väl bita i det sura äpplet o begära Priority-frakt fast den är så jävelusiskt dyr och mer tullavgifter pga detta. Men då kan man följa det från A till B utan att efterlysa till höger och vänster. 


Poppy. Golden Holiday. Hon är en av förra årets klubbdockor. Jag beställde bara henne den här gången, även om det fanns i alla fall en till intressant docka bland dem. Hon avslutar min serie med Poppy ur The Swinging London Collection. Fanns X antal till jag gärna hade köpt, men det var ju omöjligt att få tag i dem och med allt strul jag hade med W Clubmailen i vinter... Nä. Blev bara tre, men inte vilka tre som helst. Den jag kanske gillar minst av dem, är nog denna, men jag kan inte motstå ett jultema. 


Som de andra dockorna i serien kommer Poppy i en klassisk telefonkioskdesignad box. Innerkartongen är tryckt med Union Jack. Engelskt så det förslår. 


PP114 2017 W Club Exclusive Golden Holiday Poppy Parker, The Swinging London Collection. 

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 10 augusti 2018 20:38

Oj oj oj. Fredag kväll. En kompis sålde en docka billigt och nu påstår köparen att det inte är en äkta Mattel. Och vad har hen för grund till detta? Jo, som följer. Dockan har ett par rutiga "underbyxor", dvs de är gjutna i rutmönster. Dockan är en sk hobbit/shortie och alla har inte de gjutna trosorna. Jag letade bland mina bilder o hittade en som hade en något mattare yta på trosdelen än resten av kroppen. Hittade tyvärr inte en enda stämpel på de dockorna jag sökte o fann bilder på, o eftersom jag inte är hemma kunde jag inte assistera henne med denna lilla detalj genom att leta fram dockan (dockorna) o fota stämplarna. Köparen låter sig inte överbevisas med de foton som skickats. Då kommer nådastöten. Mattel gör inte Barbie i Kina.... Ehhh.... VA??? 

Från början lät det som så att dockan inte har stämpel, vare sig på huvud eller rumpa. Nej, för att rumpan har rutiga trosor. Stämpeln sitter i svanken. Men lyft på håret o kolla nacken. 'Nä, DAM Troll har stämpel i nacken, inte Barbie.' VA?? Än en gång förundras jag över att folk inte kan övertygas. Fast det bara är att lyfta upp dockan o kolla under håret. 


Fashion Fever Summer, Barbies kompis, Made in China, c2007. Ja. Vad ska man mer säga?  


2009 BellyButton och 2005 Hobbit/Shortie

- båda *äkta* Mattel, dvs Barbie, även om ingen stämpel syns på framsidan. 


Saxat från hemsidan.

Av Katti - 7 augusti 2018 09:30

Jag har inte sett de här Evi Love själv. Inte i kartong. En kompis köpte den vänstra på nån loppis så jag fick överta henne. Sprang på dem på en leksaksaffär i sommar o för 39.90/st var valet lätt. De fick följa med mig hem :) 


Simba har haft samarbete med Sanrio i några år och det finns många set med Evi och Steffi klädda i Helly Kitty-tryckta kläder. 

Evi bär en dress med kattöron. Eller ja. Nja. Jo. Typ. En vit huvtröja med nån form av öron på huvan - och Kittys röda rosett. Sen är ju Kitty tryckt på båda topparna i olika stuk. Till det ett par rosa eller svarta byxor. På fötterna bär Evi röda skor. Evi ser ut som vanligt med blå ögon och blont hår. 


 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 5 augusti 2018 11:00

Dockan som blev en av mina favoriter hittills i år. Hon var en sån som jag inte ens visste om jag gillade eller inte. Hon ser urtråkig ut i sin lila bomberjacka i genomskinlig vinyl. Sportklänningen och solskärmen gjorde inte heller något för henne i mina ögon. Har inte provat klänningen på henne än, men jag är säker på att jag gjort inte henne full rättvisa. Ute ur boxen och bort med regnjackan - o vavavoom. Vilken snygging! 


Sweet & Sporty kallas hon och det är precis vad hon är, söt som en karamell med sportiga kläder. Hon är en ljust färgad docka, latina? Håret är långt, brunt och delvis uppsatt i en hög svans. Hon har bruna ögon, markerade ögonbryn och rosa läppar. I öronen sitter stora vridna silverringar. 


FJF71 Fashionistas 86 - Sweet & Sporty, 2017

Asst. FJF67

 -

Den lila vinyljackan är kantad i silverband som förmodligen ska efterlikna en dragkedja. *billigt* Den såg marginellt bättre ut när jag klippte av nitbandet som höll henne i lådan. 

 -

Solskärmen är gjuten i skimrande halvgenomskinlig plast. Handväskan är i vit plast med en handledsögla. 

Vita sportskor med platåsula

 -

 -

 -

 -

 -

Tog av henne jackan och.... : 

Jättesnygg i sin aprikosa jerseyklänning. SÅ fin! 

 -

 -

 -

-

Av Katti - 5 augusti 2018 10:45

En av de mest efterlängtade dockorna bland många samlare. En fräknig, solbränd tjej med burrigt, lockigt hår i bruna och gyllene toner. Till det ett stort leende. Vad finns inte att älska liksom? Lämnar det tröttsamma tjatet om sneda ansikten, vilket är vanligt på henne och går till det positiva. 

Jag älskar henne. That's it. Hahhaha. Nä. Ok. 


Glam Boho, är ett passande namn på henne. Hon är en glammig tjej med fötterna i nåt kollektiv. Vackert motsägelsefull. Det stora håret på minner lite om Hermione Granger, lockigt och ostyrigt. Hon har blå ögon, lite åt det blågrå hållet och fräknar. Hon bär en spetsklänning i en solig gul färg med vida ärmar, fodrad i vitt "siden". Runt halsen har hon en svart choker och en lång silver-"snodd" med tofsar längst ut. Skorna är ett par vita sandaler med hög klack. 


FJF70 Fashionistas 85 - Glam Boho (Curvy), 2017

Asst. FJF67

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Omgjorda Summer 2010 


 -

 -

 -

 -

Extrakläderna, en blommig A-lineklänning i starka färger, en turkosblå och färdigknuten näsduk att ha runt huvudet och en rund svart väska med fransar. 


 -

Av Katti - 5 augusti 2018 10:30

Den här tjejen är inte helt lätt att hitta med ansiktet på rätt plats men i fallet med min docka är det mer dockan i sig som inte är på plats. Hahahaa. Nitarna har gått av så hon har ramlat på sidan och håret har rufsat till sig. 


Happy Hued är en solbränd rödtott. En ekvation som inte borde går ihop. Hon har blå ögon och fräknar. Hennes garderob går i blå-lila-rosa-gröna toner. Klänningen är randig i dessa färger med svarta inslag, sydd i en enkel modell med korta ärmar. Runt halsen bär hon en bred kedjelänk gjuten i grön plast. Skorna är ett par vita promenadskor av sportig modell. På huvudet sitter ett par silverfärgade solglasögon. Extrakläderna består av en peppar-o-saltfärgad topp, tryckt med Fashion Queen på fronten, laskade kanter och holkärmar och en vid kjol i hennes favoritfärger. Till detta har hon en bubbelgumrosa handväska med axelrem. 


FJF69 Fashionistas 84 - Happy Hued (Curvy), 2017
Asst. FJF67

 -

 -

Summers ansikte 

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 5 augusti 2018 10:15

Fashionistas nr 83, Denim Floral. Hon såg så tråkig ut med sitt platinablonda hår så jag lämnade henne länge innan jag såg bilder på henne i lite andra stylade foton. Hennes kläder har alltid dragit i mig, men dockan sa som ingenting - innan andras foton o jag insåg att hon är riktigt fin utan sin hatt och med lite fix av håret. Ett plus är ju hennes stängda Millie-ansikte. 


Det där med denim är lite överskattad, då hon inte bär ett par jeans, utan ett par jerseytajts i denimtryck och dito tryckta rosenbroderier. En vit top med volang och ett guldfärgat halsband runt halsen med ordet Love. På huvudet sitter en cowboyhatt. Extrakläderna är en klänning med skotterutor i denimblått och rött som matchar den röda väskan hon har med sig. Hennes svarta skor är samma som Blue Brocade bär. 
Denim Floral Barbie har raka armar. 


FJF68 Fashionistas 83 - Denim Floral Barbie, 2017

Asst. FJF67

Millie Closed Mouth

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards