Kattis Dockor

Alla inlägg under januari 2018

Av Katti - 23 januari 2018 02:45

O sammalika med det här. Har också legat i utkasten o simmat sen i höstas. Ett besök hos Carin i Bjurs. 


Ester pratar med Carins mini me och travel doll.

 -

Miko till höger sydde jag klänningen till, nån gång för tusen år sen. En gammal blus som råkat ut för en olycka, Carin ville behålla den på nåt sätt o påfågeln blev en del av kjoldekorationen.  

Av Katti - 23 januari 2018 02:30

Apropå My Sister in Dolls. Li har alltid varit som en syster/dotter i vår familj. Under semestern i somras hann jag med ett kort besök hos henne för att titta på några av hennes dockor. Inlägget har legat i utkasten sen i höstas... Flyttade upp det. 


-

Av Katti - 22 januari 2018 22:30

Fick en liten panikattack när kompisen säljer sin British Invasion Poppy och jag inte en sett mailet med köpinfo om henne. Det här är en av de få Poppy jag känt att HENNE MÅSTE JAG HA!! Det finns många Poppy jag älskar o gillar o tycker om o gärna vill ha, men den här är en av de som skrikit högst till mina älskar-fullt-o-helt-nerver.... Den där flaggklänningen o bollstolen.... Groovy! Sen kommer hon dessutom med en vit regnkappa och hatt. Måste ha. 

Gjorde en förbeställning i juni förra året o den skulle enligt mailet komma "nån gång under tidiga hösten". IT har ju liksom inga datum på nåt utan man får gissa - o de dyker alltid upp o ska betalas några få dagar före svensk löningsdag. Hur som haver. Mailade Interity igår o frågade var mitt mail var o om de alls hade min docka o stolarna jag beställde. Fick svar idag. Jodå. Sista betalningsdag i morgon. Va?? De föreslog att kolla SPAM-lådan - men nu är det så att min mail har ingen SPAM-mapp utan jag måste skapa egna filter o Integrity har absolut noll o inget filter. Nåväl, allt löste sig till det bästa o snart är hon på väg (o dyr blir hon med frakt o tullar o allt.... men det är hon fan värd): Bilderna är Integrity Toys promofoton


Poppy 2017 British Invasion







Av Katti - 18 januari 2018 20:30

Har fått bocka av en docka från den aldrig sinande önskelistan. Hade varit trevligt att få den signerad också, men försäljningen ligger så långt från designerna så det funkar ju inte. Carlyle Nuera har designat Mutya Barbie, den tredje dockan i Mattels Global Glamour Collection. Hon fick ett efterlängtat ansikte, Kiras, vilket var ett bra val i stället för Lea som säkert hade varit självskrivet för en asiatisk docka. Carlyle gick tillbaks i tiden och letade fram Kira/Oriental i stället och för min del är det jättekul! Med henne och en Model Muse-kropp skapade han så denna skönhet, med kläder inspirerade från hans eget hemland, Filippinerna. 


Som alla nya Collector-dockor kommer Mutya i en enfärgad kartong, helt vit i det här fallet. 


CGT76 Mutya, 2014

Global Glamour Collection,

Gold Label - max 4400 tillverkade 

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~ 


-

Av Katti - 16 januari 2018 17:45

En av många dockor jag varit väldigt nyfiken på. Vi ser så sällan riktigt mörka dockor med den här artikulationen. Hon är dessutom den första med exakt den här kroppen. So in Style Chandra fanns med artikulerad kropp, men hon har en äldre typ (Horse Riding Barbies kropp). Tog slutligen tjuren vid hornen och klickade hem henne från Amazon. Jag önskar bara att dockorna nån gång kunde få mer "naturella" toner på läpparna. De svarta dockorna har alltid nån underlig färg som skär sig mot allt annat. Hon hade ju kunnat få nån aprikos ton i stället för den här kalla rosa. Får se om jag behåller huvudet på kroppen eller gör nån annan snygging artikulerad. Hänger lite på nyanserna. Än så länge ligger hon kvar i kartongen.  


Musician -

Ansiktet är det som samlare kallar Kim.  

Det är konstig plast i min docka. Vet inte vad de gör med plasterna som inte mixas ordentligt utan det blir så där glittrigt. Har sett det i flera svarta dockor genom åren, ofta i mörkare versioner.


-


Vad mer som annars är roligt och naturligt med henne, är instrumenten och möblerna hon kommer med. Vi har ett litet skriv/datorbord i brun trämönstrad plast med en svart pianopall till. Ska man vara petig är bordet ett "pianobord", där man lägger upp keyboarden/elorgeln. Där finns ett notställ och en gammaldags studiomikrofon. Barbie bär en rosa gitarr med brun "trä"-hals. 


-

-

Av Katti - 16 januari 2018 09:30

Åsså över till nåt helt annat! Egentligen har jag ingen som helst användning för henne, men jag tycker det är en intressant bit dockhistoria, så jag klickade hem henne. "Hon" är en namnlös Fashion Corner-docka, av mindre mått. 6½", eller 17 cm. Är i skrivande stund lite osäker, men jag tror att många andra modedockor har tjejer i den storleken också. 

Den här dockan, Easy Living kallas serien, är en minikopia av de större, vanliga 30cms-dockorna. 


 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 15 januari 2018 20:45

När barnen var små, eller 1997, kom en tecknad film med Pippi Långstrump och i samband med det även en docka. Tyvärr bara Pippi och ingen av hennes vänner eller andra karaktärer.

Pippi såg inte ut som jag i alla år sett henne, dvs i formen av Inger Nilsson eller Ingrid Vang Nymans teckningar. Från början gillade jag henne inte ens. Har alltid haft svårt för stora förändringar och det här kom så långt från Ingrids tecknade Pippi att det skar i mig. Inte ens hårfärgen stämde ju! Pippi är förvisso rödhårig, men inte den här melonröda! Nä, det ska vara morotsrött. Eller orange. Lilla Gubben såg konstig ut med sina blå prickar. Men om man nu ska vara petig (vilket är bra om man ska komma med nån form av korrekt info) finns det ett bokomslag av Ingrid Nyman där Lilla Gubben har blå prickar - och Pippi exakt sådär rött hår! Med tiden har jag lärt mig att tycka att den här Pippidockan är en söt del av Pippis historia. 


Inrid Vang Nymans bilder


Åren gick o jag önskade att jag kunde hitta dockan i kartong igen. Har hittat ett par lösa dockor, varav en med komplett garderob, men utan sina skor. De hittade jag däremot i en lot med Kenskor för nån månad sen och de klickades hem, lite för dyrt. Så var en samlarvän på en loppis där dockan fanns i kartong o jag fick äntligen tag i henne! Så glad! Fick sedan köpa en flockad och fläckig (nåja prickig då) häst av en kompis som fick tjänstgöra som Lilla Gubben till den lösa dockan. Hade varit kul om de tillverkat en häst till plastdockan också, o inte bara till de stoppade figurerna. 


Astrid Lindgren's Pippi Långstrump
SoftToys 1997/1998

 -

 -

 -

 -

O titta där. Lappen som sitter på kartongen: 

 Synd att de flesta inte är läskunniga o att föräldrar låter sina telningar göra vad de vill. 

Skorna är OMÖJLIGA att sätta på igen, utanpå strumporna. 


 -

 -

-

Av Katti - 15 januari 2018 10:15

The Faraway Forest gav oss en manlig samlardocka! Samlarna var så förväntansfulla på den här dockan. Uppfyllde han då förväntningarna? Njaeee. Möjligen, i formen av att han fått den biffiga kroppen från Superman och att han ser rätt cool ut i sin silvriga rustning. Men nä. För mycket plast. Saknade detaljer - en samlarvän gav Ken en sköld att täcka den andra handen, för han tyckte det såg naket ut. O naket då. Vet inte vad Mattel tror, att folk aldrig plockar dockorna ur sina förpackningar och "leker" med dem, även om det är samlardockor i den här klassen? Den är så billigt gjord att det är skrämmande. Han har svarta armar under rustningen! SVARTA!! But WHY Mattel??? Sen tror jag han har mörk hårbotten för att förstärka platinalooken i hans blonda hår men detta ska jag låta vara nästan osagt. 

Jag är ingen supervän av blå färger, utom jeans o denim, eldigt rött är mer min grej, men hans svala uppsyn kan funka utmärkt ihop med Elsa från Frost :) 


 

DWF50 Faraway Forest - King of the Crystal Cave, 2016

Gold Label (under 8900 tillverkade)


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 

 -

Man kan ana den svarta armen under skölden här ^^ 


 -

 -

 -

 -

Ansikte: Tango 


Vet inte vad jag ska tycka om hans ögon....

Ser de ut att vara värda priset för en Guldutgåva? 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2018 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards