Kattis Dockor

Alla inlägg under december 2017

Av Katti - 10 december 2017 12:00

Bakom lucka 10 hittar vi ännu en Holiday Barbie, denna gången från 1991. Den här dockan köpte jag på en loppis, klädd i nåt helt annat. Klänningen hittade jag senare så, för julkalendern fick hon klä sig i den gröna sammetsklänningen igen. Den är alltså sydd i grön sammet, men är känd för att kunna ärga till en brun nyans, förmodligen beroende på klimatet där den förvaras. Den här är fortfarande vackert mörkgrön, utsmyckad med glittrande paljetter och "kristaller" i rött, grönt och vitt. I öronen sitter långa droppörhängen med "pärlor" i rött och guld, matchande halsbandet. Hon saknar ringen (och skor, men hon ska ha vanliga "breda pumps" i rött o det har jag nog så jag klarar mig), en stor rosett till håret och en liten tygväska, båda sydda i den gröna sammeten med paljetter. Det blonda håret är yvigt och fluffigt som på de flesta andra från tidigt 90-tal. 1991 års Happy Holiday Barbie såldes i två versioner, vit och svart. 


#1871 Happy Holidays Barbie 1991

-

-

-

Av Katti - 9 december 2017 12:00

En repris, bara för att. Eller inte. Har nog inte delat just den här dockan tidigare. Lilla Söta Anna. Det är ju Anna idag. O Anna kommer ur en vinterfilm som heter duga, Frost. Två av dockorna nedan är Mattels och en Hasbros. Vilken föredrar du? 


DGF57 Birthday Party Anna, 2014


 Anna i kartong - och ur


~~~~~~~~~~~~~~~


 En annan version, där Anna såldes med Elsa i en dubbelpack


En av Hasbros versioner av Anna

Av Katti - 8 december 2017 12:00

Happy Holidays Barbie är en serie som startade 1988 med en docka i en röd klänning. Året efter kom denna svala skapelse klädd i vitt med pälsdetaljer. Jag har lite svårt att få ordning på hennes kappa och kjol, de vill inte falla som jag önskar. 


#3253 Happy Holidays Barbie 1989


 -

 -

Livet är sytt i blank jersey kantad med pärlemortyg. 


 

-

Av Katti - 7 december 2017 12:00

Jag fortsätter kalendern i kristallens tecken. Vaddå säger du? Jo, den här donnan heter Crystal Barbie i Europa, medan hennes amerikanska namn är Secret Hearts. Hon har redan smugit sig in i kalendern, men jag tänkte att en närmare presentation kunde vara aktuellt. Hon är lekt med och har rufsigt hår. Hon har tappat sina skor och sin ring, men klänningen fungerar ännu. Den är vit med pärlemorlamé med rosa hjärtan tryckta på. Det är dessa som är de hemliga hjärtana, Secret Hearts. Går hon ut i kylan är alla hjärtan rosa o fina och tydliga, men kommer hon in i värmen, o lite för varmt, vid en brasas sken, "försvinner" de! 


#7902 Crystal/Secret Hearts Barbie, 1992

 -

 -

 -

-

Av Katti - 6 december 2017 12:00

Vi öppnar lucka 6 idag o vad hittar vi där? Jo, den första dockan vi hörde Rusta skulle få. Blondie från igår var en bonus. Jag var lite av o på om jag ville ha henne eller inte, men hon fick följa med ändå, den sista kvar på hyllan. O lyckades ändå hitta en som var OK. 

Den här bruden är en specialdocka från webbisoderna från Ever After High. Hon gör väl ett kort besök i nåt avsnitt? Har ingen aning, då jag inte följer serien själv. Vad som utmärker den här lådan mot Blondie, är att hon är en separat utgåva. Ett ensamt artikelnummer och copyright 2015. 


Crystal Winter är dotter till Den Vita Drottningen (The Snow Queen) - eller snarare enligt baksidestexten, Snökungen - kanske Kung Bore då? Nå, hon lär ju ha en far också. Snödrottningen har man hört talas om i diverse historier, men jag känner inte till Snökungen. 


DKR67 Epic Winter Crystal Winter - Daughter of the Snow Queen, 2015
Ever After High Special Edition Doll

Mintgröna ögon under en man av dito mintgröna, vita, lila o blåa hårslingor. Kalla färger. 


 -

Den "frostiga" tiaran är gjord i pärlemorfärgad plast med blå detaljer. 


Hennes kläder går i vintriga färger, syrénlila och mint med glittriga snöflingor tryckta på kjoldelen. Överdelen är sydd i lila paljettyg och mellan topp o kjol sitter ett stycke som påminner om snöflingor i pärlemorfärgad lamé, som ger intrycket av en frostig snöflinga. 


Hennes ben är gjutna som strumpbyxor i grön plast. Trist. 


  

-

Självklart, sådan mor sådan dotter. En trollstav i handen. 


En sagobok följer med förstås. 


 -

-

Av Katti - 5 december 2017 12:00

Det här är inte (heller) en juldocka per se, men med vintertemat passar hon perfekt in i att presenteras i juletid. Rusta har haft lite dockor inför julhandeln och när tipset om Blondie kom, kunde jag inte låta bli att åka in o köpa henne. 


DKR66 Epic Winter Blondie Lockes, 2016 
Ever After High, Asst. DKR62

Blondie är så vansinnigt söt i sitt kycklinggula hår instoppad i den fluffigt pälskantade huvan i capen. 


Som en liten svensk prinsessa i blått och gult, Blondies signaturfärger. 


 

Mattel skulle ha målat strumpkanten i stövlarna också, inte bara pälsen. Blondie har gula strumpor i illustrationerna!


Av Katti - 4 december 2017 22:32

Darrin, lilla söta Darrin. Är han första och enda pojkdockan i Chelseastorlek med hår? Jag tror det, om det inte finns nån pojke i nåt set, *tror inte det*. Blev jätteglad när en tjej hade just den här killen till salu. Har honom liggandes hos en "vän" i USA, men vem vet om o när han nånsin hittar till mig i kalla nord. Jag har ett par Darrin sen tidigare, så det är inte där saken ligger... De jag har, har alla en annan t-shirt. Han kom i två versioner (har hänt förr i Kelly-led, med olika antal fickor, diverse små skillnader i klädsel osv). De Darrin jag har bär en tröja med ett T framtill, som du ser har den här Darrin siffran 27. Tanken som snurrar bland Kellysamlarna är att det är Tommys tröja, därav T-et, men pojken är ju uppenbarligen en Darrin och då blir det fel med ett T o man satte dit siffran 27 i stället. Förutom det, är de likadana. 


 -

Darrin har Chelseas closed mouth sculpt (Chelseas stängda mun-ansikte). På det blonda håret sitter en röd basebollkeps i gjuten plast. 

27

Ett par mintgröna tennissneakers avslutar det hela. 


~~~~~~~~~~~~~~~


Mina kartong-Darrin med T-tröja: 

BDG45, Darrin, 2013

-

Av Katti - 4 december 2017 12:00

2016 gav oss ett nytt koncept i Holiday-serien. Tre olika dockor med olika färger i klänningarna, och olika mönster i överdelen. Den svarta dockan här, har en blå klänning, som går från ljust blå upptill, mot en midnattsblå ton längst ner i kjolen och översållad med blått glitter. Överdelen täcks av en "sköld" i plast, här silverfärgad med stjärnor. 

Boxen är en helt ny design, i formen av en snöglob, hopplös att fotografera med alla runda kanter. Ytterplasten är gjuten med stjärnor som extra dekoration. Den är oerhört platskrävande, men jag gillar den ändå. Dockan är vacker. Hennes klänning? Mindre så... 


DGX99 2016 Holiday Barbie AA, 2016
The Peace * Hope * Love Collection

2016 års svarta Holiday Barbie fick låna ansiktet från Carlyle Nueras docka Claudette, ur Harlem Night-serien. 

Många är det som ondgjort sig över den "billiga" plastöverdelen. 

 

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards