Kattis Dockor

Alla inlägg under november 2017

Av Katti - 5 november 2017 10:51

Letade fram "några gamla trasor" till min nya Kurhn. Hittade en vaniljgul top med rosa rosett o funderade vad att ge henne som underdel. Blev ett par knallgula byxor med rosetter. Inte samma färger på nåt sätt, men det fungerar ihop ändå. Hennes röda hår hjälper med knallfärgerna i byxorna medan toppen bättre passar mot hennes bleka hy och rosa ögonskugga. Har inte grävt fram några skor åt henne än. O där är det bara för att jag är lat. 




Av Katti - 4 november 2017 19:48

Nästa prinsessa är också sjöjungfru. Det skiljer en hel del från föregående utgåva. Framför allt skiljer huvudet enormt. Den här har ballongskalle. Mycket större än tidigare. Generation Girl II. 


 På baksidan kan man läsa:


"Barbie-prinsessorna har den stora äran att bjuda
in dig till den kungliga balen!


Hur en sjöjungfru ska kunna deltaga i samma bal som de andra sessorna står inget, men det finns väl en pool där kan man tänka... 


Precis som förra årets sjöjungfruprinsessa är denna klädd i grön-lila nyanser. Stjärndelen är sydd i lila "paljett"-tyg med grön pärlemorfena längst ut. Behåtoppen är sydd i samma gröna pärlemortyg med lila färg framtill. Hon har också ett släp i tyll med glitter. Även Bonus-asken kommer med denna sjöjungfru, där hon får extra diadem, halsband, armband och annat. 


H3712 The Princess Collection - Mermaid Princess, 2004


-

Av Katti - 4 november 2017 18:47

Sjöjungfrur är ett tema som går igenom bland Barbiedockor också. Många är de féer o sjöjungfrur som passerat revy de senaste tjugo åren. Speciellt sedan Fairytopia och Mermaidia kom som filmer på DVD. Den här sjöjungfrun (och nästa) tillhör The Princess Collection (eller Sagosamlingen som den kallas på svenska). Deras kläder går i grönblå toner med böljande tylldekorationer, allt för att efterlikna vattenrörelser och -färger. 


Den första jag visar kommer ur samma serie som Snövit i föregående inlägg - fast här står det "Prinsesskollektionen" på skandinaviska och hon finns inte nämnd som Sjöjungfruprinsessa eller Den lilla sjöjungfrun. Hon är inte heller med i illustrationen på boxens baksida (bild längst ner i inlägget) där de andra tre ssessorna finns - Askungen, Snövit och Törnrosa.


Mermaid Barbie har rött hår och gröna ögon. Stjärtdelen av dressen är sydd i lila "paljett"-lamé med glitter-prytt tyll som släp. Överdelen är sydd i ett pärlemortyg med samma tyll kring ärmarna. Just den här boxen kommer med en Bonus-låda på sidan, med extra smycken, väskor och en spegel i mix-o-matchande färger. 


C5540 The Princess Collection, Mermaid Princess, 2003

Asst nr C2627

 -

 -

 -

 -

 -

 -

En ful fisk...-kam. 

Gröna ögon och en lilarosa nyans på läpparna. 


Det här setet innehåller en extra box med olika tillbehör: 

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 4 november 2017 17:46

The Princess Collection (eller Sagosamlingen som det faktiskt står på boxen, också) var en serie som såldes i Europa. Mina Kellysamlande vänner i USA sökte alltid efter Shelly-gänget och vissa var väl svårare att få tag i än andra. Jag har nog långt från alla som såldes, ens i Europa... Detta är dock en Barbie. Barbie som Snövit. Det skiljer lite i nyansen på huvudet och kroppen. Huvudet har bleknat medan kroppen har en mer rosaaktig ton. Snövit Barbie har svart hår, blek hud, blå ögon och hennes läppar är målade i en mörk rosa nyans, inte röd som man kanske hade trott.  Hon bär en snygggt skuren klänning i lila. Mattels Barbie som Snövit-dockor bär alltid en klänning i blå-lila färger. Matchar hennes svala utstrålning. 


C2629 The Princess Collection - Snow White, 2003
Asst nr. C2627 

I den bruna plastkorgen ligger ett äpple - i tryckt kartong. 

Ett par lila prinsesskor ligger i en påse i boxen.


Baksidan visar ett par andra prinsessor i serien; Askungen i rosa och Törnrosa i grönt. 

Av Katti - 4 november 2017 16:09

Jag klickade hem en Kurhn-docka för ett tag sen av olika anledningar. Har länge velat ha en Kurhn. Hon är artikulerad och jag är nyfiken på hur de ter sig kontra Barbie. Hon är rödhårig. Helst vill jag ha nån av alla vackra, svarthåriga dockor de har i kinesiska dräkter, men tills den dagen kommer är en rödtott med dubbelböjda knän ett nog så gott alternativ. Jag kan se att de plockat funktioner och former från lite olika håll i dockvärlden. Knäna är definitivt en variant av Barbies Made-to-Move-knän, om än mycket stelare. Vågar inte bråka för mycket av rädsla att de går sönder. Även om dockan inte var så dyr, är det väldigt onödigt. Hennes halsgrop och midja är delvis kopierade från Integrity-dockor. Barbie är inte så uttalat mejslad i halsen - och som sagt, den där midjan... 


Hon levereras i en vanlig kinaplastpåse av prasseltyp. Väl skyddad kring hår och huvud, med plastring runt håret och en extra påse runt huvudet. Dock kommer de, på sedvanligt kinesiskt maner bara i en supertunt vadderad plastpåse som enda skydd vid frakt. 

 Älskar hennes hårfärg! Lite tunt rotat, men överlag godkänt. 

Knäna är som en mix av de gamla riddockorna och MtM. Inte så vackra, men det är sällan leder som har minst två punkter.  

Typiska kinadockefötter. De är smala och helt odetaljerade. Pinnbensfötter. 


Kurhn böjer inte knäna lika mycket som MtM Barbie, men det kan bero på att de är lite stela och kanske behöver arbetas lite för att komma igång. Plasten är lite grövre och inte lika "blank" som Barbies. 


Att gå ner i spagat är inga problem för henne. 


Hon böjer armarna i 90 grader, men inte mer. 

 

 -

 Midjan ser konstig ut när man vrider den för att dockan är bredare än "djup".


 

Stora anime-ögon med rosa toner. 

 

 Hon är märkt 'Kurhn 2008' i nacken

-

Av Katti - 1 november 2017 13:01

Som på beställning.... Vi har pratat Midge i Facebookgruppen och jag har jobbat med journaler. Då dök jag på det här uppslaget ur en tysk journal. En promotionbild på Wedding Day Midge - och Alan, som här är en gammal Derek! 



Så här ser de ut när de såldes - fast inte i samma box då förstås, Alan har flyttat in till Midge av utrymmesskäl. (dock fanns det ett stort set med alla sex dockorna i brudföljet, Midge, Alan, Barbie, Ken, Kelly och Todd): 

Wedding Day Midge + Alan

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< November 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards