Alla inlägg under oktober 2017

Av Katti - 5 oktober 2017 12:23

Apropå det där med delade eller hopsydda kläder. Många saknar den här tiden. Fashion Fever. Eller tiden före den, Fashion Avenue. Kläderna var (oftast) separata under FF-eran, där i mitten av 00-talet. Tuberna kunde användas som displayboxar om man så önskade, men det var ett helsike att ta ut grejerna.  

Ställningarna i de här boxarna är däremot stadiga och säljs ofta separat. De är bra att ställa upp i olika displayer, som en butik, eller bara i ett rum. Man kan ju alltid använda dem som klädhängare i en display eller liknande. Många använder dem när de säljer kläder i olika forum. Perfekt att visa upp kläder på. 


De kommer från olika år, men kläderna har samma Asst Nr: G8989. Det rosablå setet med copyrightåret 2006 har artikelnummer J1428 och jeansen med svarta toppen från 2004 är märkt G8995. 

Kepsen och tillbehören har Asst Nr H0883. Ser inte artikelnumret på den - glömde visst fota det om det fanns ett. Däremot är det copyrightmärkt 2005. 

Av Katti - 5 oktober 2017 12:15

Fick hem tre av årets Fashionistaskillar för ett tag sen men har inte haft tid att lägga in dem förrän nu. Nån dag efter att de anlände insåg jag att jag inte köpte nån Slim utan bara två Broad och en Original. Alla har nya kroppar, märkta 2016. Barbie fick tre nya kroppar, Petite, Tall och Curvy, Ken fick två, Slim och Broad. Jag måste gräva fram lite äldre Kendockor så jag kan göra nya jämförelsefoton dem emellan. Här är två av de nya, Broad x 2 och Original. Båda kroppstyperna är helt nya och ser annorlunda ut mot tidigare versioner. 

Man ser tydligt skillnaderna i midjemåtten och höftbredden, även om vinkeln på bilden inte är den mest ultimata för jämförelsefoton. 


Broad 2017, Original 2016, Broad 2017. 

Av Katti - 5 oktober 2017 11:40

Den här killen är nog en av de mest omtalade av årets Ken-dockor. Han har en MANBUN. Många vrålar, varför det? Andra tycker han är skitcool. Jag tycker det är kul med variation så fram för fler mansknutar! 


Distressed Denim är namnet på honom, o det har givetvis med hans blekta jeansfärger att göra. Mycket blått. Men allt det blekta och de slitna hålen är tryckta....! Till och med Steffi Love hade riktigt denimtyg o riktiga hål i sina jeans. Mattel trycker allt, inklusive knappar och dekorationssömmar. Jag kan ju önska att skjortan faktiskt gick att knäppa upp framtill o att det verkligen satt en sydd krage där. Tja, sydd är den, men det är bara en ensidigt tryckt tygbit. Ingen "riktig" krage. Den är inte ens kantad, utan bara tillklippt. 


Ken är lite solbränd. Hans ögon är grönbruna och han har en öppen mun med ljusrosa läppar. Ett nytt ansikte till den nya frisyren också. Jag önskar bara att de kunde variera armarna lite, som på tjejerna. Ibland en böjd, ibland en rak o byter mellan vänster och höger ibland. Inte bara dessa tråkiga, raka robotversioner. De är vackert skulpterade, men det finns alltid utvecklingpotential! 


 

FNJ38 Fashionistas Ken 13 Distressed Denim (Broad), 2016

Asst Nr - inget

 -

Lite inkainspirerat tryck i skjortan. 

Snygga "flätade" sneakers. 


 

-

Han ser lite skelögd ut, då ena ögat är svartare än det andra.

 -

Märkt 2016. 


 -

 -

 -

Man får vara tacksam att kläderna är i två delar så skjortan kan användas separat om man så önskar. Däremot tycker jag det är dötrist att de använder samma tunna vita polyesterbomull till allting, som de sen screentrycker mönster och allt på. Jag menar. Tryckta slitagehål?! 

Av Katti - 5 oktober 2017 11:20

Den här killen har en av de nya kropparna, Broad. Han är lite större o biffigare än "Original". De flesta av de nya killarna har dessutom nya ansikten med coola frisyrer. Den här gillar jag. Han är snygg! Bilderna nedan är helt oredigerade, så tillvida att alla fabriksfel är kvar. Ska jag ha en ansiktsbild till hemsidan redigerar jag bort allt möjligt för att dockan ska se ut som den är tänkt. Damm är det enda jag suddat bort och inte ens det har jag varit noga med här. 

Nåväl. Camo Comeback. De har nya coola namn också, även om vi i Europa måste googla o leta högt och lågt på Internet för att hitta dem, eftersom våra boxar aldrig har dem tryckta nånstans. 


 

FNH40 Fashionistas Ken 8, Camo Comeback (Broad), 2016
Asst nr - inget

Tack o lov har de fäst de här senaste killarna med ett tunt plastband runt halsen i stället för att skjuta fast dem i kartongen genom nacken. De där nitarna orsakar stora hål i bakhuvudet. 


Vi håller oss till Malibu :) 


Ett par vanliga seglarsneakers. 


Vi tar ett varv runt huvudet för att kolla in frisyren: 

 -

Inbyggda fingeravtryck? Märken av nåt är det i alla fall. 

Huvudet är märkt 2016. 


 -

Jag kanske kan tycka att den där lejongula hårfärgen är lite tråkig o att han kunde ha tjänat på att få lite målade slingor eller nåt. Det funkade bra på 90-talet... 


En missat färgfläck. Verkar som om håret är vitt under. 


Han har ingen midja att prata om, utan är mer grovbyggd. Helt rak profil i sidorna. Fötterna är desamma på Original och Broad. Slim har jag inte att jämföra med. 


Kläderna är delade så vi får ett par camotryckta shorts och en separat tröja, båda stängs med kardborre. 

Av Katti - 5 oktober 2017 10:29

En av mina mest efterlängtade nya killar. Ett nytt svart ansikte. O vad får jag? En kille som ser ut som han har rakat sig för ofta och för hårt. O dessutom med färgspill kring ögonen och tomma fläckar i håret. 

Förutom det är han cool. Hade kunnat vara sååå mycket coolare bara. Får jag tag i en till ska jag skicka den här killen för att få tillbaks skägget han uppenbarligen rakat bort. Då kan han bli snygg. Med lite tredagars kring hakan :) 


 

FNH42 Fashionistas Ken 10, Classic Cool, 2016
De här dockorna har underligt nog, inget Asst.nr (Sortiment/Serietillhörighet)

 -

 -

 -

 -

 

Det är en massa färgspill kring hans högra öga (vänster i bild) o så de där hemska kinderna o hakan. 


Fläckar i håret där färgen släppt, eller inte ens tagit.


Miniflätor runt om. Cornrows kallas de i USA. 


En fläck till. Han har samma frisyr som Zig & Zag.  


Grabben har tydlig midjeprofil! Snacka om six pack. Biffig överkropp. 


Tryckta peppar-o-saltbyxor, "slipsen" sitter nitad på skjortan, o "nitar" på skorna. Kläderna har i sedvanlig kutym kardborre i ryggen. 

Av Katti - 4 oktober 2017 09:45

Mattel tillverkade även en svart familj med samma kroppar och huvuden som The Sunshine Family. De hette The Happy Family och bestod av pappa Hal, mamma Hattie och Baby Hon. Även den här familjen utökades med farmor o farfar och Hon växte till en tjej och fick ett syskon. De delar klädset och saker med The Sunshine Family o har inga egna lekset. Däremot kommer de i en garderob som skiljer sig från Sunshine-familjen o det är kul! 


 -

Pappa Hals ögon har smält lite grann. Hans högra (vänster i bild) ser mycket konstigt ut. När jag skriver det här har jag inte dockorna på hand att undersöka närmare men det kan vara ett blixtfenomen. 


Mamma Hatties ögon har också smältmärken kring kanten. 


Lilla söta Baby Hon. Hon är knappt lekt med. 


Här har pappan sin originaltröja på sig.  


Han är så söt, pappa Hal! 


Mamma Hattie är lite risigare i håret och hennes uppsättning har försvunnit. 


 Baby Hon har lite smältmärken i ögonen. 


Lite fula märken i pannan, men det är sån't som händer när det leks med dem. 


 Den lite äldre Hon med en klippt lillebror. 


Hon har tappat ett öga. Ser lite läskigt ut! Ögat som är intakt är oskadat och har en vacker bärnstensfärg. 


Farmor och Farfar Happy med en naken Hon. Inte så lätt att hitta kläder till dem! 


 Farfar är så söt med sitt gråsprängda skägg! 


Farmor har också tappat ett öga. Hennes ögon är mörkare än Hons. Provade sätta deras ögon hos varandra men de har helt olika nyanser. Farmor har läckert guldblont hår. Farmor Sunshine har mer gråtonat hår. Farmor Happy är jättefin i håret! Knappt lekt med. Synd bara på ögat. 

Av Katti - 4 oktober 2017 08:15

The Sunshine Family är en dockfamilj som såldes på sjuttiotalet. De gjordes i lätt, ihålig hårdplast med ledade knän och mjukare armar. Det är väldigt lätta dockor, jämförelsevis med dåtidens Barbiedockor som hade helgjutna gummiplastben. 

The Sunshine Family bestod av pappa Steve, mamma Stephie och lilla Baby Sweets. Babyn växte i ett senare set, till en liten tjej och fick ett syskon. Så småningom utökades familjen med farmor och farfar också. 

Mattel skapade ett färdigt koncept med den här lilla dockfamiljen. De bodde i ett lantligt hus, men naturnära färger i inredningen. De hade en liten gul lastbil med ett sk "piggy shack" på flaket, från vilket de sålde sina hemgjorda krukor och bälten och andra handarbeten. Flower Power. 


Det där med olika plasters påverkan på varann. The Sunshine Family och deras svarta motsvarighet, The Happy Family har alla isatta ögon. De ser ut som glas, men är nån form av plast - och den plasten i kontakt med den mjuka plasten i ansiktet, gör att ögonen smälter och många dockor ser ut som de har starr. På många dockor har ögonen smält till grå blobbar, eller bara med en bred kant runt ögongloben. Andra har tappat ögonen, de sitter i princip bara instuckna i huvudet. Har försökt hitta ersättningar till några av dem, men det är inte helt lätt att hitta samma nyans på "iris". 

Armarna i mjukare plast påverkar öppningen på den hårda kroppen där de sitter och smälter fast vid axlarna och likaså likaså skorna som är tillverkade i mjukare plast. De smälter fast på fötterna i många fall. Många har klarat sig också, men man ser ofta smältmärken i den hårda plasten från mjukare plaster som legat intill dem. Kan vara ett gissel att hitta fina exemplar. Håret är inte heller alltid av den bästa kvalitén och de är rufsiga med torra hårtoppar. 


Mina dockor är vällekta o inte de finaste. Det är klippt hår och saknade ögon, kläderna är lite hipp-som-happ. Har mest köpt dem för deras ansiktens skull. Ska nog försöka hitta bättre kandidater till åtminstone mor o far, för det är de som är i sämst skick. 


Steve och Stephie

 -


En rufsig Steve, men ögonen är fina på honom.


Den här Steve har fått den där smälta kanten runt irisen. 


En väldigt rufsig Stephie men med fina ögon. De är djupa och klara och väldigt blå. 


På den här Stephie har ögonen smält i kanterna och hon har tappat rätt mycket av sin blå lyster. 


Sweets som litet barn. Eller större än som baby. Toddler som amerikanerna säger. Hon är i rätt gott skick.


Baby Sweets i en version. 


Farmor o farfar.


Farmors ögon har smält lite grann i kanterna. 


 

Farfars ena öga ser helt OK ut. 


Förutom de här dockorna, tillverkades det ett antal dockor i andra serier som endera hade samma kropp som Sunshine-familjen, eller både kropp och ansikte. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se