Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2017

Av Katti - 14 mars 2017 23:45

När jag ändå visar upp svåra och efterfrågade önskedockor visar jag upp en tjej - som jag aldrig riktigt letat efter, mest för att hon har citronskalle. Jag gillade aldrig när Mattel gjorde om Kelly/Shelly och skapade den här monstruösa varelsen med långa, konstiga armar med ännu konstigare händer och huvud i formen av en rugbyboll (eller citron då, lemonhead). Vad som är speciellt med den här dockan, är att hon bara såldes i Italien. Unika för den italienska marknaden. De har haft en del egna Shelly-dockor och de brukar vara ganska svåra att få tag i, om man inte vill punga ut med dyra pengar. Prislappen som sitter på den här boxen visar ett hutlöst pris, men jag behövde inte betala så mycket utan under hälften av det. Fortfarande mycket pengar för en ensam liten docka som jag dessutom inte gillar till hundra procent, men som sagt, Italien only. Blev trots allt glad när jag hittade henne (samtidigt som en annan italiensk docka). 


 

B6406 Shelly Fiora di Primavera, 2003

 

-

 -

Lite fröpåsar och blombuketter :) 

Av Katti - 14 mars 2017 23:21

En av mina många önskelistdockor anlände idag. Stacey är en av mina all time favorites och jag har velat ha reprosetet av henne sen det kom ut. Det har alltid varit för dyrt. Snubblade över den på en tysk? holländsk? hemsida (minnet är som ett såll!) för knappt hälften av vad den sålde för på Tradera senast. Eftersom det var inom Europa o de hade lite andra dockor jag ville ha, slog jag till och klickade hem henne. Äntligen är hon min! Givetvis är hon rödhårig. Stacey gjordes som blondin eller rödhårig och jag har alltid föredragit de med rött hår. Eller titian som det kallas på vintage-Barbie-språk. 


J0964 Stacey Nite Lightning Set, Stock No. 1591, 2005
Gold Label


~~~~~~~~~~~~~~~


Sears julkatalog 1969 visade det här setet för $6.99! Det kostar "lite" mer att få tag i idag. Reproduktionen här är en s.k Collector's Request och Mattel gick sina samlare till mötes och gjorde en ny utgåva av det eftersökta setet. 

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

Av Katti - 14 mars 2017 09:15

Tog lite fler foton på miniatyrerna/dockorna i scenen jag gjorde häromdagen. La till några dockor och flyttade om lite, för att visa dem bättre. 


 -

Lilla My minns jag inte var hon hör hemma, Esmeralda ur ett Polly Pocket-set, en liten Polly-docka, Spice Girls Posh, Barbiedockor ur ett lekset och 40th Anniversary Ken mini.  

Fiona från Shrek och några Barbiedockor.

Spice Girls on Tour - alla dockorna utom Victoria/Posh som står utan kartong på bordet. 

Av Katti - 9 mars 2017 23:58

Hittade ett gammalt foto i arkiven. Har diskuterat indianer med en vän och berättade att jag hade några olika indianer. Mindes som vanligt inte exakt hur de såg ut, då de här tillhör senare inköp. En liten lott med indianer av olika ursprung. Jag visade min lilla Katie-indian som jag har stående i hyllan i dockrummet men hade för mig att jag har en liten indiantjej av annat märke också. 


Nu vet inte jag säkert vilka märken alla dessa dockor har, men det borde vara Kid Core och/eller Totsy. Åsså Mattels Pocahontas då, förstås. Hon bär en dräkt som jag sett på Indian Princess-dockor från Totsy. De små dockorna hör till en Kid Core-familj, Family of the Heartland. De är Katie-dockor - eller Dancing Brook, saknas gör storasyster Running Deer. Bara hennes pannband finns med :D Pojken i blått heter Dancing Sun. Chiefen i mitten är en Totsydocka, med garanti. Har en annan indiankille med samma ansikte, men han har inte rotat hår, just märkt Totsy. Killen till vänster vet jag inte vem han är. Ser ut som en dålig Kenklon med krigsmålning. En brokig blandning :) 


-


 

 Bilder från eBay 

Av Katti - 9 mars 2017 21:43

Fick hem min senaste lilla Stacie häromdagen och det påkallade en fotosession med fler av dem. Hittade inte mina Happy Meal-dockor, förutom just Stacie. Whitney och Todd ligger nån annanstans - förmodligen i en låda med kusiner o syskon för storleksjämförelser. Inser att jag saknar ett par Stacie till, så de är säkert placerade med andra dockor än jag trodde. Vad var min senast inkomna? Polly Pocket Stacie - som fick göra sällskap med Polly Pocket Janet - och många andra. 


Det tar tid att sätta upp en scen. Öppnade en IKEA-låda med barnmöbler och slängde in fler dockor än jag från början tänkte :D Letade dessutom fram lite av mina smådockor till dem. Sen blev rummet sådär rörigt som det bara kan bli när barn får härja fritt. 


 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

 -

-

~~~~~~~~~~~~~~


Det här är "rollistan": Polly Pocket Stacie och Janet, Happy Meal Stacie och Janet (i sina byxor, men annan top), Bicyclin' Stacie och Janet, Let's Camp! Stacie AA, Party 'n Play Todd med lånad fotboll, Bowling Party Janet, Cosimo (Petras tvillingpojke) i kläder lånade från Todd (Europa 70-tal).

Till det diverse Polly Pocket, Spice Girls miniatyrer, olika Disneydockor, Barbiedockor ur olika lekset, Ken från jubileumssetet, Monster High Minis, IKEA-drake, nyckelring med drake, die-cast metall Yellow Cab, Pokémon-figur, rosa kattskulptur i trä. 

Av Katti - 7 mars 2017 21:18

En klon jag glömt att jag hade. Ja, inte direkt, men att hon ser ut som hon gör. Den här tjejen har samma huvud som de tyska Karinadockorna. Carina hade hittat en klon på nån loppis o funderade vem hon var. Kroppen sa mig att det inte var Karina, då de har samma typ av armar som exempelvis Living Barbie, mjuka, böjbara armar med händer i hårdare plast. Armarna ser annorlunda ut på den här dockan, Tina. 



Boxen ligger undandstuvad nånstans så jag kan inte undersöka henne närmare utan måste lita till fotona jag tagit. Groovy 70-talstryck på boxen :D Ser ingen tillverkare på de foton jag tagit, så jag är osäker på var hon hör hemma, exakt. Googlade runt lite och hittade tre dockor, Tina, Tanya och Karina som alla delar ansikte, Tanya och Karina dessutom armtyper. 

Av Katti - 7 mars 2017 20:46

Det är krig om Disneykläder. Jag har samlat dessa sen, i princip jag började samla och hittade de första. Från början var jag tyvärr "Barbieren" och vägrade köpa nåt annat än Mattel och man missade många guldkorn på det viset. Några av de här seten har jag hittat i random loter och några separat, men med fler Disneysamlare blir de lätt ganska dyra. 


Seten nedan är Steffi Love och bilderna är scannade ur en gammal booklet som följde med dockor jag köpte åt tjejerna när de var små. Steffi Love har haft samarbete med Disney på senare tid också. För några år sen fanns ju en serie med Mimmi-tema till både Steffi och Evi. Rött o prickigt med svarta, grå o vita accenter. 





Mattel gjorde Disneykläder åt Barbie också och jag har några få plagg märkta med Barbie-tag. Annars är det mest Shillman som har gjort kläder med Disneytryck av olika slag. Har några lösa set från dem också, liksom ett par i förpackning. De påminner lite om Steffi Love ovan men har nog aningen bättre passform. Många av de ovan ser ut som mammaklänningar. Tyvärr försvinner ofta nederdelarna (kjolar o byxor) eftersom de sällan helt matchar toppen, så det är svårt att veta om de hör ihop eller inte. 
Japanska Kurhn har också tillverkat lite Disneykläder, mest med Mimmi-tema. Har några set från dem som jag köpte direkt från nån japansk sida. 

Av Katti - 3 mars 2017 09:37

Köpte en äldre Steffi Love av en samlarvän och fixade håret på henne. Hon behöver få sig en dos balsam för att lugna det där hemska plasthåret hon har men det är svårt att få det vackert och blankt igen. Hon var tackolov inte jätterufsig när jag fick henne, men lite trassel var det att reda ut, strå för strå. Barnbarnet ville också hjälpa till, med en av alla de borstar som följde med i samma paket men si det fick han inte. Skulle behöva plocka fram nån skrotdocka med lättkammat hår vid de tillfällena så han har nått att sätta kamtänderna i. Nåväl. Steffi. Det är en äldre version, förmodligen en fd sjöjungfru, med tanke på hårlängden och färgen. Har inte haft tid att leta bilder. 

Hon fick en Barbieklänning av ny modell och eftersom hon tillhör en gammal kroppsmodell, är den för liten på henne. Problemet med att de byter kroppsmodell... Det har varit samma typ av kropp i nästan fyrtio år och de kläderna är (till stora delar) oanvändbara på nya dockor - o som här, nya dockkläder går inte (alltid) att använda på äldre modeller. 



 Alltid dessa hårstrån som inte ligger still....! 

Steffi, Curvy och Jamie. Trenne barfotadamer :) 


Curvys klänning är en sprillans ny och lite för liten på henne men funkar som man inte synar den för nära. Men vad sjutton är det där mitt fram? En stor ful rosett. Köpte det här setet för skornas skull - som curvan inte kan ha. Dyra skor. Men hade kunnat vara ännu dyrare....! Sprang in i den nyöppnade leksaksaffären i Narvik för att se vad de hade. Nya klädset - utan priser. Frågade o hon kollade. Det här setet - som jag gav 149(?) för på Ringo, kostade hos dem TVÅHUNDRASJUTTIONIO kronor!! 279?!? VA?!??? Har ni tänkt konka första veckan?? 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards