Kattis Dockor

Alla inlägg under januari 2017

Av Katti - 10 januari 2017 13:17

Crystal Barbie är en annan favorit bland superstar-erans dockor. Jag är inget större fan av hennes klänning, det där prassliga lamétyget i pärlemor håller inte alltid ihop - och som sagt, det är prassligt. Dock älskar jag min docka i kartong :) Vd som är bäst med henne, är ju att hon har alla smycken och sina skor i behåll och frisyren är original. Inte trassligt som det lätt blir efter lek. 


Baksidan på boxarna skiljer mellan Ken o Barbie, där givetvis dockan i boxen är i centrum. De är klädda för en galakväll, Ken i vit koistym med lila slips och en lila blomma i knapphålet. Varför de inte gav Barbie ett lila bälte för att passa, i stället för det ceriserosa hon har, kan man ju undra. Dock har Barbie lila ögon och matchar sin prins ändå. 


 

#4598 Crystal Barbie, 1983

Barbie bär ett kristallhalsband med hänge. 


 

#4898 Crystal Ken, 1983

Crystal Ken fick ett helt nytt ansikte och är den enda versionen med svart hår. Han har sina blå ögon ännu. 


~~~~~~~~~~~~~~~

En deboxad Barbie, men lite rufsigt hår :) 

 -

 -

 -

Crystal Barbies alldeles egna ögon. Hittar du en blond docka med lila ögon och ögonfransar i de där olika längderna, varannan kort, varannan lång, är det en Crystal Barbie. Har dockan en kajalrand nedtill - ut i ögonvrån, är hon en Dream Glow Barbie (fast jag *tror* hennes ögonskugga är blåare). 

Av Katti - 9 januari 2017 21:46

Peaches 'n Cream Barbie är en av de mest eftersökta dockorna från åttiotalet och hon blev även en av de dockor Mattel gjorde en reproduktion av, kring Barbies 50-årsjubileum. Dockan jag visar här, är dock originalet från superstartiden. Persikor och grädde. Som en bakelse kommer hon i sin kartong, i en aprikos tyllklänning med volanger och pärlemorskimrande vitt liv. Till det bär hon en dubbel boa i samma aprikosa tyll. Dessa tunna tyger är väldigt lätta att rispa sönder i lek och det kan därför vara svårt att hitta en docka i nyskick som varit lekt med. 
Som jag sa, är det en av de mest eftersökta superstardockorna. Hon är så fantastiskt vacker med sina blå ögon med lila ögonskugga och korallfärgade läppstift. Hennes smycken och tillbehör har också en förmåga att försvinna. Det är de sedvanliga kristallsmyckena från superstartiden, med örhängen, halsband och en ring, samt några spännen att sätta i håret. 


#7926 Peaches 'n Cream Barbie, 1984

 -

-

Några av de accessoirer och tillbehör som följer med i boxen.


~~~~~~~~~~~~~~~


Jag har några lösa dockor och här är ett par av dem, med diverse skavanker: 

 -

 -

 -

 -

-

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24 25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards