Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2016

Av Katti - 5 mars 2016 22:23

Jag köpte nyligt ett par små Kiddles-kloner. De är gjorda av samma företag som gjort Chris-klonerna jag hade sen tidigare. Visste inte det med säkerhet när jag köpte dem, men anade det, pga deras ögon, materialet och utseendet på klänningarna och snöret man såg i håret på en av dem. Jag vet ännu inte vad snöret fyller för funktion men den finns på båda dockorna. 


Metalltråden man ska använda för att böja armar och ben, sticker ut genom händerna! Inte så vackert. Men jag är glad att dockorna inte blivit gröna med tiden.  

Blankt o fint hår. De måste knappt vara lekta med!  

 


 


 

 

Precis som de större Chrisklonerna har de här dockorna hål i torson, men till skillnad från deras fyra, har de här bara ett hål. Märket på ryggen är likadant. 

Jag gillar dem, i sin ruggiga antisnygga look. 

Av Katti - 4 mars 2016 00:18

Hasbro har tagit över tillverkningen av Disneys prinsessdockor från och med detta år. De är lite olika stora och jag tycker de är väldigt lika sina tecknade filmoriginal. Några av dem i alla fall. 

En av dem som stod på min köplista var Tiana - ända tills jag såg hennes gröna handskar. De är gjutna och målade på armarna. O jag gillar ju inte gjutna kroppsdelar eller plagg. *skakar på huvudet* 

Vad vi upptäckte mer, dottern och jag, är att det inte är så jättemånga sessor - av alla olika. Vissa finns det en massa av. Rapunzel. Askungen. Ariel. Törnrosa. Däremot Snövit o Belle var inte lika vanligt förekommande. Tiana, Pocahontas, Mulan, Jasmine mfl finns det bara två boxar av. Två! Jasmine kom jag inte helt överens med men Pocahontas och Mulan fick följa med hem. Dottern köpte Merida. 



Tianas gjutna handskar (*rys*): 


~~~~~~~~~~~~~~~~ 


 Pocahontas


~~~~~~~~~~~~~~~~ 


 Mulan

Av Katti - 1 mars 2016 13:19

Under nittiotalets tidiga år gifte sig Midge med sin Allan, fast han då hade ändrat stavningen, till Alan. De ställde till med stort bröllop, med Barbie och Ken som tärna och marskalk. Som brudnäbb och ringbärare tog de in Kelly och Todd, som vi än idag inte har fullt klart om/hur släktskapen ligger dem emellan. Det troddes att Todd kanske var Alans lillebror och Kelly Midges lillasyster, men de kan ha varit avlägsna kusiner - eller inte släkt alls (tidigare och senare Todd, har varit Barbies lillebror och Kelly försvann helt. Namnet återuppstod ju igen 1994, i Barbies, då yngsta lillasyster). Midge och Alan for på sin bröllopsresa. Alan återkom aldrig från den trippen, medan Midge återkom  och höll sig vid Barbies sida under några olika skepnader. Tiotalet år senare dök de upp tillsammans igen och väntade då sitt andra barn. 


Gravida Midge och hennes man, Alan flyttade in i (ett radhus? En villa? En lägenhet? En skogskoja??) en okänd bostad i lika okända kvarter. Happy Family Neighborhood. De fick nya grannar med barn och så småningom utökades familjen med, först Nikki och sedan ett syskon. Jag har inte första Midge på hand - än. Hon drog tillbaks i USA för det tycktes hon var kontroversiell. The Mommy Mafia tyckte att Mattel promotade tonårsgraviditeter, då den svarta versionen gjordes med Teen Skippers ansikte. Att Midge var lyckligt gift brydde de sig inte om. Första setet gjordes om, gravidmagen försvann och Nikki var redan född. Fast det var hon iofs även i det gravida setet. Konstigt det där. 


Jag har några av alla seten som gavs ut i den här serien, i kartong. Några till jag köpt utan box, där barnen i familjen saknas. Kellykompisar som sålt bort sitt "extra". 


Familjen består av Midge och maken Alan, deras barn Ryan och Nikki med ett yngre syskon, mormor och morfar och nästan alla seten finns i en svart eller vit version. Mormor o morfar gavs ut i två versioner, varav den ena såldes med ett kök. Sen tillkom de tre dagisbarnen som firar Nikkis ettårsdag och grannarna, bestående av en namnlös mamma, pappa och två flickor, i storlek med Ryan och Nikki. Pappan i grannfamiljen och den stora flickan finns bara i ett set med familjens hus och är inte så lätt att hitta. Av alla karaktärerna, saknar jag ännu grannens stora dotter. Jag fick tag i familjen men flickan var utbytt mot en Tommy (ses nedan). Sen finns även Barbie med i grannskapet, som barnsköterska, i både vit o svart version. 


Om jag ska utveckla det här ett steg till o tala om en av de sakerna jag gillar - ansiktena;

Den vita versionen av Midge gjordes gjordes till största delen med Divas ansikte, som alla nittiotals-Midge före henne. Det fanns även ett par utgåvor, där de använde Teen Skippers ansikte till den vita versionen. Hon är inte så vanlig men fanns att köpa i Europa - som en barnpassande Barbie! (underliga äro Mattels vägar). 
Den svarta versionen av Midge gjordes uteslutande med Teen Skippers ansikte. Ett ungdomligt utseende (o som sagt alldeles för ungdomligt för mammamaffian). 

Alan fick ett helt nytt ansikte, unikt för just honom. Båda versionerna har samma ansikte. Alltså både svarta och vita Alan. 

Vita versionen av Morfar gjordes med Harley Kens ansikte, den svarta fick Jamals ansikte, den rotade versionen. 

Mormor så. Vita mormor fick ett helt nytt ansikte, som är unikt för henne, medan svarta Mormor gjordes med samma ansikte som Barbie 2002, eller Desiree (Mattels officiella namn är Adria, en docka som aldrig tillverkades). De hade båda målade åldersstreck för att verka äldre. Och givetvis rotat hår i gråare toner. 

Grannarna. Mamman gjordes med Kayla/Leas ansikte och pappan fick en helt egen gjutform, helt unik för honom. 

Nikki var en helt ny docka, en liten ettåring och kompisarna och yngsta grannbarnet gjordes med samma gjutformar. Ryan och grannflickan var förstås Kelly in disguise. 

Alla bebisarna var en helt ny docka också. 

Barnsköterskan Barbie var givetvis Generation Girl i den vita och Asha i den svarta versionen. 


O med det informationsflödet går vi vidare till dockorna då: 


73261 Happy Family Baby & Mom, Midge & Baby, 2002

Första Midge & Baby (Nikki) tv, andra Midge & Baby th, med ett pojkbarn. (foton från Amazon)

 

56710 Happy Family Dad & Son, Alan & Ryan, 2002

56711 Happy Family Dad & Son, Alan & Ryan AA, 2002

C6061 Happy Family (Neighborhood) Midge & Nikki, 2003

 

B5753 Happy Family (Neighborhood) Alan & Ryan, 2003
Nikki's Birthday

B9216 Happy Family (Neighborhood) Baby Friends, 
Nikki's Birthday

B7690 Happy Family Neighborhood Grandma, 2003
Nikki's Birthday, Asst. C4381

B9881 Happy Family Neighborhood Grandpa, 2003
Nikki's Birthday, Asst. C4381

B8344 Happy Family Neighborhood Grandma AA, 2003
Nikki's Birthday, Asst. C4382

B9882 Happy Family Neighborhood Grandpa AA, 2003
Nikki's Birthday, Asst. C4382

 

Happy Family Neighborhood - Hometown Fair
Setet innehåller även Ryan och Nikki


C5970 Happy Family Neighborhood - Midge, Nikki & Baby, 2004

C5971 Happy Family Neighborhood - Midge, Nikki & Baby AA, 2004

 

G4336 Happy Family Neighborhood - The New Neighbors Mom & Girl, 2004

Happy Family Neighborhood - The New Neighbors Family
(stora flickan är ersatt med en Tommy här)

 

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards