Alla inlägg under augusti 2015

Av Katti - 5 augusti 2015 23:18

Briar Beauty är dotter till Sleeping Beauty och hennes tema är rosor. Briar är dessutom Apple Whites bästa kompis, även om Apple gick emot allt o tog in Raven som sin rumskompis i stället för Briar. 
 Hela klänningen ser ut som en ros. 

 Rosenblad och törnen

Rosor, rosor, rosor. På skorna är det rosor och törnen på strumpbyxorna

Av Katti - 5 augusti 2015 23:00


Dottern hittade den sista av Rebel/Royal-dockorna jag saknade. Eller nä. Definitivt inte den sista men den av de första fyra jag saknade. 

Raven Queen, dotter till den onda drottningen. Tjejen som inte vill gå i mammas fotspår alls. 


BJF32 Ever After High, Rebel Raven Queen,  2013
Asst. BJF31 

Förstår inte riktigt de där highlighten dockorna har på läpparna. Det ser nästan ut som vampyrtänder, fast det egentligen bara är tre prickar. 

-

 -

 Kedjor är ett genomgående tema i Ravens klädsel. 

 -

 -

Skorna har kedjor som dekoration. 

 -

Av Katti - 5 augusti 2015 22:33

Snövit fick en dotter, inte Emma som i teveserien Once Upon a Time, utan Apple White. Hon är lika blek som sin mor men har gyllene lockar till skillnad mot mammas korpsvarta. Äpplen är ett genomgående tema i hennes kläder och accessoirer. Givetvis pga äpplet som Snövit förgiftades med. I serien försöker Apple få Raven att följa sitt öde som Den Elaka Drottningens dotter så att hon en dag kan förgifta Apple, så hon somnar o blir väckt av Prinsen och får sitt Happily Ever After. Jodå. 


Är du Regal eller Rebell? De goda prinsessorna och prinsarna hör till Royal-sidan och de andra figurernas barn befinner sig på Rebel-sidan. 


BJF40 Ever After High, Royal Apple White,  2013
Asst. BJF39 

 Apple White har ljusblå ögon. 
 Väskan i formen av ett äpple med guldblad. 


 Äpplen är även temat i de röda skorna med platåsula. 

Av Katti - 5 augusti 2015 19:31

Jag har ju varit sugen på det här setet sedan det kom ut, mest för killens skull. Vi ser så sällan killar i alla olika serier, Monster High det stora undantaget. Tror att det hittills getts ut tre killar i Ever After High-serien. Hunter var först men fanns bara att köpa tillsammans med Ash. 

Alla dockorna i Ever After High är barn till våra mest kända sagobokskaraktärer och likaså de här. Ashlynn Ella är dotter till Askungen och Hunter Huntsman son till jägaren i Snövit. Eller Rödluvan. Jag har inte forskat närmare än så. De kommer med en varsin sagobok, kanske den ger ett närmare svar?  


BJF35, Ever After High Ashlynn Ella & Hunter Huntsman, 2013 


Ashlynn har gröna ögon till sitt honungsblonda hår.  


Givetvis har Askungens dotter skor i öronen... 


Romantisk klänning i ljust torkost med blommönster och tyll.


Handväskan är i formen av en klocka, för att påminna om mammas viktiga klockslag och det börjar närma sig tolvslaget när Askungen skulle förvandlas igen, till den piga hon var hos sin styvmor. Ringen är en gyllene fågel. 


Upphottade "glasskor" med kvistar som letar sig upp efter hennes ben. 


Hunter har flockat hår på sidorna och rotat i topp med lång snedlugg. Jag tycker att han påminner om Peeta. 


Grå byxor, grön skjorta med skinnväst (antagligen hopsydda).


Hunter bär ett par rejäla kängor. 

Av Katti - 4 augusti 2015 12:00


En kändisdocka till i samlingen. The Lucy Show var en amerikansk teveserie från 50-talet som även visades i svensk television. Huvudrollen spelades av Lucille Ball, denna rödhåriga yrhätta som alla älskade. Hon råkade in i den ena dråpligheten efter den andra i rollen som Lucy Ricardo. Många av teveavsnitten har fått en docka gjord och den här dockan är hämtad ur avsnitt 153, Lucy's Italian Movie, där hon trampar barfota i ett träkar med blå druvor. Vintillverkning på gång. 


 Lucy's Italian Movie

Det finns många versioner av Lucy och hon har fått flera olika ansikten.  En klase vindruvor i varje öra.  


 Klänningen är värdig en italiensk bonnmora. 

 En enkel liten knappring. 

Givetvis kommer Lucy utan skor i den här boxen, då hon ska trampa vindruvor. 

Av Katti - 4 augusti 2015 11:15


Äntligen! Som jag har väntat och önskat och hoppats hitta en i kartong. Äntligen! Äntligen har jag fått hem en Ebony Christie. Hade ju chansen att köpa en för en herrans massa år sedan men valde då fel docka och har ångrat det många gånger sedan dess. Nu är ordningen återställd och jag har henne hemma hos mig. Så skönt. En grail off the list! 

 

 1293 Ebony Christie, 1979, utgiven 1980

 Steffies ansikte i en mycket vacker version


Vet inte vad som hänt med hennes fingar, för dockan är aldrig tagen ur kartongen - eller jo, jag gjorde ju det men hon är orörd på innerkartongen. En liten skada har hon i alla fall. Ringen är intakt. Den saknas ofta när man köper en lös docka. 

 Alla tillbehören till henne. Ett halsband, ett par extra örhängen att byta stil med och en afrokam. 

SuperStar-skor. Röda givetvis för att matcha klänning och smycken.  

Så fin ♥ 

Åsså den fantastiska teckningen i tiden. Vet inte om de ritade de här teckningarna efter att dockan producerats eller om dockan är baserad på dem (troligen det senare) men det är en superb avbild. Dockan av teckningen eller teckningen av dockan. Om det är det första, har de lyckats bra med den slutliga produkten. 


Av Katti - 4 augusti 2015 01:30


Mega Bloks-rea var det också på TrU och jag bestämde mig för att plocka hem en Ken. Han har ingen date, dvs nån Barbie i snygga kläder men det finns en Barbie i samlingen i alla fall. 
Mega Bloks är en typ av byggklossar, kompatibla med LEGO antar jag. Har inte jämfört dem alls. Build 'n Style! kallar de i alla fall serien den här Ken kommer ur. Ken kommer med blommor till sin date, den jag inte har. 


 

80239 I ♥ Ken, 2013

Han ser verkligen ut som en Ken i miniatyr! 


Av Katti - 4 augusti 2015 01:23

Gjorde ju ett besök på Toys 'r Us för ett par veckor sen för att fynda Ever After High o det gick ju inte alls då hyllorna var tomma. Besökte ett par hemsidor i stället och köpte lite dockor via Internet. Det här är vad det blev - plus ett möblemang till Raven Queen. Blev en dublett o jag får se hur jag gör med det setet. Hunter är så snygg :) Dotra hittade den saknade Raven ur Royal/Rebel-serien. Sen finns det ju uppsjöar av andra dockor i serierna men de här är de dockor som nått de flesta svenska hyllor. O de som fanns på rean. Fler bilder följer... 


Idel "bokryggar" med dockor ur Ever After High


Dockorna är ju barn till alla våra mest kända sagoboksfigurer, de flesta Disneyfierade. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se