Kattis Dockor

Alla inlägg under augusti 2015

Av Katti - 10 augusti 2015 15:37


Trollkarlen från Oz är en av världens mest älskade filmer. Detta visar sig inte minst i mängden dockor Mattel har gjort av figurerna i filmen. Det är nog det mest upprepade temat bland alla. Den här lilla tjejen är dock speciell. Lilla Lullaby Munchkin såldes bara tillsammans med en annan docka - om jag blivit rätt informerad. Det här var under perioden då mitt Kellysamlande (eller docksamlande över huvud taget för de var starkt sammankopplade då) låg i träda så jag har inte så stor koll på det. Hon är Pink Label och det betyder att hon inte ska vara helt ovanlig, men hon verkar inte vara så lätt att hitta om än långt från omöjlig. 


 

 L1292 Wizard of Oz - Lullaby Munchkin Kelly, 2006


 Hon är så söt med sina bruna lockar och bruna ögon! 


Fler Kelly-dockor ur Oz-filmen finns här


Av Katti - 10 augusti 2015 15:28


Det andra setet jag köpte var Evi's Kitchen. Eller Evi's Little Kitchen. Inte att blanda ihop med Kitchen Little som var en serie kök med naturtrogna tillbehör i Barbiestorlek som såldes på nittiotalet. Som mycket annat, är det rosa detaljer till förbannelse. Oftast brukar lekseten komma i olika färger men det här har nog bara en färgsammansättning. 


 En spis med fungerande vattenkran, ett bord och två stolar - och en massa bestick till tallrikar. 

 Evi lagar mat o bakar och bjuder Evi och Evi på kakor o annat. 

Som sagt... Det är synd att Kelly inte kan ha Evis kläder, för det här klädsetet gillar jag!

Av Katti - 10 augusti 2015 14:53


Fick hem lite nya lekset till Evi idag och ville lägga upp dem direkt. Jag köper de här mest för att de är i storlek till Kelly också. Evis kläder och skor passar inte Kelly (tyvärr) men hennes tillbehör är perfekta! Oftast blir de till och med bättre i skala, då Kelly är mindre än Evi och lekset oftast inte är *helt* skalenliga. Fick inga bra bilder på grejerna i första boxen, så det blir inte så många foton - just nu. 


Evi's Treehouse. Evis trädkoja, inredd med möbler och ett repstaket som säkerhet. Lite för lågt kanmantycka, då dockorna är såpass stora! Två Evidockor följer med. De har aldrig gett några flera namn till "kompisarna" så det är helt enkelt Evi och Evi. 



 En hel del rosa är det... 

 Evi och Evi :) 


 En liten gul teservis. 

 

Katten var lös i lådan och det var ett himla pyssel att få tillbaks den där jag *tror* den ska vara - i öppningen längst ner vid stammen. Just nu är den där, men tittar in i trädet. Med den här typen av plastbox kan man ju inte öppna den för att fixa till det så hon får vara lite off tills jag tar ut alltihop. 

Av Katti - 7 augusti 2015 23:03


Pratade med kompisen idag om några dockor hon hittat och en av dem var den här. Nåja, inte bokstavligen för det här är min, men en likadan. Nästan. Det här är en Fashion Fever Kayla från 2005 (boxen kan vara märkt 2004), med nummer H0893. 

Fashion Fever Kayla


O varför ser alltid de här dockorna ut att ha skorna på fel fot? De är oftast liksidiga så det gör ingen skillnad i att byta. 


Av Katti - 7 augusti 2015 19:00

Den sista Ever After High-dockan jag ska visa upp just nu är Madeline Hatter. Madelines färger går i mintgrönt, turkost o lila blandat med vitt, svart och guld. Madelines spegel sitter i en liten puderdosa. På huvudet sitter ett turkost diadem med en tekanna i guld. 


BDB15 Ever After High - Getting Fairest Madeline Hatter, 2013 

Asst BDB13

 Stora turkosa ögon och som hos de andra tjejerna, går ögonskuggan i rosa toner. 

Ett jätteteparty tryckt på henes klänning/Nattlinne. Svartvit randig volang. O liksom Raven har denna rebell en enkel morgonrock med puffärmar som dekoration. 

 Lila tofflor med .... ja vete sjutton vad på. Godis? Hjärtan o nycklar. 

Madelines hyllla är lila med turkosa hyllplan, med en specialhylla och en guldfärgad överkant. På denna specialhylla har hon diverse diadem att välja mellan.

Av Katti - 7 augusti 2015 18:30

Så har vi milda lilla Briar, Apples kompis och Törnrosas dotter. Än en gång är det törnen och rosor i Briars tema, och rosa. Hennes spegel är en liten puderdosa. 


BDL40 Ever After High - Getting Fairest Briar Beauty, 2013 

Asst BDB13

 Vackra bruna ögon, rosa ögonskugga. I håret sitter ett rosenspänne som ringlar sig nerför håret. 

Briars nattdräkt (tror det är en byxdress) är rosa med törnen och svart kant upptill. Morgonrocken liknas Apples, i en mörkare ceriserosa med volangkant runt om. 

 Rosa tofflor med rosor på... 

 Briar gillar glasögon så det är vad hennes svarta hylla med rosa hyllplan är fylld av.

Av Katti - 7 augusti 2015 18:15

Raven verkar hålla sig på sin kant med stora silverfärgade hörlurar. Undrar vad hon lyssnar på? Hennes färger är lila och så även här. 


BDB14 Ever After High - Getting Fairest Raven Queen, 2013 

Asst BDB13

 Raven har lila ögon, ljuslila/rosa ögonskugga, lila läppar och lila slingor i håret. 

Är det tryckta korpar i klänningen/nattlinnet? Två volanger nertill och morgonrocken är i en stark lila färg med svarta spetsar kring ärmarna. 

 Svarta tofflor med nåt tagigt mönster och vingar. 

Ravens hylla är givetvis lila även den, med detaljer i svart och silver. Eller i silver med detaljer i lila o svart kanske. Hon kommer med - ja vad? Halsband? Kragar? O en lila spegel. Också utan spegelglas.  

Av Katti - 7 augusti 2015 18:00

Har inte sett så många olika set av Ever After High, men här följer en annan serie som fick följa med hem under rean. De europeiska dockorna har inget serienamn på boxarna men den här kallas Getting Fairest och tjejerna kommer med en varsin liten hylla med diverse tillbehör. 

De är lite enklare klädda i nattlinnen, eller söta inneklänningar, morgonrock och tofflor. 


BDL39 Ever After High - Getting Fairest Apple White, 2013

Asst BDB13

 Lite mildare makeup med rosa läppar - o rosa ögonskugga. 

 Söt som socker

Tråkiga tryck som vanligt. Nä, inte tråkigt tryck utan tråkigt med tryckt mönster! En tryckt rosett.... Lite frillig morgonrock i rosa. 


 Spegel Spegel i handen där... Fast det är dåligt med spegelglas i den. 

 Vita "tofflor" i satinkuddmönster med "pärlor" o rosetter. 

 Apples hylla är fylld av tiaror. O givetvis dekorerad med röda äpplen. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards