Alla inlägg under augusti 2015

Av Katti - 20 augusti 2015 18:00

Den här Toralei tillhör inte mina favoriter med hennes galet självlysande läppstift men när min dotter hittade henne billigt kunde jag inte låta bli. Har ju de andra Toralei-dockorna o att då missa en känns lite fånigt. Knäppa samlare! 


BJR14 MH - Ghoul Sports Toralei, 2013

Asst. BJR11

'

Urläckra, knallgröna ögon - o de sedvanliga ränderna i luggen. De är bara målade så det släpper väl vid regelbunden kamning av håret. 

'

 Permanenta handskar. 

 Tuffa shorts med rosa rutor och nätlinne. 

 Bollen är dekorerad med spindelväv

 Benskydd

'

 Rosa sportskor och nätkasse att bära bollen i.

Av Katti - 20 augusti 2015 17:15

Guldlocks dotter heter Blondie, varför de stavar Lockes med e vet jag inte... Borde det inte bara vara Locks? 

Nåväl, Blondie har gyllene lockar som sin mor och blå ögon. Hon tillhör de kortare EAH-dockorna, som exempelvis Madeline Hatter. Eftersom hon tillhör Royal-delen är hon vän med Apple och Briar. 


 Ever After High Royal Blondie Lockes, 2013

 Oskyldiga blå ögon

Klänningen är tryckt med björnar på kjolen och nycklar på livet. 

 Ett hjärta av guld. 

 -

 Även väskan är ett gyllene hjärta. 

Är det björnpäls hon har på skorna?? 

Av Katti - 19 augusti 2015 21:11


I väntan på en fyrhjuling mer passande i storlek, hänger Ester kring gubbens Honda. Jag har/ska köpa en fyris av en kompis i USA men frakten gör att den blir dyr. Nåja. En smäll man får ta!  Hon når ju inte ens handtagen! 


Av Katti - 14 augusti 2015 23:45


Det finns några varianter på platta fötter men det senaste är platta fötter med ledade vrister. Barbie kan böja på vristerna och alltså välja om hon ska ha platta skor eller sina vanliga högklackade. Raquelle nedan, har just dessa ledade vrister, medan Grace har stela ben, men med samma platta fötter. Bilderna med stela vrister nedan visar dock inte Grace utan en Barbie från samma Glam Style Beach-serie. Graces ben och fötter var för skräpiga o dammiga från fällen hon står på! 


 

-

Båda torsona är märkta med 2013 - är det för fötterna? Kroppen i sig är ju ingen (större) skillnad mot tidigare 1999 BB-versioner. 

-

Ledade vrister.  

Platta fötter på stela ben. 

En aning av fotvalv har hon! Stor skillnad mot den gamla gymnast-kroppen som har helt platta fötter. O större! 

En sittande stelbens-docka anno 2015. 

Av Katti - 13 augusti 2015 13:08

Började lägga upp dessa bilder på hemsidan när jag insåg att, äh, lägger dem i bloggen i stället. Det blir lite mycket information på hemsidan och bloggen är ett bättre forum att ösa info på/i. 


Under sextiotalet gjordes Tutti och hennes tvillingbror Todd o bästa kompisen Chris i Japan (så även Buffy och Pretty Pairs) och de hade helgjutna kroppar i mjukt gummi med ett stålskelett inuti som gjorde att man kunde posera dem lite som man ville. Tyvärr brukar metalltråden gå av och i värsta fall rosta och ärga, vilket gör kroppen helt eller fläckvis grön. Under sjuttiotalet flyttade man docktillverkningen till andra ställen, bland annat Hong Kong och där gjordes alla Tutti-dockor som nu fick sällskap av Carla också. Alla Carla har den kraftigare och stadigare Hong Kong-kroppen men alla hade fortfarande ståltråden inuti. Japan-kroppen är gjord i mjukare gummi än Hong Kong-fabrikens, som antagligen innehåller mer plast. 


 Vid en första anblick kanske man inte ser skillnaderna men de är tydliga. 

Märkningen sitter på ländryggen.

Märkningen är densamma - med årtalet, fast givetvis är fabrikslandet olika. 

 -

Huvudknoppen gjordes om mellan de två kropparna. Från början var även knoppen gjord i samma gummiform som resten av kroppen medan de HK-tillverkade kropparna fick en plastknopp. Första gången jag såg det trodde jag att knoppen gått sönder och någon helt enkelt bytt ut den, men jag har sett det på fler kroppar, så jag antar att det är standard. Den tunna mellandelen ser dock skörare ut - i alla fall på det här exemplaret. 

Japankroppen har mer detaljerade och finare händer, jämfört med HK-kroppens lite klumpigare. Däremot har HK ett tydligare armveck. 

Fötterna skiljer också. Japan till vänster har tår, vilket HK inte har. De finns där men är inte lika tydliga. 

Av Katti - 11 augusti 2015 20:44


En begagnad Kerstie i jämförelse med sitt nyare jag, fortfarande i kartong. Den övre dockan är en citronskalle, (Lemon Head) - det namn Kelly Klub-medlemmarna dubbade det till. En liggande football (rugbyboll) eller citron om man så vill. Oval - på bredden. De var långt från våra söta små Kelly. Sun Fun Kerstie såldes först med citronskalle men senare samma år, drog Mattel tillbaks dem o gav ut dem i Klassik Kelly-stuk i stället. 


 En väsentlig skillnad i storlek och söthetsgrad. Eller? 


Av Katti - 11 augusti 2015 20:34


Under en snabb rensning sortering på vinden hittade jag det här. BVissa saker glömmer man helt bort att de finns o Steffi Love-accessoirer är en av såna grejer. Jag gillar verkligen köks-setet, även om det är rosa. Tror inte mintgrönt hade varit så mycket snyggare, om jag ska vara ärlig. Steffis grejer brukar kunna finnas i olika färgkombinationer. 


 Steffi Love Kitchen Set

Setet kan finnas i fler färger men jag har den rosa. Tekanna (vattenkokare) , mikro, kaffeautomat, mixer, visp, brödrost. En kompis till oss hade en rosa perkulator. Hon kallades Rosa. Antar att det ena kom av det andra. 

 Mixer, elvisp och bottenlös vattenkokare. Blir lite svårt att värma nåt i den :D 

 Espressomaskin. 

 Mikro

Vattenkokaren igen o brödrost. Allt rosa. 


~~~~~~~~~~~~~~~

Ett set till bland alla grejer o det här är garanterat inköpt pga kameran :) Eler kameran, videokameran och beatboxen. Eller den lilla stereon då. Alla i metallfärg. 


 Steffi Love Cool Extras


Undrar om inte jag har den där fågelburen på fot nånstans? 

Av Katti - 10 augusti 2015 16:04


2007 såldes tre olika Kellydockor klädd i en fantasifull klänning. Vad som var speciellt med de här dockorna, var att de stod mitt i en "brudbukett" - eller snarare var en del av buketten. Jag har inte undersökt dem närmare själv, men har läst på lilfriends.net att Kelly sitter i handtaget och med ringen (man ser rosetten på den) kan man röra henne upp och ner i buketten.  Egentligen är det inte Kellydockor heller, utan namnlösa små flickor. Vet inte deras officiella namn, men samlarna kallar dem Flower Girl Bouquet (Kelly) dolls.


L0027 Flower Girl Bouquet Kelly, 2006

Asst K8574

 -

L0028 Flower Girl Bouquet Kelly, 2006

Asst K8574

 -

L0054 Flower Girl Bouquet Kelly, 2006

Asst K8574

 -

Lite olycklig träff av blixten... Nåja, det är gamla foton o dockorna undanstoppade så att ta nya, låter sig inte göras just nu. 


Det fanns förstås en brud att köpa och brudgummen hade en liten ringbärare med sig i boxen. Jag har tyvärr inget av de seten. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish?

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ Kattis Dockor med Blogkeen
Följ Kattis Dockor med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se