Kattis Dockor

Alla inlägg under maj 2015

Av Katti - 14 maj 2015 15:07

Ken delar mitt intresse för fotografering och har så gjort sen sextiotalet! Redan då kom Rovin' Reporter-dressen med kamera. Barbie har också kamera nu och då, men det har mest varit för att hon varit på semester. För ett par år sen blev även hon fotograf till yrket i Barbie, I Can Be-serien. Andra fotografer har varit Skipper i Jewel Secrets-serien och en av Beckydockorna i rullstolen. Hon var skolfotograf. 

Bilderna nedan kommer ur olika arkiv och är alltså tagna vid olika tillfällen. 


Jag köpte en gång den här Kendockan till en vän i USA men av olika anledningar föll vår överenskommelse o jag behöll honom. Trehundratjugonio kronor?!? Helt galet dyrt. Ken har mörkrumsutrustning med sig, där fotona kommer fram med hjälp av värme (varmt vatten). 


#29903 Ken Photographer, 2000


Barbie här köpte jag bara för att hon är just fotograf :) 

X4829, I Can Be - a Photographer, 2011
Se mer här


#20202 School Photographer Becky, 2007

(lånade en bild från Internet, då jag inte hittar mina egna foton, dockan är sen länge deboxad så jag kan inte ta nya heller)


~~~~~~~~~~~~~~~

 

Skipper ska ställa upp i en fototävling och letar bra motiv. 

 

#3133 Jewel Secrets Skipper, 1986 


~~~~~~~~~~~~~~~


Som sagt, sen finns det x antal klädset med kamera. 

Rovin ' Reporter 

Klädsetet ska väl ha röda sockar, snarare än svarta tror jag och en vit skjorta. 


Barbie åkte på semester på sextiotalet i rosa stickad tröja o rosa bomullsshorts med kamera i handen, Vacation Time heter det setet. Kameran är likadan som Kens reporterdito ovan. Kanske måste kolla om Catherine har det setet också? Vill minnas att jag såg det :) Sen finns även Photo Fashion, ett set med blå stickad tröja, ett par blå slacks och fuskpolo med kamera, det är samma set som Sporting Casuals, men det setet hade ingen kamera. I både dressen Fashion Editor och dess efterföljare Club Meeting hade Barbie med sig en kamera, likadan som alla  gamla ovan. 

Av Katti - 14 maj 2015 09:45

Billiga Barbiedockor har alltid funnits. En ekonomivariant med raka armar i smal låda. De kallades Fashion Play från början men har sen bytt namn till Chic, I Heart Barbie, Boutique och en hel del andra namn. I USA kunde serien under senare år ha ett eget namn, som Hip-2-B-Square, Pretty in Plaid, Pretty Hearts eller nåt annat, medan de i Europa fortfarande kallades I Heart Barbie eller Boutique Barbie. Och ofta kom inte alla versionerna hit heller. Från början fanns de i en svart, vit och latinsk version, senare endast blonda och så småningom i flera versioner, som blond, rödhårig, brunett och svart. Eller blond, latinsk och svart. Det varierade lite i de olika utgåvorna. Under senare halvan av 2000-talet såldes de med separata namn, som Barbie, Teresa och Summer. Under senare 2010-tal återgick de till tråkiga blondiner men med olika klänningar - och ingen som helst referens på kartongen i de europeiska versionerna. De kallades rätt och slätt Barbie. 


Jag har några olika versioner av alla som getts ut och vill här dela med mig med några av dem. 


  


 




2 bilder från eBay: 

Så heter de i USA, Sweetheart till höger här, är samma som ovan, men hon är rödhårig, o den fanns inte i Europa. Vänstra dockan, Pretty Hearts minns jag inte vad hon hette hos oss. 


 

Pretty in Plaid och Hip-2-B-Square, eller I Heart barbie och Boutique Barbie. 

 


  

Chic Barbie och Teresa från olika årgångar


 

Under senare år har kompisarna och de olika hårfärgerna försvunnit ur serien och nu är det bara blonda Barbie som säljs. I stället har hon olika designer och färger på klänningarna. En snygg mönstrad klänning - om man ser till framsidan. Baksidan är enfärgad. Fusk fusk fusk. O trist trist trist. I USA finns fortfarande en serie som säljs med lite mer variation, men som sagt, då måste man ta sig till en Wal*Mart på andra sidan det stora vattnet i väst. O det görs sig inte så enkelt. O framför allt blir inte dockan så billig då. Hoppas få hem nån av alla WM-dockor vi sett. 



Vad som är än värre med de här billiga Chic/Boutique eller Style eller vad de nu heter idag, eller inte heter, är att de oavkortat och utan undantag är limskallar. Det är slut med samlande av nya grejer. Gammalt tillbaks var det stor kvalitet på kläder och de tålde lek. Du hittar fortfarande kläder som barn lekt med för femtio år sen i gott skick. Men hittar du så bara om ett par månader några av dessa plagg - o de har kamperat ihop med dessa nya dockor i nån låda, är de förstörda. Speciellt om kläderna är gjorda i bomull, vilket gamla kläder var. Oljan i limmet som används, kletar fast i allting o ger enorma fettfläckar. Jag hade en fin förpackning med en klänning från sent sjuttiotal/tidigt åttiotal som låg tillsammans med nån av de nya Fashionistas-dockorna. När jag senare gick igenom lådan med dockor såg jag det katastrofala som hänt. En fettfläck i en femkronas storlek på kartongen till den. Det var bara att slita ur klänningen för att se om den klarat sig. O peppar peppar verkar den vara OK. Nån månad till så hade den kanske inte varit det. Nä, fy sjutton. Bort med limmet!! 

 

Av Katti - 8 maj 2015 17:45

Från grekiska sagotempel till gamla gudasagor. Helt galet. Jag har inte mindre än tre gamla Bibelfigurer. Två Jesus och en Maria. Alla tre talar om man trycker på en knapp i ryggen. En av dem citerar bara Bibeln och ur den, en del utvalda verser medan de andra två, förutom att recitera bibelcitat också berättar en historia om vem de är... Världens mest kända sagobok. Jesusdockorna ser helt galna ut men Maria är vacker. Varför de gett den ena Jesus blå ögon kan man ju undra.  


  

Av Katti - 8 maj 2015 17:30

Hon ser verkligen ut som en prinsessa från antikens Grekland. Vacker, skir och mörkt hår. Som en gudinna. O givetvis har hon Goddess ansikte. 


 

B3461 Princess of Ancient Greece, 2003

Dolls of the World - The Princess Collection 


 I bronsfärgad chiton med en tunn vit drapering, fastsatt med guldknäppen utanpå. 


 Goddess ansikte

 ---


 Armbandet har formen av en slingrande orm. 

 Klassiskt vacker! 

Av Katti - 8 maj 2015 17:15

Princess of the Nile är en speciell docka med sina typiska egyptiska ögon. Så länge hon är i original är det lätt att känna igen henne om man hittar henne lös. Till det har hon "rastaflätor" , ganska kortklippta. 


 

#53369 Princess of the Nile, 2001

Dolls of the World - The Princess Collection


 Böljande vitt utanpå kungligt guld


 Nilprinsessan har givetvis ansiktet av en gudinna


 Armringarna har typiska egyptiska ögonmönster runt om. Blå "emalj" på "guld". 


Vacker är hon. 

Av Katti - 8 maj 2015 16:15

En Christie som inte är en Christie utan bara en namnlös Barbie. För mig är hon Christie, även om hon är en Asha. Förvirrat? Jodå. Hon har Ashas ansikte. O Barbie på tröjan. En prinsessa från filmen Barbie i Svansjön, till "stressade" jeans.  


 

J1383, Fashion Fever Barbie (Christie), 2006 




Av Katti - 8 maj 2015 16:00

Tog inte så många bilder av henne, av någon anledning. Brukar ju ta närbilder av kläderna också. Nåja, Hon bär en tvådelad dress med vit satinkjol och sammetstopp med ljusrosa volangkant kring halsen. Som många av Fashion Fever-dockorna har hon Mackie-ansiktet. 


H0916 Fashion Fever Barbie, 2005 


Barbie har blålila ögon.  


En liten emaljerad fjäril sitter på halsbandet :) 


Barbie bär en liten satinväsa med "silverpaljetter".


Ett par pärlrosa skor kompletterar dressen. 

Av Katti - 8 maj 2015 01:38


Några av tjejerna modellerade lite... 


Ester & Serafina


Susie 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards