Kattis Dockor

Alla inlägg under maj 2015

Av Katti - 16 maj 2015 00:23

Ur arkiven kommer dessa foton - den övre ett scannat fotografi från den tiden man fick bilder på diskett, samtidigt som man skickade in film för framkallning. Ett par grabbar jag haft på hand sen många år tillbaks. Tror de kan ha köpts på Toys 'r Us vid nåt tillfälle men jag är osäker. Killarna är i samma storlek som Evi Love och delar hennes kroppssform. Dock tillverkas de ju inte av Simba. Än en gång har jag inte fotograferat baksidan, eller annan info om dem så jag vet inte mer än det som står på framsidan. Vilket är ingenting egentligen. 

Redigerat: SuperModel görs av Top Toy. 

Två namnlösa pojkar. Den ena har vunnit en basketcup får man förmoda, då han står överst på pallen med en basketboll intill sig o den andra är lite laidback, klädd i jeans o svart jacka utanpå en vit tisha (som jag hörde de kallade t-shirt i radion häromdagen). 


SuperModel (Kids)


Av Katti - 16 maj 2015 00:09

Inför 50-årsjubileumet gjordes en massa olika dockor i repris. En av dem var den här, mycket bättre än 35-års-jubileumsdockan. Hennes huvud kanske fortfarande är lite stort, jämfört med originalet från 1959 men händerna är snyggare och mer likt än föregående version. 


N4974 My Favorite Barbie - 1959 The Original Teenage Fashion Model Barbie, 2009




 En replika av Solo in the Spotlight från 1960 följer med Barbie. 

Det treradiga halsbandet finns med - och förhoppningsvis skiljer det nog mycket för att det inte ska misstas för originalet från 1959. 

 Glasögonen, de speciella vita med blått glas har återskapats - o likaså tagen på armen, fast i modernt stuk. 


 Tårna ser slarvigt målade ut! 

Av Katti - 15 maj 2015 23:47

Clowner. Som jag sa tidigare, är barn ofta rädda för clowner. Jag såg den här på Tradera för några år sen och föll som en fura. Kanske passar bra på en Halloweenfest. Costume Party Sandi från Totsy. Jag har nånstans en lös clownmask, undrar om det är samma? På sextiotalet hade Ken en clownmask, liknande den här, medan Barbie och Skipper fick en varsin ögonmask bara. Sandi kommer med två dräkter i setet och hon kan också välja att bli en jordgubbe, med en bladmask för ansiktet, om hon så vill. 


Boxen är väldigt solblekt på framsidan! 





Närbilder på de andra dräkterna: 

 



Av Katti - 15 maj 2015 22:29

Midge och Alan gifte sig i början av nittiotalet och inför deras bröllop fick vi se två nya dockor. Det var Kelly och Todd. Många funderade om det här var reinkarnationen av de gamla Tutti och Todd från sextiotalet men ingen blev riktigt klok på vem barnen var. Från början fanns de bara i ett set med sex dockor, Midge & Alan förstås, plus Barbie och Ken. Senare fanns de att köpa i ett separat gift set på Toys 'r' Us och JC Penney. 


Kelly och Todd hade ett helt nytt ansikte och en alldeles egen storlek när de kom. De delade ansiktsform och kroppsmodell. Kelly hade långt hår i en honungsblond färg och man funderade om hon kanske var Midges lillasyster, särskilt med tanke på fräknarna. Todd var också fräknig och hans hår var flockat i en mörkbrun färg. Var han Kens lillebror? Hade de nåt släktskap med Barbie? Vem var de? Kellys klänning var i alla fall sydd i samma tyg som Barbies och Todds kostym matchade Kens. I Sverige är det ju brudgummens Best Man som bär ringen, men i USA är det vanligt med en liten Ring Bearer. Små blomsterflickor, eller brudnäbbar har vi också ibland som strör blad, eller bär en korg med blommor matchande brudens. 


 #2820 Wedding Day Kelly & Todd Gift Set, 1991

 Kelly har stora blå ögon och en kaskad av fräknar i ansiktet. 

 Todd har likaledes stora blå ögon, om än en nyans mörkare o fräknar på näsan. 


Kelly finns bara i denna enda version (ja, i de båda seten förstås). Henne såg vi aldrig igen. Hennes namn återkom i Barbies (då) yngsta lillasyster några år senare och Todd återvände (utan fräknar, annars likadan) som tvillingbror till Stacie. 


 Baksidan visar alla sex dockorna i Midge Wedding Day. 


De var jättedyra i Sverige men jag köpte alla fyra dockorna när de var nya. De fanns ju även i separata kartonger. Dock inte Kelly o Todd. De fanns bara i USA. 

Av Katti - 15 maj 2015 22:13


Cali/California Girl (och/eller Boy) introducerade ett par nya vänner till Barbie. De sades vara syskon, Summer och Blaine. De är mer solbrända än nånsin, kanske som många kalifornienbor är med all denna sol? Det sades att Barbie blev så förtjust i Blaine så Ken försvann! Det var en av historierna bakom Blaines ankomst. Fast Ken återvände förstås. Inte så lätt att göra sig av med första kärleken sådär. Däremot försvann Blaine efter några år. 


Summer kom med ett verktyg att göra hål i öronen med. I Summers öron. O en massa örhängen att stoppa dit när man väl gjort det. Får ju hoppas att det är gjort under vuxens översyn, annars har väl Summer hål överallt... 

Vad hon har, är en av dockvärldens snyggaste cardigans. Såg den på en kompis docka häromdagen o funderade på var jag sett den. Klickade ju till o därför tillkom detta inlägg. Lite span i arkiven. 


C6789 Cali Girl Summer, 2004


Blaine är lika solbränd som sin syster och han kommer med simfötter och en flytbräda att simma efter. Extra kläder har han och en vattenflaska, sololja och andra strandtillbehör.  

C6792 California Boy Blaine, 2004 

Av Katti - 15 maj 2015 20:20

Tänkte uppdatera mitt bagarinlägg men bestämde mig för att göra ett nytt o länka fram o tillbaks i stället :) Pratade då om Kens höga kockhatt i Cheerful Chef-setet men redan före honom hade Barbie ett set kallat Barbie-Q. Senare kom det set med förkläden i tre färger och olika köksverktyg, Apron and Utensils och What's Cookin?. 


#962 Barbie-Q Outfit, 1969-1962


Säsongsdockor har funnits i många år och bland annat till jul säljs speciella dockor med jultema. Ett år kom Holiday Treats med Barbie i röd klänning och vitt förkläde med en pepparkaksgubbe på. 

 

#17236 Holiday Treats Barbie, 1997


Fun Treats Barbie & Kelly tror jag aldrig kom till Sverige, och i alla fall inte den här svarta versionen. De kommer med vispskålar och slevar - och även en mix till topping! Barbie har ett litet förkläde på sig som inte gör nån nytta alls o Kelly har inget alls. Lätt att få mjöl på kläderna! 

#55579 Fun Treats Barbie & Kelly AA, 2001


Jordgubbstemat går igenom i allt.  



Chelsie och Nia här, kom med en av fem olika köksredskap i sina boxar. Av Cheslie har jag två, Nia bara en o eftersom hon bakar fick jag kompisarna i USA att leta kaveln. Det ska finnas en gaffel, en slev, en hålslev och en spatel (tror jag) - stekspade kanske. Andra Chelsie har hålsleven. 




Europa fick också en version av Chelsie i en större box, där fler verktyg ingick. Förutom (i det här fallet) kaveln har hon en bakplåt, en hålvisp, en måttbägare och en vispskål. 


O bara för att avsluta bageriverksamheten idag lägger jag in två pepparkakegubbar.

Vi komma, vi komma från pepparkakeland... 

Gingerbread Boy Tommy från Barbie och Nötknäpparen i två versioner. 

Av Katti - 14 maj 2015 20:55

Det här är en speciell docka. Om jag kommer ihåg rätt är hon den första svarta dockan med Generation Girl Barbies ansikte. Vet inte hur många det kommit sen dess men hon blev ett måste för mig som samlar ansikten när jag hörde om henne. Nån av mina vänner i USA hjälpte mig få tag i henne. 


B5833 Happy Birthday Barbie AA, 2003 



På baksidan visas Birthday Tea Party Kelly och hennes vänner upp. Med de fula citronskallarna! 


I år väntar jag på att få tag i den latinska versionen av Birthday-dockan. Hon är den första latinska "Aphrodite". 

Av Katti - 14 maj 2015 20:30

Jag har nyligen visat upp en av dockorna ur The Style Set Collection, Exotic Beauty. Idag är det första dockan, Society Girl som står i tur. Den svarta versionen av henne. Hon är en av de tidigare Mbili-dockorna och den enda svarta dockan i serien. De senare två dockorna kom endast i vit version. 


 56204 Society Girl Barbie AA, 2001


En snygg version av Mbilis ansikte. Hon har vita stenar i örhängena och ett halsband som består av en knuten kedja med samma stenar i ändarna. 


 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards