Kattis Dockor

Alla inlägg under maj 2015

Av Katti - 17 maj 2015 23:05

Det var ju stort rabalder för nåt år sen, när Barbie skulle flytta. Fattade aldrig vad det var de pysslade med. Varifrån flyttade hon? Och vart? Från sitt Malibu-hus till The Dreamhouse? Hon har ju bott i drömhus hela sitt liv. I den vevan blev Barbie digital också. Eller snarare det gjordes småfilmer om hennes liv. Jag har delat en av dem, från när Midge dök upp hos henne.


screen från barbie.com 

 

Det kom också ett gäng dockor med karaktärer ur filmerna (samma kompisar som tidigare men dockorna hade delvis karaktärsdragen i ansiktet!). Det underliga var att vi i Sverige inte fick Barbie!! Hon kom så småningom i paket med andra dockor men vi fick inte den separata tjejen med de galna ögonen. Inte heller Nikki, men hon är ju svart gubevars. Fånigt. Nånstans har jag förhoppningsvis en Nikki väntandes... Ken har jag inte köpt alls. O Ryan kom inte som docka i serien. Också fånigt. På baksidan visas alla dockorna, kikandes ut genom en dörr med Barbie o Ken överst o kompisarna med Nikki närmast under. Sen varierar det, beroende på vem boxen tillhör. Tja, det gäller förstås även Nikkis box, då dockan som är i lådan, också är i fokus på baksidan. 


 


Y7438 SummerY7439 Teresa

Y7441 RaquelleY7442 Midge

Letar efter en andra Summer då dottern vill ha henne! Vi valde liksom fel docka vid ett tillfälle och nu finns hon bara på andrahandsmarknaden. Tja, det gör ju de flesta av de här för den delen. Undrar om Ken finns kvar nånstans? 

Av Katti - 17 maj 2015 13:18

Kalle Anka och andra tidningar hade ofta reklam någonstans på omslaget och det hände nu och då att de hade Barbiereklam. Här är en sån reklamruta. På samma sida som reklam för Hubba Bubba (minns ni tuggummit man kunde blåsa jättebubblor med? - finns kanske kvar än idag?) fanns en ruta med Snöprinsessa Barbie och hennes släde. Letade efter reklam för Midges bröllop men jag har ingen sån så det blev en prinsessa av snö o is i stället. Hon fanns ju bara till salu i Skandinavien. Bilder av henne i kartong - och utanför finns här



 

Hon är vacker som en dröm, denna riktiga snöprinsessa från det sagolika landet, långt uppe i norr. Nya Barbie hör hemma på de stora snövidderna, där det bara går att ta sig fram med hundsläde.

Snöprinsessan Barbie och hundsläden säljs var för sig.

 
   
Av Katti - 17 maj 2015 12:21

Midge och Alan gifte sig under 1991 och jag köpte ju alla dockorna i serien. Kelly & Todd har ni redan träffat. Alan flyttade in i Midges lilla etta, eller hennes kartong då medan Ken ligger på annan plats. Egentligen vet jag inte varför jag plockade Alan ur sin kartong o satte in honom med Midge. Nån platsspargrej kanske? 


Midge har honungsrött hår, ser mörkare ut i bilden än vad det egentligen är. Hon kommer med en brudklänning som kan användas på flera sätt. För bröllopsresan tar hon av sig den vida tyllkjolen och tar på sig en lila satinjacka med vita prickar till den snäva klänningen hon har under med spetsmönstrad topp. Ärmarna är sydda i spetstyg.

 

Alan fick ett nytt ansikte, märkt 1990 och det har ju använts ofta på Ken efter det. Han har långt hår i nacken, målat i en mörkt rödbrun färg och bruna ögon. Även om han både stavar namnet annorlunda och ser helt annorlunda ut mot sextiotalsversionens Allan, är en del sig likt. 

Brudgummen Alan bär en frack i vit sammet med lackblank krage och satinmanchetter till rosa skjorta med grårandig väst och silverkravatt. Byxorna är tjusigt kritstrecksrandiga i silvergrått. Vita skor. Inga strumpor...! 

Det här är enda gången vi faktiskt såg honom - under många år både före och efter bröllopet. 


#9606 Midge Wedding (Wedding Day Midge), + #9607 Wedding Day Alan 1990


Den tunna tyllen med flockade sammetsprickar går igenom i alla tjejernas kläder. Givetvis är Midges klänning vit, medan brudtärnan Barbie har en rosa, liksom brudnäbben Kelly. Den är nästan likadan som Midges brudklänning, med puffärmarna i samma prickiga tyll som kjolen och färgen som enda skillnad. 

#9608 Wedding Day Barbie, 1990 


Ken är lös, ur sin kartong och har lagt ifrån sig skorna nånstans. De har inga strumpor i skorna! Tänk att gå barfota på bröllop... Ken har svart sammetsfrack till rosa skjorta med grårandig väst och silverkravatt, matchande den kostym Todd bär. Byxorna är kritstrecksrandiga, likt Alans, men svarta förstås. 

#9609 Wedding Day Ken, 1990 


Till dockorna fanns även ett set med ett lusthus att köpa, där delar av väggarna hade samma brutna rutmönster som kartongen har - eller tvärtom. Rottingväggar kanske? Fast i plast. Där stod bröllopet. Midge hade dessutom fyra olika set kläder till sin smekmånad. Hennes garderob gick i rosa/lila/aprikost färgtema. Med en del prickar :) 


1992 gav Panini ut en jättesamlarserie med små kort, där bland annat Midges bröllop beskrevs i ord och bilder. Jag saknar några av dem, men de flesta finns att se här


I broschyrer från 1992 såg man Alan och Midge med ett par babytvillingar. Dockorna var desamma som brudparet med nya kläder och bebisarna var samma dockor som använts i diverse babysitter- o doktorset. Det kom aldrig att tillverkas, trots att de fick ett artikelnummer! Det kan du se här


Midge och Alan for på sin smekmånad och sågs aldrig till igen - förrän de flyttade in i the Happy Family Neighborhood under 2000-talet (och Alan hade fått ännu en ny ansiktsoperation). De fick inga tvillingar, men dock två barn. Eller tre, beroende på hur man ser det. Två barn blev namnsatta, Ryan och Nikki. Jag är lite osäker på var i familjeskapandet den här Midge befinner sig. I Europa var hon inte vare sig Midge eller gravid. Här såldes hon som en babysitter Barbie! 

Av Katti - 17 maj 2015 01:26

Arkivbilder. Har inte fått tag i/hem nån Eskimo Barbie ännu. Första versionen alltså. Den andra utgåvan har jag i kartong men inte den första. De skiljer en del i utseende fast de är samma docka o bär samma kläder i grunden. Första eskimån är något mildare sminkad. Hon har lite snedställda ögon utan färg. Alltså utan ögonskugga. 


Eskimo Barbie


Eskimo Barbie i båda versionerna bär samma kläder som Snöprinsessa, men hon har SuperStar Barbies ansikte, inte oriental som de båda eskimåerna. 

Av Katti - 17 maj 2015 01:23

Letade lite snabbt fram nåt att klä på Sydney o det här blev det. Hittade jackan först o det var det enda hon inte fick på sig. Testade föst, men det såg så konstigt ut med resten så hon fick lite lojt hålla i jackan i stället. 


Måste fixa hennes hår! *bah* 

Av Katti - 16 maj 2015 20:39

Om man hade plats för stora åbäken till bilar. Jag vill ha den här bussen! Om jag säljer bort alla andra bilar? Vet inte om den finns kvar i Narvik men den kostade 700 norska, vilket är alldeles för mycket! Fanns att köpa på nån butik i Sverige för 300 (tillfälligt reapris) för ett par år sen. *suck* Spelar ingen roll att det är Steffi Love o inte Barbie. Den är så fräään! 


Steffi Love Hawaii Camper 


~~~~~~~~~~~~~~~


Evi har en egen camper: 


 Evi's Camper


Inte är de billiga...

Av Katti - 16 maj 2015 12:15

The Heart Family tillhör mångas favoritfamiljer. Det var en separat dockserie från Mattel men dockorna gjordes med samma ansikten som dockor i Barbies värld. Dock fanns det några undantag, som Kiss 'n Cuddle Mom, farmor o farfar och Baby Wets-tvillingarna. Alla andra förekommer i rosa boxar också, fast givetvis under annat namn. 


Hjärtefamiljen bytte ju namn beroende på var de såldes. De hette Heart översatt till spanska o franska exempelvis. Tyskland och Sverige hade originalnamnen på dem. Dockorna i kärnfamiljen har inga egna namn, bara ett efternamn. Däremot fanns det en uppsjö av dagisbarn, kamrater med tvillingarna som fick egna namn. Det såldes separata kläd- och lekset till familjen. Disneyland var en stor del av temat i deras olika set, där dagisbarnen kom med olika delar till en karusell och ett tivolitåg osv. Familjen var ofta väldigt indelade i "pojk- o flickfärger", vilket ses nedan. 


Det första setet jag valt att dela med mig av är just familjens besök på Disneyland i samband med den senares 35-årsjubileum. Hela familjen var klädda i glassiga pastellfärger med Disneytryck. Barnen har en varsin Mickeyballong. Jag tror att det här är det sista setet som gjordes med Hjärtefamiljen. 


Heart Family visits Disneyland - Mom & Girl, Dad & Boy Gift Set 


Baksidan på boxen visar dagisbarnen också.


I det andra setet jag har, är familjen utökad med en liten bebis. Jag köpte just den här utan ytterkartongen. Familjen med pappa, mamma o "nyfödd" baby satt på innerkartongen, men komplett. Har samma set i svart men jag hittar inte bilderna av det. Mamma Heart har två olika dräkter. Eller snarare en yttertop att sätta utanpå klänningen som ger intrycket av att mamma är gravid (den har lite större vidd, även om mamman aldrig är "gravid" som Midge). Familjen kommer med en kamera också för att kunna föreviga sitt lilla hjärtegryn.

#2415 The Heart Family - New Arrival Set, 1986


Farfar och farmor såldes i två versioner. En var i separata boxar med varsin present till tvillingarna och en annan var det här dubbelsetet med båda i samma låda. De bär också med sig presenter till barnbarnen. Hittar man dockorna lösa saknas ofta farfars snygga cardigan. 

#3132 The Heart Family - Grandma & Grandpa Heart Set, 1987


Det sista setet jag visar upp just nu är tvillingarna i en speciell utgåva. De är drink-n-wet babies, dvs man kan ge dem något att dricka så pinkar de. Andra docktillverkare har gjort liknande dockor (o de har ju funnits länge i stora babydockor). I Hjärtefamiljen är det bara de här två som har den funktionen. De har ett hål i munnen, där man sätter den specialgjorda nappflaskan med vatten och sedan kommer det ut i ett hål mellan benen - även på pojken... De har små blöjor för att samla upp "kisset". 

#7173 The Heart Family - Baby Wets Babies, 1988

 

Jag har bara visat vita versioner av familjen, mycket beroende på att flera av de här seten inte finns i svart. Exempelvis gjordes inga farföräldrar till den svarta familjen, eller Baby Wets. Det fanns visst en promobild på ett par svarta tvillingar (med de vanliga barnen, inte baby wets-dockor) men det tillverkades aldrig. Nästan alla familjeseten fanns i svart eller vit version, utom möjligen just Disneysetet ovan. Mamma o pappa finns med varsitt barn i separata boxar, men kanske inte i det stora familjesetet. 

 

Av Katti - 16 maj 2015 00:31

Hon har ungefär samma mått som Kelly men fick till skillnad mot många andra dockor i Kellystorlek en egen kropps- och huvudform. Ingen kopierad klon här inte. Det här är Paula som såldes här och där i Europa och på bland annat Dollar General i USA. Många Kellysamlare köpte Paula för hennes kläders skull. Många roliga dressar och klädset - o tillbehör som passar Kellyälskarnas lilla favorit. 

Paula har bra artikulation i armarna, då de kan vridas utåt också, inte bara framåt o bakåt som många av Kellydockorna. 

Just de här seten, My Dresses, kom med flera olika klädesplagg och en borste. De såldes uppenbarligen på Åhléns. 



Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards