Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2015

Av Katti - 1 mars 2015 14:15


The Style Set Collection - Society Girl


56204 Society Girl AA, 2001 

 En av mina första Mbili-dockor. 


Av Katti - 1 mars 2015 13:00

Fortsätter min vandring genom fotoarkiven och hittade bilder av Todd. 


"Here come the bride and groom - it's the most romantic wedding ever!" 

 

Så står det på baksidan. Barbie, Ken och Skipper var inbjudna att dela detta stora ögonblick - med ett par vänner vi aldrig hade sett innan och som försvann direkt efter bröllopet. Todd och Tracy finns bara i denna enda version som brud och brudgum. 


 

#4253 Todd Groom, 1982



Todd har smuts på näsan, trots att boxen aldrig är öppnad. Fast det kan vara smuts på kartongen bara och inte på dockan i sig :) 


Hittade inga bilder på Tracys kartong så det blir bara en närbild av henne för nu. 


En vacker Steffietjej med gröna ögon. Hon är den enda dockan med den här färgkombon, nötbrunt hår o gröna ögon. Lätt att identifiera om man hittar en begagnad docka. 


Av Katti - 1 mars 2015 00:35


Kitty Black Perkins ritade dockor för serien Fashion Savvy Collection.  Två damer med fräcka kläder i läckra färger. Det var väl den första serien med enbart svarta dockor om jag minns rätt. Urläckra. Det blev bara två stycken men vilka dockor sen! 

Hade önskat mig en av de här tjejerna i eviga tider. Så plötsligt en dag fick jag chansen att köpa båda för en spottstyver. Nappade direkt så nu har jag båda damerna ur Fashion Savvy Collection; Tangerine Twist och Uptown Chic. 


Tangerine Twist Barbie gjordes med Nichelles ansikte och Uptown Chic är den enda svarta Teresan till dags dato! Jag älskar deras färgstarka kläder! Teresas armar och händer tillhör inte favoriterna (*chop chop-armar*) men hon har i alla fall "på-tå-fötter" på ledade ben. 



 17860 Tangerine Twist Barbie, 1997


Tangerine Twist (tangerine = mandarin) beskriver färgen på dräkten. Hon har Nichelles ansikte. Långt svart hår och rotade ögonfransar. Så läcker! Fotat genom den inte helt klara kartongplasten. Hon ser dammig ut, men det är just plasten i kartongen...


~~~~~~~~~~~~~~ 


Den andra dockan, Uptown Chic, gjordes - förvånande nog - med Teresas ansikte. Teresa var fram tills dess Barbies latinska kompis (Hispanic) men här var hon plötsligt svart, om än i en ljus version. Jag har alltid gillat henne! 

Under hatten har hon en jättehäftig snaggad frisyr. Hon ser ut som en svart version av Liza Minelli. Sökte henne länge och köpte till slut en lös docka, utan kläder för att ha henne i handen. Sen dök den här upp och jag har henne nu i kartong i all sin lila glory. Ursnygg overall i klassisk manstyle och läcker sjal och till det en gul hatt. Mobilen i högsta hugg. Snygg donna! 

 19632 Uptown Chic Barbie, 1998


 Uptown Chic Barbie har Teresas ansikte, flockat hår och rotade ögonfransar. 


Av Katti - 1 mars 2015 00:26


Har gått igenom mina fotoarkiv o hittat en del gamla bilder jag vill dela med mig av. 


Börjar här med Spiegel's Shopping Chic Barbie. Jag köpte den vita versionen för en herrans massa år sedan men har nog sålt den sen bilderna togs. Lite synd, för Barbie är så läcker med sitt blonda hår och bruna ögon. O dräkten är ju så häftig. Pudeln i "piprensare" är söt, den med. 


I fjol nån gång hittade jag den svarta versionen också och kände mig tvungen att köpa hem henne. Hon är lös i boxen så det ser lite konstigt ut. Hon har stått på display hos förra ägaren. 




 Lite lösa strån i ansiktet, det får ni på köpet. Hahahaha! Ashas ansikte har hon. 


 Underbart brunögd tjej! VARFÖR sålde jag henne? 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Mars 2015 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards