Kattis Dockor

Alla inlägg under oktober 2014

Av Katti - 4 oktober 2014 18:45


Ahh. Hittade den här av en slump på eBay i fjol och väntande med spänning på att mitt bud skulle gå hem. Det gjorde det. APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation) höll möten i Malaysia 1998 och för att fira det gjordes en Malaysian Barbie med deras logo. Liksom de andra Barbiedockorna från Malaysia jag äger (och inte äger) har den här tjejen Teresas ansikte. Hennes Kebaya är i en varm mörkröd/lila färg med guldmönster. Halsbandet har gått av så det ligger bara löst runt hennes axlar. 


 

Malaysian Barbie

Inget nummer eller årtal är angett på boxen, annat än 1998 för mötesåret.  


 

Fotad utan och med blixt. Det visar färgerna lite olika.  


Insidan på "locket" visar lite av syftet bakom APEC och deras möten runt världen.  


Malaysian Barbie är en vacker Teresa med härligt mörkröda läppar.
Håret är uppsatt i knut med guldaccessoirer. 

Av Katti - 4 oktober 2014 18:45


Ett par stora fluffiga klänningsdockor har flyttat in. Sindy. Den ena är Diamond Princess Sindy komplett sånär som på en saknad satinkudde och en solfjäder. Den här tjejen är från Hasbro-tiden. Har nyligen lärt mig att man snabbaset ser det genom att titta på ögonen. Under Hasbrotiden hade Sindy alla möjliga färger på ögonen. Sen blev hon del av Funskool och fick mest lila ögon o oftast enfärgade. 




Sindy har glitter på hakan - det är vad de svarta prickarna är.  




 

Av Katti - 4 oktober 2014 18:30


Farmor o farfar Sunshine. Eller är det mormor o morfar? Nä, borde vara farföräldrar då de har samma efternamn som resten av familjen. Idag är det inte självklart men då var det det! Det är alltid kul att se dem med sina originalkläder- och skor. I det här fallet är det faktiskt omöjligt att tappa bort skorna. De olika typerna av plast är ibland katastrofala när man har dem tillsammans. Den hårda plasten i dockans kropp, kontra den mjuka plasten i skorna. Den mjuka smälter hårdplasten! Det blir nån konstig kemisk reaktion så plasten smälter och nu sitter skorna fast för evigt. Om jag inte hittar nåt sätt att ta bort dem. Risken finns väl då att, endera skorna går sönder, eller att båda går sönder på nåt vis, både skor o fötter. 



Det ser ut som om lim sipprat ut ur skon, men det är plasten i foten som smält fast på skon. Läbbigt. 


Av Katti - 4 oktober 2014 16:30


Fina Japanese Barbie. Äntligen har jag fått en i kartong. Underbat! Hon är så fin!  ett saknat ansikte. Oriental, eller Kira som de flesta kallar det, då Kira är den vän till Barbie som haft det längst, eller Marina i Europa, men det hette flera av Barbies asiatiska vänner. Japanese Barbie är det första officiella Dolls of the World-dockan som gavs detta ansikte. Oriental/Hong Kong Barbie var del av de första International, som senare blev just Dolls of the World. 

Japanese Barbie har en vacker röd kimono med många fina detaljer. 


 

#9481, Japanese Barbie, 1984



Av Katti - 4 oktober 2014 16:00


Jag snubblade över en Baggie Casey för några dagar sen o slog till utan att blinka. Hon är väl inte en av de billigaste dockorna jag nånsin köpt men heller inte den dyraste. O jag räknar inte min samling i kronor o ören. Baggie Casey var en docka som, enligt sitt namn, såldes i en "påse". Det gjordes så med överblivna dockor och kläder, till en viss del. Det är en "billigare" docka än ordinarie sortiment med billigare och ihålig plast i de stela benen. Hon är gjord i en ljusrosa hudfärg, vanligt för Standard-dockorna, som man väl får kalla henne. 


För att hon inte ska sitta naken på skrivbordet fick hon på sig en oversized disneytröja och ett par prickiga tajts. 

 

Av Katti - 4 oktober 2014 14:30


Barbie åkte till Frankrike med nytt pass och för omväxlings skull fick hon ha "vanliga" kläder på sig! Klädd som en ung tjej på väg från torget med sin brödkorg med painriche. Det franska brödet som inte heter så. Baguette ska det vara. Min docka var ny i kartong men har varit på display hos föregående ägare så vare sig dockan eller korgen sitter fast i boxen längre. Korgen trillade ner när jag försökte ta en bild på henne. Nåja, den ligger där i alla fall. 


 

X8420 Dolls of the World, Passport France Barbie, 2012


Lite rufsigt hår, har hon men det är sån't som händer när hon varit ur kartongen. En vacker Mackiedocka med den blekaste hudtonen dockorna har idag. 



Ett par Mary Janes i träskomodell. 


Redigerat maj 2015

Fick hem en NRFB fransyska, så jag lägger till bilderna här: 





Av Katti - 4 oktober 2014 14:15


France Barbie kommer än en gång klädd i cancan-kläder. Det här är fjärde dockan från Frankrike och alla har varit klädda för cabaretscenen - eller det lilla haket med pianospel. 


 

N4972 France Barbie, 2008


 

Mackie i rödblont hår. 



Av Katti - 4 oktober 2014 02:07


Jag har ju några Elvisdockor. Just i dagsläget har jag inte Elvis från Blue Hawaii-filmen så det får bli en annan Elvisdocka då - som uppföljare till Hawaii Barbie :) 

Elvis som dockan här, är klädd som Elvis i filmen Jailhouse Rock. Svarta byxor o jacka med en svartvitranding fångtröja under. Fånge nummer 6240. Boxen visar bilder från filmen. 


R4156 Elvis Presley - Jailhouse Rock, 2009 






~~~~~~~~~~~


Elvis - Jailhouse Rock

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards