Kattis Dockor

Alla inlägg den 4 oktober 2014

Av Katti - 4 oktober 2014 16:00


Jag snubblade över en Baggie Casey för några dagar sen o slog till utan att blinka. Hon är väl inte en av de billigaste dockorna jag nånsin köpt men heller inte den dyraste. O jag räknar inte min samling i kronor o ören. Baggie Casey var en docka som, enligt sitt namn, såldes i en "påse". Det gjordes så med överblivna dockor och kläder, till en viss del. Det är en "billigare" docka än ordinarie sortiment med billigare och ihålig plast i de stela benen. Hon är gjord i en ljusrosa hudfärg, vanligt för Standard-dockorna, som man väl får kalla henne. 


För att hon inte ska sitta naken på skrivbordet fick hon på sig en oversized disneytröja och ett par prickiga tajts. 

 

Av Katti - 4 oktober 2014 14:30


Barbie åkte till Frankrike med nytt pass och för omväxlings skull fick hon ha "vanliga" kläder på sig! Klädd som en ung tjej på väg från torget med sin brödkorg med painriche. Det franska brödet som inte heter så. Baguette ska det vara. Min docka var ny i kartong men har varit på display hos föregående ägare så vare sig dockan eller korgen sitter fast i boxen längre. Korgen trillade ner när jag försökte ta en bild på henne. Nåja, den ligger där i alla fall. 


 

X8420 Dolls of the World, Passport France Barbie, 2012


Lite rufsigt hår, har hon men det är sån't som händer när hon varit ur kartongen. En vacker Mackiedocka med den blekaste hudtonen dockorna har idag. 



Ett par Mary Janes i träskomodell. 


Redigerat maj 2015

Fick hem en NRFB fransyska, så jag lägger till bilderna här: 





Av Katti - 4 oktober 2014 14:15


France Barbie kommer än en gång klädd i cancan-kläder. Det här är fjärde dockan från Frankrike och alla har varit klädda för cabaretscenen - eller det lilla haket med pianospel. 


 

N4972 France Barbie, 2008


 

Mackie i rödblont hår. 



Av Katti - 4 oktober 2014 02:07


Jag har ju några Elvisdockor. Just i dagsläget har jag inte Elvis från Blue Hawaii-filmen så det får bli en annan Elvisdocka då - som uppföljare till Hawaii Barbie :) 

Elvis som dockan här, är klädd som Elvis i filmen Jailhouse Rock. Svarta byxor o jacka med en svartvitranding fångtröja under. Fånge nummer 6240. Boxen visar bilder från filmen. 


R4156 Elvis Presley - Jailhouse Rock, 2009 






~~~~~~~~~~~


Elvis - Jailhouse Rock

Av Katti - 4 oktober 2014 02:06


Magdans ja. Det är ju tjejerna på Hawaii rätt bra på också. Hawaiian Barbie är inte den första Hawaiianskan, men faktiskt den första i serien! Det har funnits Hawaiian Barbie förr och en South Pacific, men det här är första gången hon är en del av Dolls of the World.  Hawaii, USA? Finns det fler? Polynesian har också gräskjol. 

Hawaiian, USA har gul gräskjol, bikini o lei med en orange blomma i håret. 


 

W3443 Hawaii, U.S.A Barbie, 2011


KayLeas ansikte. Så naturligt vacker!  


En liten havssköldpadda följer med Barbie. 

Av Katti - 4 oktober 2014 02:01


Vi tar oss väl vidare bland de vackra asiatiska tjejerna. Dolls of the World, eller snarare Festivals of the World. Diwali. Den här tjejen har varit högt upp på önskelistan. Hon såldes i en mer begränsad upplaga än andra Dolls of the World. Det gjorde flera av Festival-dockorna och jag saknar ännu flera stycken av dem. 

Diwali är en högtid i Indien, då man firar nyår, med en ljusfestival i oktober/november. Högtiden följer månen och den styr när festligheterna infaller. 


 

J0946 Festivals of the World - Diwali Barbie, 2006



Diwali Barbie gjordes med ansiktet av en gudinna, 1998 Goddess.


Av Katti - 4 oktober 2014 01:59


För att spinna vidare på det arabiska temat från Marocko visar jag här upp ett ljuvligt par. Har önskat mig det här setet i fler år och för nån månad sen fick jag chansen att köpa det till ett vettigt pris. Ordinarie säljpris var 99 dollar. Dockorna var dyrare då, överlag. Å andra sidan fick man vädligt mycket för pengarna. Detaljer. Kläder i flera lager. Inte hopsydda delar och halva plagg. 


Tales of the Arabian Nights är Barbie klädd som Scheherazade som berättar etthundra och en sagor för Sultanen, en av de snyggaste Kendockor Mattel gjort. Han har en unik ansiktsform, endast gjord för denna utgåva. 


#50827 Tale of the Arabian Nights, 2001
Magic and Mystery Collection, Second in a series.  



Ken som sultanen, den arbaiska prinsen. Det är den enda versionen av det ansiktet, även om han är väldigt lik andra dockor från senare utgivningar. Även om de ter sig lika i första ögonkastet skiljer sig en hel del detaljer i formen av mun, näsa, haka och så vidare. Åsså har han ju förstås gjutet plasthår. 

Turbanen är detaljerad , sydd i flera lager - inte bara tryckta tyger... Många fina detaljer! 


Barbie som Scheherezade gjordes med Godessansiktet. Hon påminner mycket om Princess of India. Ser just... Undrar om det är mässing i örhängena? I så fall måste jag nog ta ur dem. Är det plast kanske hon klarar sig men metallen i örhängen har i alla tider gett gröna öron till dockorna. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 


En film från Mike'N Elio från The Toy Vault, där de recenserar det här setet: 


Av Katti - 4 oktober 2014 01:58


2013 var sista året Mattel tillverkade Dolls of the World. En av dockorna som såldes var en andra version av Marocko. Asken har samma utseende i trycket men den är en enklare, vanlig boxvariant. Tidigare Passport-dockor hade en koffertliknande ask. 

Marocko Barbie bär en vacker grön klänning med guldfärgare och mörkrosa mönster. Ärmar och en ytter/överkjol är sydd i mörkrosa organza och med detaljer i guldfärgade paljettband. Dockan (Lara) har ögonskugga i grönt som matchar klänningen. Hon är jättvacker! 


 

X8425, Morocco Barbie, 2012


Jag hade nog tur som fick tag i en vacker docka. De kan se ut lite hur som helst. En fantastiskt vacker Lara. 

Men vad värst är, är deras JÄVLA limhuvuden. Varför?? O jobbigt när man, som jag gärna har dockorna kvar i kartongen. Limmet sipprar ut och kladdar ner kartongen bakom dockan. 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards