Kattis Dockor

Alla inlägg under september 2014

Av Katti - 27 september 2014 00:05

Ååååh, jag bara måste få dela med mig! Har beställt två omrotningar av Loanne (Tabloach Productions) och hon sände mig några bilder för en stund sen. Jag fick välja dockor till dem. Hon hade en annan ljus docka som erbjudande och en annan färg men jag letade runt o hittade ett par andra dockor - åsså blev det andra färger på håret :) En chokladbrun på en fräknig turkosögd tjej och svart hår på en svart tjej med stängd mun. Så perfekt! Nu skulle jag bara vilja ha nån häftig 20-talsklänning, eller varför inte en klassisk 40-talsdito? 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

 

Av Katti - 26 september 2014 23:44

Kanske ska visa upp min senaste grail då :) Nurse Whitney. Barbie och Ken var doktorer och Whitney deras sköterska. Hon har blå, blå ögon och bubbelgumrosa läppar till sitt bruna, lockiga hår. Hon kommer med sin sköterskeuniform - vars blus är vändbar och tillsammans med den lila kjolen som följer med blir hon aftonklädd. Det var lite typiskt för den här tiden, de vändbara plaggen. Two-in-One. Ofta olika färg och olika material för varierat uttryck. Dock gällde det INTE för Whitneys blus. Hon har den lila toppen under den vita blusen, men hon tar sonika av sig sköterskeskjortan och drar den lila kjolen utanpå den vita. 


 

"She changes from nurse to beautiful friend!"?? Hon är alltid en vacker vän. 


Av Katti - 26 september 2014 23:19

Har fått hem ännu en i raden en av mina grails. Steffie har ju alltid varit mitt favoritansikte och alla dockor med just det, har alltid varit högst åtråvärda för mig, oavsett vilken docka det har varit. Sakta men säkert har jag plockat ikapp min långa längtan efter alla versioner. Den här tjejen är kanske inte den mest svårtåkomliga av alla men det har ändå tagit mig tid att få tag i henne, mycket givetvis beroende på andra dockor som kommit emellan. Lyckades hitta en till vettigt pris, för så fort det är just Steffies ansikte tenderar prislappen att stiga till skyarna, trots att alla dockor inte är lika eftertraktade. 


Här nedan finns en jämförelse på två ansikten som folk tar fel på konstant, vilket är helt obegripligt för mig. Spain må vara söt men att tycka att hon är lik Steffie? Nää, vet du va'. Dockorna här råkar vara "saamma" docka, dvs Sunsational Malibu Christie men dockan till vänster är den vanliga versionen med Steffies ansikte från 1971 och tjejen till höger en mer ovanlig version med Spain-face från 1982. Dockan är inte från de åren utan ansiktets copyrightår och -märkning. 



Vad jag väntar mer på, är andra utgåvan av Alison Rasmussens bok om Steffie. En pletora av Steffiedockor. Steffie deboxed. Steffie Out of the Box. Jag har första boken och en kompis har köpt den andra boken åt mig, signerad av Alison, på en dockträff/ett konvent men boken har för tillfället mystiskt försvunnit. 


Av Katti - 26 september 2014 22:15

Har äntligen fått tag i klädsetet "från" Myanmar, eller Burma som landet heter på svenska. Dessutom några andra nya länder jag inte haft tidigare :) Den sista vet jag inte varifrån den kommer. Finns så ont om källmaterial om de här! 


 53 Syrien

55 Burma (Myanmar)

 58 Algeriet

  NN

Av Katti - 26 september 2014 17:49

För nära tjugo år sen kom det ut en fototidning där Barbie reste världen runt och besökte sevärdheter och lärde sig om landet hon befann sig i. Varje nummer av tidningen koncentrerade sig på ett land - eller en stad. I Sverige fick vi sex olika tidningar. I andra delar av Europa och Sydafrika bland annat, såldes den betydligt längre än så och siffrorna nådde upp till 60. Jag har ännu inte hittat alla länders tidning och kläder och någon har jag bara den svenska versionen av. Tidningen är densamma, fast översatt till svenska, och plaggen är exakt likadana så det spelar ingen roll. 

Skrev in de engelska namnen i listan nedan, för enkelhetens skull. 


 1  Austria21 New York41 Paris 
 2  Russia22 Argentina42 South Africa
 3  Italy23 Philippines43 Hawaii
 4  California24 Egypt44 Finland
 5  Czech Republic25 Nepal45 Australia
 6  New Orleans26 Poland46 Kenya
 7  Denmark27 England47 Samoa
 8  Holland28 Mexico48 Cuba
 9  Germany29 Sri Lanka49 Jordan
10 China30 Bulgaria50 Brazil
11 Turkey31 Birmania51 French Polynesia
12 Romania32 Colombia52 Venezuela
13 Greece33 Scotland53 Syria
14 Ireland34 South Korea54 Uganda
15 India35 Sweden55 Myanmar
16 Canada36 Japan56 Algeria
17 Chicago37 Mongolia57 Panama
18 Morocco38 Nigeria58 Vietnam
19 Belgium39 Iceland59 Jamaica
20 Chile40 Fiji60 Senegal

De måste ha gjort minst en omgång till mellan den första och serien som nu ges ut. Eller så finns de bara inte komplett listade, de länder som visas upp idag. De har börjat med samma länder och nummer, så det mesta kanske är en "repris" från första omgången. Det som skiljer mest är kortet som kläderna sitter på - och dockan som visar upp plagget på framsidan. I första omgången hade de en docka som motsvarade folk från det landet kläderna representerade och kortet hade ingen bild alls, bara en rosa bakgrund med blommor. I nya serien är det en blond Barbie som visar upp kläderna. Nu är det alltså samma Barbie-docka som köper hem eller bara provar ut kostymen för det land hon befinner sig i. Trist. Och kortet som plaggen sitter på visar en blond Barbiedocka. Har ingen av de nya tidningarna ännu. Verkar vara svårt att få tag i dem om man inte bor, exempelvis i Frankrike eller England. I Sverige finns de inte. 

 Då korten är helt omärkta har jag ingen info i vilket land kläderna hör hemma. De nya jag har, motsvarar inget av de gamla länderna jag redan har. Som sagt, saknar ju några så... 


Har bilder på hemsidan på de flesta (saknar några bilder): 

Svenska tidningar, sex st: Jorden runt med Barbie 

Discover the World With Barbie, Magazine 1-20  

Discover the World With Barbie, Magazine 21-40 

Discover the World With Barbie, Magazine 41-60 

 

Av Katti - 26 september 2014 13:19

Till sist blev min Twilightsamling fullständigt komplett. Fick hem Bella häromdagen. Hon kommer utan sin Edward. Han finns inte i ensamversion från den här delen av filmen. Visserligen har de gett ut två olika Edward-dockor i singelboxar men det har Bella också och nog förtjänar Edward att säljas tillsammans med sin vackra vampyrhustru? Eller vid sidan av då, för tillsammans med henne finns han ju! Bella är densamma som i gift setet med Edward


 



 

 Ringen enligt filmskaparnas syn på den och Bellas Miss Parker-boots. 


('Miss Parker'? Hon var ju med i Kameleonten/The Pretender. Minns ni henne?)

Av Katti - 23 september 2014 10:37

Det har diskuterats Sindy på sistone. Huruvida dockor är Sindy eller kloner av Sindy. Jag har bytt till mig en svart Sindydocka som jag har satt mig ner o googlat. Hennes kläder var lite förvirrande för de är Sindy, men de hör till en annan docka. Den här tjejen ska bära en blå baddräkt! Sindy har ju aldrig funnits i svart version (pratar moderna Sindy, inte Pedigree som hade en svart version) men nu har jag hittat henne. Det är inte Sindy, så där hade jag rätt, utan hennes kompis Mel som lånat gjutformen från sin kompis. Dockorna är inte stämplade så det kan vara svårt att veta om de är original eller inte men Vivid-erans dockor var inte stämplade. Det är ju inte Hasbro längre och då finns alltså inte den stämpeln på dem. Förstår inte riktigt varför de inte satte egen stämpel på henne. Nåja. Här är hon i alla fall - med en för närvarande oidentifierad Hula Sindy och en original Hasbro för jämförelse.


Beach Party Mel


 Klänningen hör till en Make Me Up Sindy


 Smala höfter och vriden midja


NN Hula Sindy



 Beach Party Mel


 NN blondie Hula Sindy


Den blonda dockan har en lös ring kring midjan som snurrar och ett hål att sätta nåt i. För hon ska kunna göra piruetter? Hennes kläder påminner om nån form av cirkusdräkt. Får söka vidare. Hula Sindy heter hon





 Vivid vs Hasbro


 De två Vivid-dockorna till vänster, Hasbro till höger

Fotvalven skiljer mycket! De nyare dockorna har högre vrister och mycket kortare fot. Undrar om de kan ha varandras skor? Det är nog så svårt att hitta skor som passar Sindy! Blanda sen in olika fötter...



Sindy i sin box - bilder från eBay/The Vintage Toy Collector

Av Katti - 19 september 2014 14:16

Ramlade in i en kort diskussion på ett forum om Barbie och hennes syskon. De är ju rätt många idag. Eller nä, inte idag men har varit totalt sett, genom åren. Satte ihop några bilder med några av deras ansikten. Fotona är inte redigerade så det är damm o fläckar o annat men, äh. Det får duga :) 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

Syskonen

Bara ett exempel av alla dockorna. Några fler varianter finns nedan. Tutti och Stacie, är det samma docka? De är ju tvillingar med lillebror Todd, som han heter i båda versionerna. Todd var det som utlöste diskussionen om syskonen. Mattels ständiga återanvändning av namn. Skipper, Stacie och Chelsea är de syskon som finns kvar idag. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Skipper

Jag har nog ältat det om o om igen med alla mina ansiktssidor och kommentarer men här är i alla fall Skippers utveckling genom tiderna. Jag valde medvetet bara blonda tjejer. Första versionen av Skipper finns med rött och brunt hår i olika variationer, men inte just den dockan som representerar Skippers första ansikte. Senaste versionen finns bara som brunett. Däremellan har hon mestadels varit just blond i olika toner. Andra hårfärger har hennes kompisar stått för. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Stacie

Kelly, till vänster är med bara som referens. Hon är inget syskon till Barbie. Vad vi vet. Ingen vet egentligen vem hon är. När Midge och Alan gifte sig fanns hon plötsligt bara där, tillsammans med en Todd, som vid det tillfället inte var ett syskon till Barbie heller. Kanske. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Kelly/Shelly och Chelsea

Kelly, eller Shelly i Europa kom i mitten av nittotalet och höll sig kvar i tiotalet år innan hon bytte utseende o modell helt. Citronskallen finns inte med i collaget (dumt egentligen för hon var ju del av historien, om än kortvarigt för ingen gillade dem) men den andra versionen, där dockorna såg lite olika ut kroppsvis finns med - Halloweentjejen med rosa slingor. Sen bytte hon namn till Chelsea och växte. 


~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

 Barbies svarta syskon

Den svarta versionen av Robertsfamiljen har inte haft lika många medlemmar.  Det är bara fem av de åtta syskonen som finns representerade. Skipper var först att komma i en svart version. Stacie och Todd följde och givetvis Kelly och Krissy. Chelsea finns inte i svart version. Robertsfamiljen är helt vit idag. 

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards