Kattis Dockor

Alla inlägg under mars 2014

Av Katti - 14 mars 2014 21:16


Hade lite bråttom till tåget en dag men bestämde mig för att springa igenom det övre köpcentret i Narvik för att se om de fått in nåt nytt. Men jo... O det första jag ser är en stor skylt i dörren som sa, "Kjøp 3 Barbie, betale før 2". Men hoppla. "Varför gör ni så - jag har inte tiiiid!" Det blev tre små Chelseadockor - för de hade fått in Darrin o gänget! Åsså de tre damerna nedan. Ville se om de hade Raquelle kvar o hon fanns ju. Med de nya tjejerna följde hon med på köpet! Visserligen är de svindyra ändå, men det kändes inte lika jäkligt att köpa dem när man fick en extra med :) 


Barbie Style (eller Glam Style som de heter i USA i senare serier) är de dockor som har den artikulerade Fashionistas-kroppen idag, när nu de, i sin tur blivit statyetter. Det är lite tillbaks till Fashion Fever, eller My Scene-kvalitet på kläderna. O flera delar. Visserligen lider några av plaggen av den hemska symaskinssjukan men de flesta delarna är separata. Tjejerna ska väl få komma ur kartongerna så småningom, men än har jag inte hunnit med det. 


 Den ena av två Barbie har khakigröna byxor med rosa stickningar o rosarandig top under en syntetläderjacka med dito pälskrage. En väldigt stylad bomberjacka. Tajt tjejmodell, hahahaha. De svarta bootsen har silverfärgad front, väldigt fult spraymålade! 


Teresa kommer i kort, rosa klänning med vit spets och en söt polkadotprickig jacka i ljusblått. Hon har höga stövlar i brunt med rosa kanter. Hennes väska är skitsnygg i brun fuskmocka med fransar! Den är mångas favoritaccessoir. 


I boxarna finns en liten journal/broschyr där man kan få klädtips. Kläderna är ju av mix-o-matchtyp o man kan blanda o ge friskt. 

 

Givetvis fanns bara Barbie och Teresa - det var en Barbie till, som jag inte köpte den här gången. Inte ett spår av Raquelle. Tack o lov hittade en kompis i USA en extra häromdagen som jag så småningom får hem. Kan ta ett år eller så men den finns där. Måste fixa flygbiljetter till dockorna hos henne! 

 

iPhonefoto i butik 

 

USA är ju inne på tredje serien nu? Andra eller tredje. Lite osäker. O här har de första börjat dyka upp. Fantastiskt hur långt det är mellan dem o oss! Å andra sidan har Raquelle knappt synts till förrän nu heller. 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Åsså den Raquelle de hade i butiken. Barbie in the Dreamhouse Raquelle med sin spjuveraktiga min. 

Jag har ju köpt en naken Raquelle av en kompis tidigare men har ju velat ha henne i kartong - inte bara för klädernas skull. Hon har ursnygga röda pumps, som inte syns i bild. 

Av Katti - 14 mars 2014 21:07

Twilightfamiljen är samlad. Alla dockorna är här. Sist att anlända var Esme och Carlisle, tillsammans med Emmet


 


 


Carlisle gjordes, liksom Emmet med ansiktet från Basics Model 16, fast i blont hår. 


I Esme återser vi Teresas ansikte igen. Funkar fantastiskt bra till henne! 

  

Av Katti - 14 mars 2014 20:54

Äntligen har Emmet hittat hit :) Nu har han återförenats med sin kära Rosalie


 

På sätt och vis har Mattel valt rätt ansikte till Emmet. Om man ser på bilden de valt till baksidan av boxen är han rätt lik men det hade ju gått att få honom ännu mer lik skådisen, Kellan Lutz. 

 

Emmets ögon är lite lätt beigebruna - inte riktigt de bärnstensgula de har i böckerna. 

 

 Ansiktet de valt till Emmet är Basics Ken Model 16. 

Av Katti - 2 mars 2014 15:33


Läste just nyheten att en av mina mentorer och förebilder, J. Michael Augustyniak dog i fredags. Han var författare till en stor samling böcker om Barbie. Hans böcker är de första jag går till när jag letar information. Ada Bogoevici och andra samlare delar nu sin sorg på hans facebooksida och olika forum.


Michael höll just på med en omfattande bok om Ken och andra killar och deras kläder som skulle täcka in åren 1961-2013, med planerad utgivning i år. Det är nog en bok många av oss gärna hade satt samlarklorna i. Information när den är som bäst. Hans Photo Book är redan idag en av de dyrare böckerna i samlargenren. Två av alla hans fina böcker: 


 

  

Vila i frid, Michael! Vi har förlorat en riktig eldsjäl i dig. 


Hittade lite länkar till och om Michael: 
Artikel i The Journal Gazette, 16 augusti 2008 
Till minne av Michael, dollbid  
Collector Books författarsida 

Böcker på amazon 


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2014 >>>

Sök i bloggen

Can't read Swedish? Sorry ♥

Senaste inläggen

Länkar

Kategorier

Arkiv

RSS


Skapa flashcards